Sonja van den Ende: De NAVO en de CIA voeren een geheime oorlog in Rusland

Datum:
  • maandag 12 februari 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  De Speciale Militaire Operatie is nog steeds gaande, maar daarnaast is er nog een echte oorlog die door het Westen wordt gevoerd, een "oorlog in het donker."


    11-2-2024

    In een recent artikel dat is herdrukt door Strategic Culture Foundation, schrijft Jack Murphy dat er een campagne gaande is van de CIA en NAVO-staten om Rusland van binnenuit te saboteren.

    Jack Murphy is een voormalige Amerikaanse Groene Baret en army ranger die journalist is geworden. Bovendien beweert de CIA zelf dat ze een dozijn “missiecentra” heeft, specifieke groepen die functionarissen van de verschillende directoraten van het agentschap samenbrengen, schrijft Sonja van den Ende.

    Murphy beweert dat twee dagen voor 24 februari 2022, het begin van de Russische Speciale Militaire Operatie (SMO) in de Donbass, de geallieerde spionagedienst via welke de CIA de sabotagecampagne leidt, een geheim communicatiesysteem gebruikte om zijn slapende cellen in heel Rusland te activeren, volgens een voormalige militaire functionaris en een persoon die ingelicht is over de campagne.

    Naar verluidt functioneert er al sinds 2014 een soort “spionageprogramma”, vanaf de staatsgreep van Maidan in Kiev, wat zeer aannemelijk is.

    Naar het oordeel van deze auteur waren ook het Nederlandse zogenaamde onderzoeksmediabureau Bellingcat en het in het Verenigd Koninkrijk opgerichte Statecraft Institute hierbij betrokken.

    Het Statecraft Institute is sinds 2009 betrokken bij het maken en openbreken van “oorlogs- en sabotageplannen” voor Syrië, Oekraïne en Rusland. Nu is de website gesloten vanwege de zogenaamde diefstal van documenten (hack). Dit gebeurde na onderzoek en publicatie door verschillende journalisten, waaronder ikzelf. Maar het is zeker dat het nog steeds opereert onder een andere naam of geheime dekmantel in het Verenigd Koninkrijk of Nederland.

    Een bezoek van vijf Oekraïense functionarissen aan het Verenigd Koninkrijk, gedateerd 11 juli 2016, is een voorbeeld van het “werk” van het Statecraft Institute. In interviews in de zomer van 2016 beschreef het Oekraïense personeel van speciale eenheden hun operaties achter vijandige linies in de door separatisten gecontroleerde Donbass-regio, waaronder gerichte moorden en vernietiging van infrastructuur.

    Jack Murphy heeft ongetwijfeld gelijk dat Europese landen de aanvallen coördineren via orders van de CIA, in overeenstemming met hun ondergeschikte rol in het dienen van de Amerikaanse imperialistische macht. Een van de kleinere landen van de EU en de NAVO is Nederland, klein in oppervlakte maar groot, het grootste na het VK, in termen van spionage voor de VS. Nederland herbergt de meeste zogenaamde internationale organisaties op zijn grondgebied na Oostenrijk.

    Daarnaast herbergt Nederland een Europees spionagecentrum (dat zichzelf een journalistiek bureau noemt), Bellingcat, dat direct na het neerhalen van de MH17 werd opgericht, en natuurlijk het Internationaal Strafhof (ICC) dat onlangs een arrestatiebevel uitvaardigde tegen president Vladimir Poetin van Rusland.

    Als we het hebben over “agenten” van NAVO-staten, moeten we eerst de media van deze NAVO-staten onderzoeken. Bellingcat heeft veel zogenaamde journalisten die in Rusland actief zijn, bijvoorbeeld in Kirgizië. Het hele team kan worden bestempeld als agenten van de NAVO.

    De journalisten die in Rusland verblijven en werken voor de zogeheten mainstream westerse media en in het bijzonder voor de Nederlandse staatsomroep NOS, de Engelse BBC en de Duitse ZDF, kunnen worden beschouwd als NAVO-agenten. Onlangs organiseerden ze een zogeheten opstand van de vrouwen en moeders van Russische soldaten aan het front, naar het voorbeeld van de “Moeders van het Plaza de Mayo” in Argentinië. Deze journalisten probeerden een revolutie te ontketenen namens de NAVO-staten, wat gelukkig mislukte. Naar mijn mening moeten deze journalisten Rusland onmiddellijk verlaten: ze kunnen “slapende cellen” in Rusland activeren.

    De CIA probeert nu via een (online) video agenten te werven om te spioneren voor de VS en NAVO-staten. Misschien zijn er mensen in Rusland zelf die zich hebben aangemeld (verleid door geld) en verschillende sabotages hebben uitgevoerd. De Russische staatsveiligheidsdienst, de FSB, heeft mensen gearresteerd die betrapt werden op spionage voor de VS/NAVO of op het voorbereiden van sabotage, zoals onlangs op de Krim, het complot om een hooggeplaatste regeringsmedewerker uit de weg te ruimen.

