Door Luke van Drie en Eric van Ballegoie

De beste Ambilight tv ooit - Philips OLED+908 Review

11-02-2024 • 17:00

109 Linkedin Whatsapp

De Philips OLED+908 is het nieuwe topmodel van TP Vision, en voor deze tv hebben ze alles uit de kast getrokken. De tv heeft een extra helder MLA-oledpaneel en maakt gebruik van de nieuwste beeldprocessing van Philips, zodat ook beelden van matige kwaliteit netjes opgepoetst worden. Dat zorgt voor een fraai beeld met uitstekend contrast en nauwkeurige kleurweergave. Maar zitten er ook nog addertjes onder het gras? Wij zochten het uit!

Lees ook onze uitgebreide geschreven review.

00:00 - De beste Ambilight tv ooit! - Philips OLED+908 review
00:29 - Het uiterlijk
00:57 - Mooie afstandbediening
01:32 - GoogleTV
01:50 - Ambilight
02:19 - Wat een geluid!
03:01 - Gamen op de OLED+908
03:38 - Beeldkwaliteit
05:14 - Conclusie

Reacties (109)

109
108
35
5
0
54
Wijzig sortering
Over een paar jaar wil ik mijn huidige Philips OLED Ambilight upgraden maar dit nieuws: Philips-Ambilight-tv's krijgen geen Ambilight+Hue-functionaliteit meer vind ik toch wel een flinke tegenvaller van de nieuwe modellen en qua prijs is er niks veranderd wat eigenlijk wel raar is aangezien deze licentie kosten nu niet meer gemaakt worden.
Voor mij voegt de Ambilight+Hue functionaliteit echt wat toe. Jammer dat nieuwe modellen niet niet meer hebben.

Een oplossing zou een Hue Play HDMI box kunnen zijn. Kun je meteen vier apparaten aansluiten op één HDMI-poort op de televisie. Ben je alleen wel € 200+ verder...
De Hue Play HDMI box is nog HDMI 2.0, dus weinig toekomst bestendig.
Meeste zogenaamde HDMI2.1 poorten ondersteunen vaak ook niet alle features van HDMI 2.1.
De meeste ja? Boude uitspraak. Dan ben ik wel benieuwd naar je bron.
Nou, kijk gewoon op verschillende pers of reviews van tv's met hdmi 2.1 en je zal zien dat je niet alle features krijgt. Dit staat zelfs op de HDMI org site. HDMI 2.1 is zo een add-on product waarbij fabrikanten zelf mogen beslissen wat ze ermee doen maar geen enkele fabrikant hoeft zijn samengestelde 2.1 niet naar buiten te brengen. Als je 1 feature hebt, dan mag je al vermelden dat je HDMI 2.1 hebt.

Dus een boude uitspraak is het zeker niet.
Precies dat, van mij mag er daarom wel 200,- van af.
Zelfde hier, vind ik echt zonde. Ik zit er ook langzaam over te denken om mijn 55OLED903 te upgraden naar een 65 inch model, maar die missende Hue feature is echt jammer.
Losse Hue Play is gelukkig nog mogelijk, maar inderdaad, extra geld, weer een los apparaat, jammer...
Koop een 807. Die doet niet onder voor het laatste model.
Bovendien hebben de geen topmodellen geen 4-zijdig Ambilight meer, maar slechts 3-zijdig Ambilight.
Dus als je de tv zou ophangen, mis je Ambilight aan de onderkant.
Zonder 4-zijdig koop ik geen top model oled... Mijn huidige 65oled856 hangt aan de uur en 4-zijdig voegt echt wat toe!

Waarom zou je zoiets niet toevoegen op je topmodellen?! Het kost waarschijnlijk amper wat. Allemaal oude tech.
de 'beste' bestaat niet,

iedereen is anders / heeft andere voorkeuren....
Ambilight die niet meer te synchroniseren valt met je Hue systeem laat zich inderdaad lastig kwalificeren als “de beste ambilight TV ooit”.

