Syrië klaar voor ‘oorlogen’ met Israël

1

Damascus is volledig voorbereid om zijn grondgebied te verdedigen in een mogelijk militair conflict met Israël, zei de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad zondag, terwijl de regionale crisis voortduurt, meldt RT.

Mekdad sprak tijdens een ontmoeting met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian in Damascus, waar zij de gezamenlijke steun aan de Palestijnen bespraken tijdens de oorlog van Israël met Hamas in Gaza.

Mekdad zei dat Syrië zich tegen Israël “verzet” sinds 1948, toen de eerste regelrechte oorlog uitbrak tussen verschillende Arabische landen en de nieuw opgerichte illegale joodse bezettingsstaat.

“Syrië heeft oorlogen gevoerd tegen de Israëlische bezetting en is bereid oorlogen te voeren, maar het zal beslissen wanneer en hoe”, benadrukte de minister van Buitenlandse Zaken, wijzend op het belang van de Golanhoogvlakte – een deel van het zuidwesten van Syrië dat sinds 1967 door Israël wordt gecontroleerd.

Het beëindigen van de Israëlische bezetting van de Golanhoogte staat “bovenaan onze prioriteiten”, benadrukte Makded, eraan toevoegend dat “Syrië bereid is de prijs te betalen voor al deze bevrijdingsoperaties.”

De Syrische topdiplomaat benadrukte dat de aanwezigheid van Amerikaanse en Turkse troepen in het land ook “onwettig” is en dat er een einde aan moet komen.

Amir-Abdollahian veroordeelde vervolgens de  “illegale aanwezigheid van buitenlandse troepen in Syrië” en beschuldigde de VS en Israël van het plegen van “genocide”  tegen de Palestijnen.

De VS voerden deze maand luchtaanvallen uit in Syrië als reactie op raket- en drone-aanvallen op Amerikaanse bases in de regio.

Advertisement

Het Pentagon zei dat het zich richtte op aan Iran gelieerde militante groepen die achter het bombardement op 28 januari zaten op een buitenpost in Jordanië, bekend als Tower 22, waar drie Amerikaanse soldaten werden gedood. Syrië heeft de aanvallen op zijn grondgebied veroordeeld als “illegaal” volgens het internationaal recht.

Headerafbeelding: De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian en de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


De aanval op Tower-22 in Jordanië brengt ons en Israël in een frontale oorlog – De Arabieren en Iran zijn er klaar voor, de Russen ook

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
2 maanden geleden

Het verwonderd mij dat de Amerikanen nog steeds Syrië kunnen bezetten, na zoveel protesten bij de VN door de wettige Syrische regering. Ze zitten daar dus illegaal en ik snap niet dat Rusland (dat daar zit op vraag van Syrië zelf) hen er nog niet heeft uitgeschopt.
Als Rusland een ander land binnen valt om daar Russisch gezinde inwoners te beschermen die door het regime werden gekortwiekt is de wereld in rep en roer.
Geen enkel land zal dus Rusland kunnen veroordelen als ze de Syriërs helpen om de bezetter het land uit te jagen.