Software-update: Kodi 20.4

Kodi logo (75 pix) Versie 20.4 van Kodi is uitgekomen. Deze crossplatform-mediacentersoftware wordt ontwikkeld voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In versie 20.0, die de codenaam Nexus draagt, treffen we onder meer av1-hardwaredecoding aan voor Android en Linux, is er ondersteuning voor inputstream via de av1-codec en is ffmpeg bijgewerkt naar versie 4.4. De changelog voor deze vierde update kan hieronder worden gevonden:

Build
  • A backport aimed at fixing the failure rate of binary addon builds has been merged
Input
  • Update to the controller addons.
Android
  • Several fixes have been backported from master to fix deployment issues on Google Play.
  • A number of fixes backported to resolve input issues (remotes/controllers).
iOS/tvOS
  • A long-time-coming fix to reduce black screen playback when interlaced content is played on iOS/tvOS. Users should no longer have to specifically disable VTB Hardware playback for most interlaced content. Please keep in mind some methods of content playback (HTTP URLs provided in .strm files) will still be affected.
  • A memory leak with game controllers on iOS/tvOS has been fixed
tvOS
  • Fixed what seems to be a long standing bug regarding framework plist metadata for shared library frameworks.
Windows
  • A fix for AESinkWASAPI to improve fallback when the exact output channel layout isn't supported by drivers or hardware.

Kodi "Nexus"

Versienummer 20.4
Releasestatus Final
Besturingssystemen Android, Linux, macOS, Windows 10, Windows 11
Website Kodi
Download https://kodi.tv/download
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

11-02-2024 • 18:34

34 Linkedin Whatsapp

Bron: Kodi

Update-historie

06-04 Kodi 21.0 69
03-03 Kodi 20.5 6
03-03 Kodi 21.0 bèta 3 1
11-02 Kodi 20.4 34
11-01 Kodi 20.3 11
20-12 Kodi 21.0 bèta 2 4
26-10 Kodi 21.0 bèta 1 35
07-'23 Kodi 20.2 8
03-'23 Kodi 20.1 14
01-'23 Kodi 20.0 95
Meer historie

Reacties (34)

34
34
18
0
0
7
Wijzig sortering
Ik heb sinds kort problemen met 5.1 AAC. Audio is om de een of andere reden erg zacht. Niet altijd, maar meestal en buiten een paar keer opnieuw opstarten is er geen fix. Gebruik voor die bestanden dan maar Justplayer. Ben benieuwd of dit verholpen is.

Edit: Lijkt opgelost te zijn...

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 12 februari 2024 14:08]

Als dit met Android TV is dan zou je eens kunnen controleren of je volumeregeling, voor Android TV zelf, wel op maximaal staat. Je zou niet de eerste gebruiker zijn die passthrough audio gebruikt en datzelfde probleem heeft.

Dus indien zo ingesteld, even geen passthrough gebruiken zodat het volume van het gebruikte Android TV apparaat zelf zichtbaar wordt en dan het volume daarvan helemaal omhoog.
Daarna weer terug naar passthrough en even checken of het daarna beter zou zijn.
Ja, dat had ik al bekeken. Helaas is dat het probleem niet. Als ik Kodi uit ga, klinken de 'klikken' dan ook erg luid, als ik het volume omhooggezet en vergeet terug te schroeven. Het lijkt erop dat Kodi AAC 5.1 gewoon vaak niet begrijpt, want ook downloaden naar stereo zou een oplossing kunnen zijn als ik genoegen neem met 2.0 geluid. Maar ook dat blijft zwak.
Of het ermee te maken heeft, is maar de vraag. Gebruik je een browser om de content van je Kodi instance te bekijken en zo ja, welke browser gebruik je?

De op Chromium gabaseerde browsers klinken de laatste tijd zowiezo erg zacht. Maakt niet uit of het Youtube of in mijn geval Jellyfin content is. Het klinkt te zacht. Gecombineerd met de neiging van film- en serie-makers en de audio-mixers die zij inhuren om stemmen in audio bijna onhoorbaar weer te geven, terwijl een special effect veel te hard wordt weergegeven, is mijn kijkplezier al zo'n beetje afgestorven.

Maar goed, andere discussie, dus terug naar het punt van je post. Zelf heb ik dus maar een extensie geinstalleerd welke het volume aanpast. De naam van de extensie is: Loudify Volume Booster. De link zou je naar de Chrome webstore moeten brengen waar je kan zien of de extensie wat voor je is of niet.

Je moet er wel mee leren werken. Heb je de extensie geactiveerd in een tab, dan werkt het aanpassen van het volume alleen in die betreffende tab en nergens anders. Dat schijnen een boel mensen niet te (willen) snappen. Ook is het zo dat de je Niet op de gebruikelijke manier een tab schermgroot kan maken. Dat kun je, indien de extensie is geactiveerd, alleen nog voor elkaar krijgen via de F11 toets op je toetsenbord. Ook dat schijnen niet veel mensen te (willen) begrijpen.

Echter, als bovenstaande geen probleem voor je is, dan kan ik niets anders dan positief zijn over deze extensie. De slider gaat tot 600%, wat niet is aan te raden, want dat betekent oversturing en dat klinkt nooit goed. Maar tussen de 150% en 300% klinkt het allemaal uitstekend.

Moet er wel bij zeggen dat ik vaak naar standup komedie zit te turen voor ik slaap val, dus is deze extensie een echte uitkomst. Als jij graag tot laat naar explosie films staart (niets mis mee overigens), dan kan de extensie wat minder goed bevallen.

Daarnaast gebruik ik ook de Task scheduler van Windows om het volume gradueel te verzachten en om 07:00 weer vol met een vol volume het reveille staat te tetteren. Het "trauma" dat was de dienstplicht krijgt me ten alle tijde uit mijn bed. :+
Erg benieuwd naar de AV1 codec support, steeds meer gebruiken dit formaat en je kunt ook met Kodi sommige diensten streamen.

Offtopic; zijn er plugins/addons voor ViaPlay en Ziggo Go? Beide vind ik niet altijd even handig of erg buggy.
Oh ,nooit van bestaan af geweten . Super ! 🙏🏻
Thanks! Alleen zijn de meeste wel erg out-of-dated helaas.
Nice deze update, jaaaaren geleden altijd gebruik tesamen met een mooie Build ( Durex)
Maar die is offline gegaan...

Welke Build is tegenwoordig de ultimate :) ?

Ja, ik weet je kan beter zelf alles 1 voor 1 installeren...maar dit is handiger...

[Reactie gewijzigd door Rambolinie op 11 februari 2024 18:48]

Komt er ooit Dolby Vision support voor pc of kan ik daar maar van blijven dromen.
Sinds kodi-20230705-90e7b21c-master-arm64-v8a.apk and up laten keurig Dolby Vision banner zien wanneer ik van m'n NAS (NFS) stream ?!

Lees zojuist dat de `hvec extensions` de reden zijn dat ik denk dat het werkt, maar onder water wordt het HDR10 op Windows X. Hmm ;)
https://www.avsforum.com/...motion-smoothing.3292072/

komt erop neer dat DV en Windows is hetzelfde als een varken aan sport doet 😁😁
This is why we can't have nice things :(
Kodi voor iOS/tvOS ? Hoe dan?

Edit; https://kodi.wiki/view/TvOS

Nooit eerder van gehoord, sorry voor vraag.

[Reactie gewijzigd door Mr. Freeze op 11 februari 2024 18:57]

Een Chromecast erbij kopen lijkt me handiger als ik die howto zo lees.
Tja, als je echt vrijheid wilt hebben, dan koop je geen Apple.

Sommige willen dat niet zien, maar Apple is erg goed in het opslot zetten van apparaten. Zelfs als je een jailbreak zou willen doen, dan heb je daar nog genoeg nadelen van.

Wil je Kodi? Kies dan geen Apple apparaat, of het zou al een Mac Mini moeten zijn, met daarbovenop Kodi. Maar dat gaat een beetje langs de logica van een TV-device.
Ik gebruik Kodi bij de televisie, ik ben uiteindelijk voor een Intel NUC gegaan met een passieve behuizing.
Dan heb je veel mogelijkheden en ben je minder snel beperkt. Eén van de voornaamste redenen van de NUC is een IR ontvanger, zodat je het systeem ook via de afstandbediening in- en uit kan schakelen. Ze zijn krachtig genoeg om 4K af te spelen en doordat je ze passief kan maken, hoef je niet bang te zijn voor storend geluid van het systeem.
Dat blijft ook echt de grootste lariekoek die er is. Vrijheid heb je ook bij Apple maar dat willen veel windows/Android gebruikers niet zien omdat ze er simpelweg niet mee werken of het hebben. Het enige Android apparaat wat ik in huis heb is een Shield en als je Apple gewend bent, dan blijft dit kinderspeelgoed. Nu gebruik ik hem ook echt puur voor Plex en de rest gaat via de Apple TV.

Noem een aantal dingen die je niet kunt doen met Apple vergeleken met de rest?
Noem een aantal dingen die je niet kunt doen met Apple vergeleken met de rest?
Nou ja, for starters dus Kodi installeren of installeren wat je maar wilt.
Normaal bestand management is een ander (is wel ietsje beter tegenwoordig maar zeker niet het niveau van Android).
Background sync dat werkt (veel third party apps hebben gezeik. Immich is het recentste voorbeeld waar ik tegen aanloop dat het sporadisch wrl/niet werkt) zou overigens ook fijn zijn, op Android (afhankelijk van de "distro") heb je vaak invloed wat het os doet met apps, bij IOS ben je overgeleverd aan de Apple overlords.
Flashen van een custom rom is veel gebruikelijker. Op iphone kon dit een enkele keer met een specifiek model maar tegenwoordig is dat gewoon onmogelijk. Niet dat je dit per se moet willen, maar wel weer dat stukje vrijheid wat je ingeleverd hebt.
Als ik ff nadenk bedenk ik vast nog meer.

Ik zeg niet dat dit allemaal dingen zijn waarom iedereen een Android moet aanschaffen maar het zijn wel allemaal dingen die in IOS beperkt zijn tegenover wat mogelijk is in Android.

