Ouderwets Zuid-Amerikaanse schoppartij bij Uruguayaans bekerpotje: vijf rode kaarten

10:30, 13-02-2024 / Laatste Update: 10:30, 13-02-2024

Het ging er gezellig aan toe bij de Uruguayaanse bekerwedstrijd tussen Atlético Peñarol en Liverpool. Scheidsrechter Pablo Giménez had het behoorlijk druk, vooral met de bezoekers. Zij eindigden de wedstrijd met zeven veldspelers, terwijl ook nog een bankzitter rood kreeg. Ook bij de thuisploeg was er een rode kaart, maar Atlético Peñarol won wel met 3-1.

De wedstrijd was nog geen elf minuten oud toen Ignacio Rodríguez een directe rode kaart kreeg. Hij ontving eerst geel, maar de VAR greep in en maakte er rood van. Toch kwam Liverpool wel op voorsprong via een afstandspegel van Feyenoord-target Luciano Rodríguez. Hij was afgelopen wintertransferperiode op weg naar De Kuip, maar de deal kwam niet op tijd rond.

Nog voor rust stond het overigens 1-1 door een goal van Leonardo Fernández. Die maakte uiteindelijk een hattrick door twee penalty's in de tweede helft. Miguel Samudio (twee keer geel), Matias Ocampo (als bankspeler), Agustín Cayetano en Jean Rosso kregen uiteindelijk rood bij de bezoekers, terwijl Maximiliano Silvera er met een directe rode kaart vanaf moest bij Peñarol.