Vandaag Inside neemt middenveld Ajax op de hak: 'Maar hij is wel goed in de interviews'
© Talpa/Pro Shots

Vandaag Inside neemt middenveld Ajax op de hak: 'Maar hij is wel goed in de interviews'

06:28, 13-02-2024

Ajax verloor zondagmiddag met 3-2 op bezoek bij Heerenveen en een dag later was het middenveld van trainer John van 't Schip onderwerp van gesprek bij Vandaag Inside. René van der Gijp en Johan Derksen keken met stijgende verbazing naar de dingen die ze zagen gebeuren.

"Werkelijk waar...", begon Gijp zijn verhaal. "Hoe vaak heeft Dick Advocaat niet bij ons gezegd: Ik zie kansen om een elftal neer te zetten dat tien keer gelijk speelt. Omdat het makkelijk is om een elftal neer te zetten dat weinig weggeeft", aldus Van der Gijp. "Maar als je naar Ajax kijkt, zie je de drie middenvelders op één middenvelder van Heerenveen af gaan als die de bal krijgt. Dat wil zeggen dat er nog twee vrij staan."

Als Thom Haye zondag werd aangespeeld, stond er volgens Van der Gijp in een straal van twintig meter niemand om hem heen. "Dat kan toch niet", riep de oud-voetballer.

Jordan Henderson

Ook Derksen bemoeide zich met het gesprek. Hij richtte zich vooral op Jordan Henderson. "En onze Engelse aankoop geeft alleen maar risicoloze passjes. Hij is wel goed in de interviews. Het is een aardige jongen in interviews, die Henderson. Die krijgt zes miljoen per jaar voor de interviews."