“EU-nerd” nieuwe WEF-president van Finland – Opent het Noordpoolfront van de NAVO tegen Rusland

2

Alexander Stubb werd zondag verkozen tot de nieuwe president van het land. De voormalige premier, die zichzelf een ‘EU-nerd’ noemde, pakte de overwinning in een tweede verkiezingsronde tegen de homofiele politicus Pekka Haavisto, meldt Samnytt.

Alexander Stubb, doctor in de internationale betrekkingen, begint zijn politieke carrière in Brussel. In 2004 werd hij verkozen tot lid van het EU-Parlement voor de Collection Party, waar hij datzelfde jaar lid van werd. In 2008 werd hij minister van Buitenlandse Zaken in de centrumliberale regering van Mari Kiviniemi, en later minister van Buitenlandse Handel.

In 2014 wordt Stubb opnieuw verkozen tot lid van het EU-Parlement, maar wordt dezelfde zomer teruggeroepen naar Helsinki om de partijleiding en de post van premier over te nemen. Een post die hij minder dan een jaar later bij de Finse parlementsverkiezingen van het daaropvolgende voorjaar moest verlaten.

De toppolitiek verlaten

In 2018 stelde de Fins-Zweedse liberaal zich kandidaat voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie, maar verloor van de Duitser Manfred Weber. Daarna verlaat hij de toppolitiek en verhuist naar Italië voor een functie bij het Europees Universitair Instituut van de EU in Florence.

Stubb neemt echter in 2023 deel aan het World Economic Forum in Davos, iets wat hij tijdens zijn ministerschap al meerdere malen heeft gedaan. En sinds 2022 becommentarieert hij de terugkerende oorlog in Oekraïne voor de Finse tv-kijkers vanuit NAVO-perspectief.

In de zomer van 2023 maakt Stubb bekend dat hij bereid is mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 2024. Een verkiezing die hij gisteren in de tweede ronde won. Hij neemt nu het presidentschap over van Sauli Niinistö, die twee termijnen president was en daarom niet opnieuw kan worden herkozen.

Finland opent het Noordpoolfront van de NAVO tegen Rusland

Andrew Korybko:

Finland sloot zijn grens met Rusland onder het valse voorwendsel om te reageren op een zeer verdacht getimede ‘crisis’ van illegale immigranten. Objectief gezien verbleekt het in vergelijking met die immigratiecrisis in de VS, maar toch. Tegelijkertijd gaf het nieuwe Scandinavische NAVO-land zijn nieuwe militaire beschermheer snel toegang tot vijftien bases op zijn grondgebied.

De “NAVO-integratie” van Finland gaat gestaag door – en de confrontatie van het land met Rusland. Dit werd gevolgd door de aankondiging van de “Baltische verdedigingslinie” en gedeeltelijke vooruitgang bij de implementatie van “militair Schengen “, beide projecten waaraan Finland naar verwachting zal deelnemen. Dat de conservatieve kandidaat de overwinning behaalde op de Groene kandidaten bij de presidentsverkiezingen van afgelopen weekend, verandert daar niets aan. Beiden staan ​​voor de Finse NAVO-koers en daarmee voor de militarisering van het land. De nieuwe president wil de relatie met Rusland bekoelen.

Lees meer
De Baltische staten bereiden zich voor op de komst van het Russische leger: Drievoudige verdedigingslinie met 600 bunkers aan de grens - NAVO's statische verdedigingsdoctrine

Nieuw conflictgebied in het noorden

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, vertelde woensdag aan RIA Novosti dat Finland de dialoog met Rusland over grenskwesties vermeed. Dit zou verband houden met de beweringen van Helsinki dat Moskou een “hybride oorlog” voert tegen Finland. Deze beweringen komen voort uit het feit dat in november 900 illegale immigranten uit Rusland het land binnenkwamen, in plaats van het gebruikelijke aantal van één per dag of minder. Finland sloot vervolgens de grens met Rusland en stemde een maand later ermee in de VS toegang te geven tot vijftien bases.

Objectief gezien verbleekt de toenmalige Finse immigratiecrisis in vergelijking met de huidige crisis in de Verenigde Staten, waar afgelopen december een recordaantal van 300.000 mensen het land binnenkwamen. De overdreven reactie van het Scandinavische land op een cijfer dat driehonderd keer lager lag, duidde op bijbedoelingen en voedde het vermoeden dat op het Westen georiënteerde, maar in Rusland gevestigde mensenhandelaars verantwoordelijk zouden kunnen zijn. Het doel van deze provocatie was om een ​​voorwendsel te creëren voor alles wat volgde.