Misschien de beste TV met ambilight ooit. Een belangrijke nuance.
werkt de tv niet automatisch samen met bijvoorbeeld de phillips hue play?
heb je dan alsnog een hdmi sync nodig?
en heeft Philips 55OLED907 Ambilight (2022) dat dan wel? dus dat je het kan combineren met je hue lampen zonder extra kastje

[Reactie gewijzigd door bartburg op 12 februari 2024 10:50]

Hue Play is een oplossing voor niet-Philips TV's om alsnog een Ambilight effect te realiseren. Dat zou nog gewoon moeten werken omdat het een apart apparaat is wat het HDMI signaal analyseert en doorstuurt naar de bridge.

Vorige generaties Philips TV's zijn in staat zich direct in verbinding te zetten met de Hue bridge, en konden op die manier dus de verlichting in je woonkamer / media kamer direct aansturen. Geen noodzaak voor een extra stuk hardware, omdat de software op de TV reeds in alles voorzag. Ambilight+Hue heet de menuoptie, als ik me niet vergis.

Niet alleen is het goedkoper, want je hoeft geen 200€ uit te geven voor de Hue Play. Tevens scheelt het weer een stuk electronica wat stroom vreet en wat op den duur dus weer op de schroothoop belandt. Zonde dus dat deze functionaliteit er uit is gehaald.
Ik vind het ook zonde, want qua concept is het zeker aantrekkelijk en het was een absolute USP voor de Philips TV's. Ik moet toegeven dat ik het zelf ook gebruik ondanks een flink aantal Hue lampen in de woonkamer en een OLED806: Ik heb het ingesteld maar ik vond het persoonlijk te onrustig worden...
Gewoon even dat ik het goed begrijp, je bedoeld dat je de Philips Hue TV niet meer kan koppelen met andere Philips Hue lampen in huis? En if so, is dat niet enorm afleidend i.p.v. toegevoegde waarde? Even als open vraag, ik heb het zelf niet maar dit stel ik me zo voor.
Correct, zie nieuws: Philips-Ambilight-tv's krijgen geen Ambilight+Hue-functionaliteit meer

en

review: Philips OLED+908-tv - Helder, sfeervol en compleet

De ene zal het als afleidend interpreteren, dat geef ik openlijk toe. Persoonlijk vind ik het een erg toffe toevoeging wanneer het op de juiste manier is geconfigureerd. Een concert bluray van rock/metal, dance of pop is echt een andere beleving wanneer de belichting van het podium niet ophoudt bij de schermgrens of het ambilight-bereik, maar een paar spots of een Hue Iris dus ook dezelfde kleuren nog meegeven aan andere hoeken van de kamer.

Hetzelfde geldt voor films, mits rustig genoeg opgezet zodat het op de achtergrond blijft. Dat de hele kamer rood kleurt zodra de getoonde scene zich in een vulkaan afspeelt of in een anderssoortige vuurstorm, is best een gave beleving.

Wel was het voor mij zaak de schakeltijden niet op de hoogste stand te zetten, want daarmee kan de ervaring erg nerveus en afleidend worden. Maar eenmaal met de juiste instellingen valt dat laatste reuze mee, indien je tenminste niet principieel een afkeer van ambilight hebt. :)
Voor een drama film kijkt het me wat minder interessant, net zoals bij voetbal wedstrijden.

Maar fantasy lijkt het wel impressive te zijn.

Weet jij of er op mijn 77 inch oled nog een aftermarket ambi light opposing is?
Het is een leuke optie, als je reeds invested bent in Hue en AmbiLight geniet, is het een logische extra stap. Wat mij persoonlijk vooral stoort is dat er dus iets wordt weggenomen, wat eigenlijk sinds mijn Philips TV uit 2010 tot aan mijn nieuwe OLED, altijd heeft gewerkt. Dat is jammer.

Aftermarket ambilight oplossingen bestaan. De echte Tweaker kan er zelf mee aan de gang, want er zijn open standaarden. Maar Philips heeft dus de Hue Sync Box uitgebracht: https://www.philips-hue.c...x-/8718699704803#overview

Het enige probleem wat je hier dus mogelijk mee zult hebben is dat het beeldsignaal er doorheen geloodst moet worden. Voor applicaties die op je TV draaien zal het dus niks kunnen doen. Wil je het Netflix beeld gebruiken, dan dien je dit dus via een Shield / Chromecast / Apple TV / Console te doen, die z'n signaal door deze Sync Box stuurt.

Nadeel van de Sync Box is dan weer dat deze slechts HDMI 2.0 compliant is. Heb je een console of gaming PC waarvan je het wilt pakken om te synchroniseren met je Hue lampen, ben je gelimiteerd aan een 4K/60 resolutie. 120FPS VRR is dan dus niet mogelijk. Voor velen overkill, voor sommige gamers een deal breaker.
Voor mij zijn alle Ambilights slecht. Leuk dat gekleurde licht als je geen TV kijkt. Tijdens het kijken leidt het mij alleen maar af omdat het nooit goed matched met wat er op het beeld gebeurd. Koop een groter scherm als je meer beeldoppervlak wilt. Of gebruik witte bias verlichting voor een betere beeldperceptie (bijvoorbeeld die van Medialight). Gekleurd omgevingslicht maakt de kleurperceptie slechter, het zorgt er voor dat je kleuren anders waarneemt. Zonde van een goed gekalibreerd scherm.

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 13 februari 2024 16:05]

"De beste Ambilight TV ooit" is net zo veelzeggend als hoe Apple jaarlijks "de beste iPhone ooit" presenteert. Philips is de enige die "Ambilight" TV's maakt, gezien het hun eigen merk/lijn is. Het is de meest recente versie en alles minder dan "beter dan de voorganger" is een regelrechte faal en een nutteloze opvolger.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 11 februari 2024 17:58]

Ik vraag me af wanneer het patent op Ambilight nou eens een keer gaat vervallen waardoor andere TV makers deze functie kunnen aanbieden.

Natuurlijk niet onder dezelfde naam want een handelsmerk blijft veel langer geldig maar dat hoeft ook niet.
De (Nederlandse!) uitvinding stamt uit begin jaren '00 en patenten lopen ongeveer 20 jaar. Het "probleem" is dat Philips en later TP Vision deze technologie natuurlijk doorlopend doorontwikkeld heeft en nog steeds doorontwikkelt en dus ook nieuwe patenten vastlegt. Wat ik zo snel kon vinden heeft TP Vision vorig jaar nog nieuwe Ambilight patenten laten vastleggen.

Daarmee zouden andere fabrikanten op dit moment mogelijk wel de eerste vroege versie van Ambilight in hun tv's kunnen inbouwen, maar dat is dus zoals Philips het 20 jaar geleden deed. Daar zit geen klant op te wachten, want ouderwets.
Ach, het kan vast geen kwaad een producent tevreden te houden met zeer positieve titels.
Ben ik niet met je eens. Soms geeft tweakers in een review aan dat je de iPhone best een jaartje kan overslaan. Met de uitspraak 'de beste ... ooit', geven ze wat mij betreft aan dat het een duidelijke verbetering is en koopwaardig.
Maar dat is toch het hele punt? Ze bedoelen het niet puur feitelijk.
Nee, twee up-to-date (snelle) HDMI poorten is echt te weinig, in iedergeval 2 consoles en 1 mediacenter. Ik gebruik geen smart functies van een TV, aangezien updates rampzalig zijn en TV fabrikanten tot op heden hebben aangetoond daar geen fatsoenlijk support in te bieden (rekening houdend dat een beetje TV zo'n 10 jaar mee gaat).
Philips gebruikt AndroidTV/GoogleTV, die worden weldegelijk lang ondersteund.
Al loopt de Android versie wel wat achter, de apps blijven het doen.
Ook over 6+ of zeg 10 jaar? Mijn huidige TV heeft deze leeftijd en functioneerd kwa beeld nog uitstekend.

Mijn ervaring, met andere TV's is dat je van geluk mag spreken dat je 5 jaar ondersteuning hebt, daarna stoppen de apps één voor één omdat de versie van het OS niet meer wordt bijgewerkt en daardoor geen ondersteuning meer vanuit de apps.

