Translate

dinsdag 13 februari 2024

Alligator schildpad door voorbijganger gered uit rivier in Umbria UK : volgens kenners is de schildpad instaat om vingers volledig af te bijten ( video)


Een invasieve alligator schildpad is uit een meer in Cumbria gehaald.

Een honden wandelaar vond het exotische wezen, dat inheems is in moerassen en rivieren in zuidelijke delen van de VS, maandag in Cumbria UK

Parochie raadslid Denise Chamberlain viste het met een boodschappenmandje uit het water en bracht het naar een dierenarts.

Dr. Dominic Moule zei dat de schildpad, die Fluffy heette, een "vervelende beet" geeft en waarschijnlijk alles zou hebben opgegeten als hij niet was gered.

Mevrouw Chamberlain, die in Florida heeft gewoond, zag een bericht op sociale media over de schildpad en herkende de soort "onmiddellijk".

"Ik vermoed dat iemand het heeft gekocht en zich niet heeft gerealiseerd wat het is, het is te groot geworden voor hen om voor te zorgen of ze kunnen het zich niet veroorloven om het te voeren," zei ze.

Hoewel het niet illegaal is om een alligator-bijtschildpad te bezitten, raden dierenartsen af om ze als huisdier te houden vanwege hun gecompliceerde behoeften.

Drie paar handschoenen

Mevrouw Chamberlain ging de schildpad ophalen met de hulp van bewoners.

"Ik was angstig op twee manieren", zei ze.

"Men ving het eigenlijk op zonder een vinger te verliezen, maar ook, wat ging ik ermee doen?"

Ze droeg drie paar bouwhandschoenen en gebruikte een boodschappenmand om de schildpad eruit te scheppen, waar ze hem naar een grote bak met water uit de rivier vervoerde.

"Iedereen verzamelde zich om te helpen", legde ze uit.


Bijschrift afbeelding,
De schildpad, genaamd Fluffy, is een invasieve soort en zou een gevaar voor het milieu hebben gevormd, zei Dr. Moule

Dr. Moule, een dierenarts van Wild Side Vets in Barrow-in-Furness, beschreef de ontdekking als "buitengewoon verrassend".

"Bij deze grootte kan het je een vervelende beet geven, maar als ze groter worden, kunnen ze tot 80 kg (12e) groeien en kunnen ze wat schade aanrichten," zei hij.

Hij voegde eraan toe dat het reptiel "gevaarlijker zou zijn voor het milieu omdat ze vrijwel alles zullen eten".

"Ik weet zeker dat als het daar zou blijven, het invasief zou zijn en alles in het water zou opeten," vervolgde Dr. Moule.

De schildpad wordt verzorgd door het veterinair centrum voordat hij wordt herplaatst in een dierentuin of naar een particuliere verzorger wordt gestuurd.

Grijze lijn voor presentaties

Volg BBC Cumbria op FacebookX (voorheen Twitter) en Instagram. Stuur je verhaalideeën naar northeastandcumbria@bbc.co.uk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten