Links: jongerenwerker Sjef Z, rechts: Trefcentrum Wittevrouwenveld van welzijnsorganisatie Trajekt in Maastricht.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: jongerenwerker Sjef Z, rechts: Trefcentrum Wittevrouwenveld van welzijnsorganisatie Trajekt in Maastricht. © Privébeeld/Google Streetview

‘Sympathieke’ jeugdwerker had jarenlang dubbele agenda: ‘Waarom hebben we dit niet gezien?’

reconstructieJarenlang had jongerenwerker Sjef Z. een ziek geheim, dat alleen een aantal kwetsbare jongens uit Maastricht kenden. Hij liet de kinderen tegen betaling met elkaar vechten, elkaar vernederen ook. Dat kwam uit, vorige week werd Z. veroordeeld tot een jarenlange celstraf, maar zijn slachtoffers zijn nog altijd niet van hem af - want de hulpverlener loopt op dit moment gewoon vrij rond. Dit is de reconstructie van een ‘misselijkmakende zaak’.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Bom onder deepfakesite: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Bom onder deepfakesi­te: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Nederlandse instanties hebben een belangrijke slag geslagen tegen de website die al jaren ongehinderd én ongestraft deepfake-pornofilmpjes van beroemdheden verspreidt. In de afgelopen weken zijn er tientallen filmpjes van BN’ers en Kamerleden offline gehaald, na onderzoek van het AD. Sommige video's, bijvoorbeeld van de leden van het Koninklijk Huis, stonden al jaren online en werden ruim 100.000 keer bekeken.