Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Amsterdamse cabaretier David Linszen grote winnaar Leids Cabaret Festival

David Linszen is de grote winnaar van het Leids Cabaret Festival. De cabaretier won zaterdagavond alle drie de prijzen voor zijn optreden in de Leidse Schouwburg.

David Linszen wint alle drie de prijzen op het Leids Cabaret Festival.

Linszen mocht de juryprijs, de publieksprijs en de studentenjuryprijs in ontvangst nemen. De vakjury omschrijft de show van de cabaretier als absurdisme op hoog niveau. ‘Gedurfd, gekund en geestig. David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig.’ De cabaretier nam het in de finale op tegen Said El Hassnaoui en Tim Kroezen.

De Amsterdamse Linszen is al sinds 2019 een graag geziene gast in comedycafé Toomler en maakte onder meer onderdeel uit van de Comedytrain. Ook werkte hij meermaals samen met Daniël Arends. In 2020 regisseerde Linszen Arends’ show Meer van hetzelfde (deel 1) en in 2022 speelden ze een dubbelshow in Toomler.

Op tournee

De drie finalisten gaan vanaf 5 maart op tournee door Nederland. Van 5 tot en met 9 maart spelen ze in Theater Bellevue, 28 maart in theater VU Griffioen en 17 mei komen ze nog een keer terug naar Amsterdam in theater De Meervaart.

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 voor het eerst georganiseerd. Oud-winnaars zijn onder anderen Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Dolf Jansen en Sanne Wallis de Vries.

Download de app van Het Parool

Blijf 24/7 op de hoogte: download onze mobiele app voor Android of iOS en zet in het menu meldingen aan. Lees hier hoe je onze pushberichten aanzet

Heb je een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Video wordt geladen...