Eind november werd verklaard dat “Finland vastbesloten is zichzelf te positioneren als NAVO-frontlijnstaat tegen Rusland

Advertisement
”. Wat er sindsdien is gebeurd, bevestigt deze bevinding. Eind december werd de leugen door CNN aan het licht gebracht. De omroeporganisatie geeft Rusland uiteraard de schuld van de ‘opening van het Noordpoolfront in de nieuwe Koude Oorlog’, die ook de Finse overeenkomst met de VS rechtvaardigde.

De situatie aan de grens is sindsdien verbeterd, maar Finland blijft de dialoog met Rusland vermijden, en logenstraft zijn aanvankelijke beweringen dat het sluiten van grensovergangen en het gedeeltelijk afschermen van de grens met ‘tijdelijke structuren’ slechts een ad-hocoplossing was voor een zogenaamd onverwachte ‘crisis’. Om deze reden zei de Russische ambassadeur in Finland, Pavel Kuznetsov, woensdag ook dat Moskou het vermijden van de dialoog beschouwt als “gericht op een volledige breuk in de betrekkingen.”

De bredere context waarin de recente problemen zijn ontstaan, houdt verband met de NAVO-oefeningen “Steadfast Defender 2024” in heel Europa, die lopen tot juni en samenvielen met de aankondiging van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Baltische staten eind januari om een zogenaamde “Baltische verdedigingslinie” op te zetten. Finland zal zich waarschijnlijk ook informeel bij dit initiatief aansluiten door zijn “tijdelijke structuren” langs de grens om te vormen tot permanente structuren en zich aan te sluiten bij het “militaire Schengen”.

De eerste van deze stappen komt neer op het creëren van een nieuw ‘IJzeren Gordijn’ in de Nieuwe Koude Oorlog, terwijl de tweede het vrije verkeer van troepen en uitrusting door het hele blok vergemakkelijkt. Bangmakerij over oorlog met Rusland, zoals Polen zojuist deed, of het opbouwen van een nep-grenscrisis, zoals Finland doet, dienen om deze onderling verbonden ontwikkelingen te rechtvaardigen. Alles bij elkaar zullen ze één enkel front tussen de NAVO en Rusland creëren.

De Arctische dimensie is bijzonder belangrijk omdat het een relatief nieuw conflictgebied is, waarbij Finland onlangs zijn decennialange beleid van militaire neutraliteit heeft opgegeven. De opening van de Noordpool komt ook op een moment dat het Oekraïne-conflict eindelijk begint af te nemen, waardoor de NAVO de spanningen met Rusland verder kan opvoeren en de aandacht kan afleiden van het feit dat ze er niet in is geslaagd om deze grootmacht een strategische nederlaag toe te brengen over de naburige voormalige Sovjetrepubliek.

Ongeacht of het om een officiële of onofficiële toetreding gaat, zal Finland dus de voorspelling van eind november waarmaken dat het zich zal positioneren als een NAVO-frontlijnstaat tegen Rusland om een nieuw “IJzeren Gordijn” op te trekken van het Noordpoolgebied naar de Baltische staten en Centraal-Europa. Naarmate het Oekraïne-conflict afneemt, zullen de spanningen van de Nieuwe Koude Oorlog in het Noordpoolgebied oplopen, waardoor het vijandbeeld van de EU ten opzichte van Rusland bestendigd wordt en de herbevestiging van de hegemonie van de VS in het Noordpoolgebied wordt geconsolideerd.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


De volgende oorlog is “besloten”: Finland staat 15 militaire bases af aan de VS – Sint-Petersburg is het doelwit – Poetins voorspelling

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PearlDragon
PearlDragon
2 maanden geleden

Welke herbevestiging van de hegemonie van de VS in het Noordpoolgebied wordt er geconsolideerd? Finland ligt niet aan de Noordelijke Ijszee en haar NAVO lidmaatschap zal dus geen invloed hebben op Russische claims in het Noordpoolgebied. Wat Finland wel voor elkaar gekregen heeft is ervoor te zorgen dat bij een eventuele NAVO – Rusland oorlog het front en de bijbehorende verwoestingen over Finland komen te liggen.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De agressieve houding van Finland vormt een bedreiging voor de stabiliteit van Europa en de wereldvrede.

Ik stel voor dat de NATO hen gezamenlijk met de Russen naar het stenen tijdperk terug bombardeert.

Agressie en oorlogzucht moeten afgestraft worden, want anders gaan die Finnen binnenkort heel Europa onder de voet lopen!