P.s.
Ik ben zowel android als iOS gebruiker (geweest).

[Reactie gewijzigd door jozuf op 12 februari 2024 07:39]

Ik denk niet dat je serieus bent, maar als je de Wiki van Kodi had gelezen, dan lees je dat je om de zoveel tijd weer alle stappen opnieuw mag doen.

Op mijn Chromecast TV kan ik gewoon sideloaden. Ik heb daar nu SmartTube op staan, en ik heb ook al andere apps erop gehad, die dus niet in de Play Store staan.

Een jailbreak is niet iets wat vrijheid oplevert. Het is altijd wachten bij een update of het nog werkt, terwijl je op Android gewoon de ontwikkelaar tools kunt aanzetten (uitzonderingen bij sommige devices).

Dus ja, ik kan je zo wel 10 dingen opnoemen die je niet op een Apple kunt. Is het slecht? Nee, als je van het ecosysteem houdt, prima. Voor genoeg mensen is wat ze aanbieden voldoende.
Noem een aantal dingen die je niet kunt doen met Apple vergeleken met de rest?
Vrij eigen code draaien, zonder invloed van Apple (voor iOS en afgeleide besturingssystemen).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 februari 2024 11:19]

Ik heb een verzameling ringtones op m'n pc die ik vroeger probleemloos met een usb kabeltje naar/van m'n android telefoon kon kopieren en dat werkte gewoon.
Nu, met m'n iphone 12 mini lukte me dat niet. Als ik de iphone met m'n pc verbindt met behulp van een speciaal apple kabeltje, dan kan ik alleen bij me m'n foto's komen.
Het is mij nog nog nooit gelukt om ringtones die op m'n pc staan en het prima doen op android,
werkend te krijgen op m'n iphone.
En ja, ik heb diverse methodes gebruikt. Ik heb itunes geinstalleerd op windows 10 in virtualbox (ik gebruik Linux) maar de verbnding is niet stabiel.
Dan maar een laptop van iemand geleend met windows 10 en het daarmee geprobeerd.
Het is me niet gelukt (en dat kan best aan mij liggen, hoor) maar met een android phone zijn zulke dingen een fluitje van een cent.
Ik blijf m'n iphone gebruiken tot ie het begeeft maar daarna koop ik nooit meer iets van apple.
Iphones ondersteunen m4r bestanden als ringtones. Helaas worden ze bijna nooit als m4r beschikbaar gesteld. dan zou het een kwestie van sleur en pleur zijn namelijk.

Je kan je beltonen omzetten naar AAC (kan in itunes) rename de file van m4a naar m4r extensie en je kan ze wel gebruiken.
Iphones ondersteunen m4r bestanden als ringtones. Helaas worden ze bijna nooit als m4r beschikbaar gesteld. dan zou het een kwestie van sleur en pleur zijn namelijk.
Dat weet ik en ik heb dus de ringtones geconverteerd. Mijn probleem is dat ik via usb geen toegang heb tot de directory op de iphone waar de ringtones zich bevinden. Er valt dus niets te "sleuren en pleuren"...
Koppel je iPhone aan iTunes op je laptop.
Klik op het telefoonicoon dat rechts van de drie puntjes staat.
Selecteer in de linker kolom de optie Tonen.
Selecteer de nieuwe ringtone en synchroniseer deze met je iPhone.
Het is echt vet makkelijk om dat te doen. Syncen ......
Mensen slepen vaak iets in een map of zoeken naar een map maar zo moeilijk werkt dat niet met Apple. Simpelweg in Music of iTunes aanvinken wat je wilt en syncen.

Het enige wat je hoeft te slepen op je pc is je ringtone naar iTunes of Music.

Waarom lukte het niet met de windows 10 laptop? Want dat lukt bij mij wel gewoon.
Google TV werkt inderdaad prima met Kodi.

Afhankelijk van je device kan het even duren tot er een nieuwere versie is 20.3 kwam pas 20 Jan naar mijn TV, maar zolang het werkt is dat op zich geen ramp.
Is er nog steeds niet de optie in de settings waar je tussen dv en hdr kunt kiezen? Veel bestanden komen met beide en dan krijg je een volledig roze beeld. Ik gebruik nu tijdelijk de quietvoid build en dat werkt perfect. Hopelijk gaat dit bij een nieuwe update opgelost worden.
https://forum.kodi.tv/sho...id=376235&action=lastpost

Er zit een controller bug in deze versie (Android only?), kwam er helaas net wat te laat achter.

Ik denk dat onderstaand de schuldige is, er wordt aan een fix gewerkt.

Android
Several fixes have been backported from master to fix deployment issues on Google Play.
A number of fixes backported to resolve input issues (remotes/controllers).

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 11 februari 2024 21:10]

Werk nu nog met kodi 20.3 maar daar had ik streaming problemen op bijna elke addon.
Voorheen nooit dit probleem gehad, herkend iemand dit probleem en wat is de oplossing.
Wil naar update kodi 20.4 maar wat als dit probleem zich herhaald.
Ik gebruik nog 20.3 en daar geen last van streaming problemen. Is met real-debrid.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee