AfD-politici kunnen worden beschuldigd van ‘hoogverraad’ omdat ze een ‘geheime’ bijeenkomst in Potsdam hebben bijgewoond

3

AfD-politici riskeren minimaal tien jaar gevangenisstraf als ze worden veroordeeld.

Het Duitse federale parket van de procureur-generaal zou politici van de oppositiepartij kunnen beschuldigen van “hoogverraad” vanwege hun aanwezigheid op een “geheime bijeenkomst” in Potsdam, waar deelnemers naar verluidt een plan bespraken om buitenlanders te deporteren, schrijft Johannes Cody.

Volgens de Duitse nieuwspublicatie Junge Freiheit is het onderzoek gebaseerd op een strafrechtelijke klacht ingediend door een particulier die de deelnemers aan de bijeenkomst beschuldigde van hoogverraad op grond van artikel 81 van het Duitse wetboek van strafrecht. Als individuen voor een dergelijk misdrijf worden veroordeeld, kunnen individuen minimaal tien jaar gevangenisstraf uitzitten, als een aanklager kan bewijzen dat het individu ‘het bestaan ​​van de Bondsrepubliek Duitsland in gevaar heeft gebracht’ of ‘de constitutionele orde’ heeft willen afschaffen door gebruik te maken of te dreigen met geweld.

Tot nu toe onderzoeken de Duitse topaanklagers alleen de mogelijkheid om de aanwezige AfD-politici te beschuldigen van verraad, en er zijn nog geen aanklachten ingediend.

Lees meer
Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst medeplichtig aan valse 'Correctiv'-productie om AfD te framen

De AfD onderneemt echter ook juridische stappen tegen de door de staat gefinancierde ngo Correctiv, die het rapport als eerste produceerde. AfD-Kamerlid Gerrit Huy beschuldigt de publicatie van het illegaal verspreiden van geheime audio- en video-opnamen van haar. AfD-medeleider Tino Chrupalla beschuldigde de NGO ook van ‘Stasi-tactieken’ omdat ze een undercoveragent naar de bijeenkomst had gestuurd, clandestiene foto’s van deelnemers had gemaakt en andere twijfelachtige tactieken had gebruikt. Er bestaat ook bezorgdheid bij de AfD dat Correctiv mogelijk steun heeft gehad van inlichtingendiensten.

Huy eist echter, in plaats van te proberen de opnames van Correctiv geheim te houden, dat ze aan haar ter beschikking worden gesteld en vervolgens openbaar worden gemaakt. Veel deelnemers aan het evenement ontkennen dat er plannen waren om Duitse burgers te deporteren, zoals Correctiv beweert.

“Ik heb ongeveer drie weken geleden een klacht ingediend wegens schending van persoonlijke rechten. Ik ben vooral geïnteresseerd in het verkrijgen van toegang tot audio- en video-opnamen. In het positieve geval zou ik een aanklacht indienen voor de vrijgave van deze opnames, met name om de audio-opnames daarna openbaar te maken”, zegt Huy tegen persbureau dpa.

Huy heeft mogelijk een zaak, aangezien secties 201 en 201a van het Wetboek van Strafrecht in de Duitse wet een verbod bevatten op geheime opnames, zowel visuele als audio-opnames, gemaakt in niet-openbare of speciaal beschermde ruimtes. Er bestaat ook dekking op grond van de Kunstauteursrechtwet.

Advertisement

Correctiv ontkent echter dat er audio-opnamen zijn gemaakt, waardoor hun rapport gebaseerd is op geruchten. Eén ding is zeker: leden van het evenement werden in het geheim gefotografeerd terwijl ze aanwezig waren, terwijl agenten clandestiene foto’s van deelnemers maakten door de ramen van de villa.

De eigenaar van het pand waar de bijeenkomst plaatsvond is Wilhelm Wilderink, politicus van de Christen-Democratische Unie (CDU), die tegen Die Welt zei : “Wat ‘Correctiv’ beschreef, is nooit gebeurd. Hetzelfde geldt voor de vermeende uitzetting van Duitse staatsburgers. Dit werd op geen enkele manier gevraagd of besloten.”

Hij wordt nu mogelijk uit zijn partij gezet, wat de reden kan zijn dat hij probeert afstand te nemen van de bijeenkomst.

“We zijn een huis van vrije meningsuiting, maar het besluit staat nog steeds dat we gebeurtenissen van bepaalde partijen zoals links, de AfD en anti-constitutionele organisaties hier niet willen hebben en deze in het verleden altijd hebben afgewezen”, zei hij. Hij ontkent echter dat er tijdens de bijeenkomst “extreme, anti-constitutionele standpunten vertegenwoordigd waren”.

Wilderink toonde zich weinig zorgen over eventuele plannen om hem uit de CDU te verwijderen en zei: “Het heeft geen enkele basis en zal op niets uitlopen. Uiteindelijk zal het met een verontschuldiging worden ingetrokken.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


De paniek onder politici en de media wordt steeds duidelijker

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HonkHonk
HonkHonk
2 maanden geleden

Had de blauwe tijger ook een stukje over. Ging geloof ik ook nog over gaskamers. Ga de bron er niet op checken, correctiv is te ranzig.

dwd
dwd
2 maanden geleden

Maken ze toch snel via AI een filmpje of audiofragmenten. Ja dit is wat AI de elite toelaat bewijs te fabriceren.

Matt
2 maanden geleden

De Duitse kanselier kan ook aangeklaagd worden voor hoogverraad want hij heeft Duitsland aan Amerika verkwanselt en toegelaten, misschien zelfs aan meegewerkt, dat NS2, een heel belangrijke bron van energie voor het land, vernietigd werd, waardoor het land op het punt staat failliet te gaan.
Dat is dus hoogverraad 1 klasse.