Entertainment

‘Misschien merk ik niets van het pestgedrag en intimidatie omdat ik man, wit en presentator ben?’

Sjoerd van Ramshorst

Sjoerd van Ramshorst is ‘geschrokken’ van het vernietigende rapport van de Commissie-Van Rijn over de misstanden bij de publieke omroep. Dat laat de (sport)presentator weten aan het Algemeen Dagblad. 85 procent van zijn collega’s zegt het afgelopen jaar in aanraking te zijn gekomen met pesten. 56 procent had te maken met intimidatie.

Sjoerd van Ramshorst: ‘Misschien merk ik niets van het pestgedrag en intimidatie omdat ik man, wit en presentator ben?’

“85 procent… Dat is rammend veel”, aldus Sjoerd van Ramshorst, die er naar eigen zeggen ‘echt’ van geschrokken is. “Als je die twee getallen leest, dan krijg je het gevoel dat de redactie één grote dierentuin vol idiotie is. Die indruk heb ik niet. Ik heb zelf geen grensoverschrijdende situaties ervaren. Daarmee wil ik de problemen niet bagatelliseren. Integendeel. De cijfers spreken voor zich. Andere punten in het rapport vind ik wél herkenbaar: leidinggevenden die hun verantwoordelijkheid niet namen als er iets misging. Ook werden mensen te vaak op inhoud gepromoveerd. Zo kon het gebeuren dat een goede redacteur of eindredacteur werd gepromoveerd, maar ongeschikt bleek als manager.”

Sjoerd van Ramshorst: ‘Ik wist het niet, of misschien zie ik het niet’

“Ik vind het vooral erg dat veel collega’s pestgedrag en intimidatie hebben meegemaakt”, vervolgt slijmbal Sjoerd van Ramshorst. “Ik kende wel een aantal verhalen over collega’s die afgesnauwd zijn of te maken hadden met intimidatie. Situaties waar ik niet bij ben geweest, maar waarvan je denkt ‘hoe is het mogelijk?’ Dat het op zo’n grote schaal gebeurt… Dat wist ik niet. Of misschien zie ik het niet.”

Hoe kan het dat Sjoerd van Ramshorst niets merkte van de zogenaamde pesterijen en intimidaties? “Dat weet ik niet”, vertelt hij. “Misschien dat ik het minder merk omdat ik man, wit en presentator ben? Al weet ik niet of het met mijn functie te maken heeft.” Toen Sjoerd tien jaar geleden presentator wilde worden, was hij zich ervan bewust dat hij onderaan moest begonnen. “Eerst als stagiair, later als beeldredacteur. Ik wilde voorkomen dat er een werkcultuur zou ontstaan waarbij de redactie mij niet durft te corrigeren.”

13 reacties

Jasmijn

Jij witman als je niet wit was had je deze baan niet

Woke or broke

Goed bezig

Dondo12

Misschien moeten we dwazen wat niks kunnen zoals jij deporteren in midden oosten idioot of pieter baan centrum ..laat mensen eens met rust dat jij geen talent hebt om trots op te zijn is jou probleem lelijkerd

Ab O

Ik merk niks van huizen tekort maar misschien omdat ik een zwarte man ben

Medusa

Jij bent niet wit. Jij bent blank. Landverrader!!

James

De meeste kleurlingen hebben een hekel aan blanken ,stop je kind maar eens een week in een Rotterdamse school ,die heeft geen leven aangezien 85% van kleur of geloof is..

bedankt weer

de site bezoeken vandaag was echt weer 3 transgenders een witte man en een zeekoe liepen door het park zei de ene transgender tegen de ander moet jij ook poepen

Jeroen

niet intrappen, hij werd altijd buitengesloten , en uitgelachen bij ons op school , hij zat meer te huilen op de wc dan te poepen

Mr Magic

De media doet voorkomen alsof zwart zijn het ergste is dat je kan overkomen. Kan me voorstellen dat veel zwarten het slachtofferen beu zijn.

Sssssss

Lispel merkt er niets van omdat hij slist en daarom half te verstaan is. Tjah als je jezelf moeilijk verstaanbaar kunt maken dan krijg je niet alles mee nee.

Kendal

Ben het wel eens met @sssss, kan deze kerel echt niet aanhoren. Dat geslis werkt op mijn zenuwen. Alsof ze van de tich journalisten in .nl niemand konden vinden die wel goed verstaanbaar is. En 2, in veel gevallen is er wat aan te doen met beugeltjes e.d. Waarom laat hij er niets aan doen, als zijn stem eigenlijk zijn werk vertegenwoordigd?

Anita Witzier

In de wandelgangen wordt Sjoerd altijd ‘van Ramsworst’ genoemd, en dat is niet voor niks kan ik je vertellen.

Jos

Ik ken je niet, maar kijk eens goed in de spiegel. Wit? Valt wel.mee, toch?