De Ligt op weg naar uitgang: 'Speelt geen rol in plannen van Tuchel'

De Ligt op weg naar uitgang: 'Speelt geen rol in plannen van Tuchel'

12 februari - 12:55
129

De toekomst van Matthijs de Ligt bij Bayern München is na de Bundesliga-topper tegen Bayer Leverkusen weer volop onderwerp van gesprek. Transferexperts Fabrizio Romano en Florian Plettenberg hinten op een vertrek van de Nederlandse verdediger in de zomer.

De Ligt bleef in de kraker tegen Bayer Leverkusen (3-0) de hele wedstrijd op de bank, maar vragen over zijn fitheid wuift hij weg. "Top fit", zei de ex-Ajacied, na een vraag van BILD. Daarmee is duidelijk dat hij om sportieve redenenen werd gepasseerd, hoewel trainer Thomas Tuchel voor drie centrale verdedigers koos. Dayot Upamecano, Eric Dier en Kim Min-jae lijken momenteel hoger in de pikorde te staan.

Wedden

Meer odds

Volgens BILD kreeg De Ligt tijdens de tactische training voor de wedstrijd al in de gaten dat hij gepasseerd zou worden. 'De Ligt had al lang het vermoeden dat hij een slechte band had met de opvolger van Julian Nagelsmann. De Ligt speelt geen rol in de plannen van Tuchel', schrijft het Duitse medium. Sky-verslaggever Plettenberg weet dat De Ligt 'niet honderd procent gelukkig is' bij Bayern. Hij is een kandidaat voor een zomers vertrek, schreef de sportzender eerder al.

Ook Fabrizio Romano gooit olie op het vuur. Volgens de transferexpert is de situatie van De Ligt er één om in de gaten te houden komende zomer. Tuchel zou nog altijd zeer gecharmeerd zijn van FC Barcelona-mandekker Ronald Araújo, maar ook Jonathan Tah van Leverkusen staat op het lijstje.