Bij een restaurant aan de Kanaalstraat in Utrecht is donderdagochtend een explosief aangetroffen. Volgens mensen in de straat gaat het om een granaat. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatste voor onderzoek.
Volledig scherm
Bij een restaurant aan de Kanaalstraat in Utrecht is donderdagochtend een explosief aangetroffen. Volgens mensen in de straat gaat het om een granaat. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatste voor onderzoek. © Videostill

Walid stuurde bedreigingen naar horecaondernemers: ‘Gaan we het oplossen of gaan we escaleren?’

Podcast De Zaak X‘Yo pik, luister pik, we kunnen twee dingen doen, oplossen of escaleren jongen, wat gaan we doen?’ Zo luidt het WhatsAppbericht dat een Utrechtse horecaondernemer ontvangt. Vervolgens krijgt hij berichten over dat hij 2500 tot 3000 euro moet overmaken op een bitcoinrekening. De man die deze berichten stuurde, is de 27-jarige Walid B.

  1. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.