Kieft krijgt onverwachts bezoek: 'Hij zag er beter uit dan in zijn Ajax-periode'

Kieft krijgt onverwachts bezoek: 'Hij zag er beter uit dan in zijn Ajax-periode'

13 februari - 06:45
35

Wim Kieft is blij dat het goed gaat met Edwin van der Sar. De voormalig algemeen directeur van Ajax, die afgelopen zomer getroffen werd door een hersenbloeding, schoof maandag kort aan in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Het was aanvankelijk helemaal niet de bedoeling dat Van der Sar in de podcast zou zitten. "Wij waren de podcast aan het opnemen bij Rob Jansen thuis. We zitten daar met z'n vieren als er ineens wordt aangebeld", vertelt Kieft bij Veronica Offside. "Rob zegt: dat is Edwin. Kwam Edwin van der Sar binnen. Rob sleept hem meteen aan die tafel. Dat overviel hem een beetje."

Van der Sar deelde in de podcast een korte gezondheidsupdate en vertelde dat het goed met hem gaat. Kieft bevestigt dat beeld. "Hij zag er echt heel goed uit. Hij zag er veel beter uit. Hij heeft natuurlijk een goede tik in zijn gezondheid gekregen, maar hij zag er nog beter uit dan in zijn periode bij Ajax", stelt de oud-spits. "Dat doet je echt goed, om uit die wereld te zijn."

Kieft dacht er in de podcast niet aan om Van der Sar te vragen naar de aanstelling van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. "Nee, we gaan hem niet voor het blok zetten. Hij kwam langs om Rob gedag te zeggen. Het deed me goed om hem zo gezond te zien."