    De Speciale Militaire Operatie in Oekraïne vordert gestaag, maar de VS en haar NAVO-bondgenoten voeren een “geheime oorlog” binnen Rusland, vooral op het gebied van spionage en sabotage. Dit komt omdat het NAVO-leger Rusland niet kan verslaan op het militaire slagveld.

    Daarom wordt er nu in allerlei westerse mainstream media sombere “oorlogsretoriek” gespuid en waarschuwen westerse politici voor oorlog met Rusland, in een wanhopige poging om meer rekruten te krijgen voor het nieuw gevormde Europese leger. Er gaan stemmen op om asielzoekers te rekruteren om tegen Rusland te vechten en een paspoort te krijgen als ze het overleven. Het Amerikaanse leger kan natuurlijk niet openlijk bataljons naar Oekraïne zelf sturen, dan zijn de VS direct in oorlog met Rusland en daarom gebruiken ze het Oekraïense leger als proxies en wordt de bevolking gerekruteerd als saboteurs.

    Deze “duistere” oorlog is niet langer een geheim. In de Westerse media kunnen we immers elke dag lezen hoe “slecht” de Russische regering is. Alles wordt uit zijn verband gerukt en bijna alles wat we lezen of zien is een leugen. De mainstream media scheppen zelf op over drones die zullen worden ingezet tegen Rusland, waarbij Nederland uitlegt dat Nederlandse Reaper drones voor het eerst worden ingezet bij een missie in het buitenland “aan de oostgrens van de NAVO.”

    Maar dat is nog niet alles. Nederland krijgt een nieuw dronecontrolecentrum, in navolging van Ramstein in Duitsland, de grootste Amerikaanse basis in Europa. Vanuit Ramstein voerden de VS en de NAVO aanvallen uit op Afghanistan. Irak, Syrië en Pakistan met deze MQ-9 Reaper drones, dus de mogelijkheid bestaat dat deze recente drone-aanvallen op oliedepots etc. in Rusland gecoördineerd worden vanuit Ramstein. De nieuwe dronebasis in Nederland bevindt zich in Leeuwarden.

    De moord op Darya Dugina en andere Russische journalisten werd intern uitgevoerd door Oekraïners of, zoals bij Vladven Tartasky, een geïndoctrineerde Russische jongere. Toch kwam het bevel altijd van de SBU in Oekraïne, die weer wordt gecoördineerd door de CIA en Westerse veiligheidsdiensten zoals MI6, of misschien zijn Europese equivalent Bellingcat.

    De drone-aanvallen op het Kremlin werden ook intern in Rusland uitgevoerd. In de toekomst, zelfs in de nabije toekomst, kunnen we drones verwachten vanuit Leeuwarden of Ramstein in Rusland. Misschien is dat wel waar de NAVO-landen op inzetten, een droneoorlog, waar je relatief weinig militairen voor nodig hebt.

    Andere indirecte sabotage komt van de zogenaamde NGO’s, waarvan de meesten Rusland al hebben verlaten, zoals deze video laat zien.

    De agenda van Washington wordt nu actief gepusht door Amerikaanse stichtingen in Rusland. Het doel is om Rusland op te delen in verschillende verzwakte, nominaal onafhankelijke staten. Net als wat er gebeurde met het voormalige Joegoslavië, een proces van opsplitsing dat Balkanisering wordt genoemd. Rusland is al alert op het complot, vandaar het bevel van Moskou aan veel NGO’s uit de VS en de NAVO om het land te verlaten.

    Een andere bedreiging wordt gevormd door de ambassades van verschillende Westerse landen, vooral NAVO-landen, die proberen jongeren te werven door allerlei programma’s te organiseren onder goed klinkende projecten zoals “pro-democratie” en “burgerzin”. Universiteiten zijn een veel voorkomend doelwit voor deze NAVO-programma’s, waar de deelnemende groepen training krijgen en royaal geld voor reizen, computers en andere communicatiemiddelen.

    Het meest recente voorbeeld was NAVO’s poging tot een staatsgreep in Wit-Rusland, waarbij Nederland een grote rol speelde door bepaalde programma’s aan te bieden aan jongeren en studenten via hun ambassade en deze ook te financieren.

    Het lijkt erop dat de geheime oorlog van de NAVO in Rusland steeds openlijker wordt via de verschillende netwerken. Het Russische volk is zich echter terdege bewust van de manipulatie-inspanningen vanuit het buitenland, ondanks de “berichtgeving” (propaganda) van de Westerse media over onrust binnen de Russische samenleving.


    Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


    0 reacties :

    Een reactie posten