De politie heeft vorig jaar meer dan 1500 75-plussers naar het CBR gestuurd vanwege gevaarlijk rijgedrag, 10 procent meer dan een jaar eerder.
Volledig scherm
De politie heeft vorig jaar meer dan 1500 75-plussers naar het CBR gestuurd vanwege gevaarlijk rijgedrag, 10 procent meer dan een jaar eerder. © ANP

Praat mee: moet een rijtest vanaf een bepaalde leeftijd verplicht worden?

de kwestieIn de Kwestie leggen we elke werkdag een vraag over een actueel thema aan onze lezers voor. Reageer hieronder ook op deze kwestie. Vandaag: moet er een verplichte rijtest komen? En zo ja, vanaf welke leeftijd?

998 reacties

  • Jeannette Lotman

    2 maanden geleden
    Ben het geheel eens met Jenny Rouw hier onder. Jeannette Lotman
  • Jenny Rouw

    2 maanden geleden
    Ik vind het niet nodig om ouderen daar voor aan te wijzen . Kijk eens eerst naar de midden leeftijd en jongeren. Halen op de snelweg de gekste dingen uit trekken zich van de regels niets aan .als je iets raars ziet gebeuren op de weg heb ik dat nog nooit van een oudere zien doen.
  • Albert Abee

    2 maanden geleden
    Met de keuring vanaf 75 jaar ook iedere 5 jaar een rijtest. Je kan lichamelijk wel 100% zijn om een auto te besturen maar is de rijvaardigheid nog in orde en de kennis van de verkeersregels.
  • André Klück

    2 maanden geleden
    IEDEREEN moet elke 5 jaar op herhaling voor een praktijkexamen.
  • Romy Vroom

    2 maanden geleden
    Ik denk dat voor iedereen geld om regelmatig je theorie kennis weer op te halen, via een test/ toets en dat iedereen elke 5 of 10 jaar zou moeten " bewijzen" goed te kunnen rijden middels een rijvaardigheidstest. Regelmatig zie ik mensen behoorlijk idioot rijden. Dus om dit alleen aan de ouderen te hangen vind ik niet juist.Volgens mij gebeuren de meeste ongelukken met jongeren. Regelmatig even opfrissen van je kennis lijkt mij geen overbodige luxe als ik zie hoe mensen tegenwoordig rijden.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?