5 jaar is voor TV namelijk niet lang...
Probleem is dat ze gewoon te goedkope socs gebruiken met te weinig geheugen. Een high end qualcom soc van 5 jaar terug draait rondjes om huidige ‘smart’ tv opties. Die zou best nog tot ~2028 mee kunnen komen. Probleem zit ‘m vaak ook in bereidheid software updates te blijven leveren. Gelukkig tot nu toe nog geen problemen met een 5 jaar oude ambilight
Normaliter ben ik het met je eens, maar de 908+ die hier staat draait momenteel rondjes om mijn Nvidia Shield Pro uit 2019. De SOC in deze televisie heeft me nog niet teleurgesteld, waar de Shield dat steeds vaker begint te doen. Denk dan aan het probleemlooe afspelen van DTS:X/Atmos icm 4k Dolby Vision.

De AB vind ik daarentegen een gedrocht en is absoluut niet 'reponsief'. Verder een super TV

[Reactie gewijzigd door liberque op 11 februari 2024 20:25]

De Shield draait dan ook op een Nvidia Tegra X1 uit 2015. Dat is dus een 9 jaar oude SoC die nog steeds beter presteert dan 90% van de smart TV's vandaag de dag...

Een high-end Snapdragon uit 2019 zou de Snapdragon 855 zijn. Die heeft een grofweg 2x zo krachtige GPU en 3x zo krachtige CPU. Een uitgaand topmodel zoals de Snapdragon 8 Gen 2 is ongeveer 5x zo krachtig als die Tegra X1.
Overigens is de SoC niet het enige onderdeel dat de prestaties bepaalt. Werkgeheugen (snelheid en hoeveelheid) en opslaggeheugen maken ook een significant verschil.
Punt is dat een topmodel telefoonconfiguratie qua SoC en geheugen van een aantal jaar terug, of zelfs een redelijk recente midrange configuratie, een tv behoorlijk toekomstbestendig zou maken. Helaas kost dat een paar tientjes extra aan ontwikkel- en productiekosten, en verlaagt het de behoefte om de tv relatief snel weer te vervangen. Hoeveel fabrikanten ook roepen dat ze willen verduurzamen en laders uit de doos laten, hun producten zo ontwikkelen dat die niet snel vervangen hoeven te worden is momenteel nog geen optie.

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 11 februari 2024 21:47]

Even ter vergelijking: de hier gebruikte SoC is uitzonderlijk snel voor een smart tv, maar niet sneller dan een Tegra X1 uit 2015.
Een recente Snapdragon 8 Gen 2 is dus ongeveer 6x sneller.
  • Geekbench 4 single-core:
    1.400 vs. 8.500
  • Geekbench 4 multi-core:
    3.500 vs. 21.500

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 11 februari 2024 21:54]

Ooit heb ik eens een artikel gelezen van iemand die werkt(e) bij ontwikkeling van televisies bij Sony. Kort en bondig was dit het besluit: Qualcomm maakt geen socs met tv-tuner, MediaTek doet dat wel. Bij MediaTek kan je dus zo inkopen terwijl je met Qualcomm socs zelf een tv-tuner mag ontwikkelen. Daarmee dat televisies telkens opnieuw met MediaTek en matige ondersteuning verscheept worden.

Volgens mij zijn marges op televisies momenteel zo laag dat Qualcomm hier geen resources in steekt. Ondertussen krijgt MediaTek de volledige taart.

[Reactie gewijzigd door FreVDP op 11 februari 2024 23:00]

Interessante info. Is er ook aangegeven waarom er geen krachtigere Mediatek SoC's worden geleverd of ingekocht?
Misschien is dit voor MediaTek een makkelijke manier om nog geld uit verouderde technologie te halen? Lage marges, dus best niet te veel tijd en energie in steken.

Dit zijn allemaal assumpties uiteraard. Ik vind het artikel niet meer terug, neem dit dus gerust met een korrel zout. Mijn reply komt in grote lijnen wel overeen met wat ik destijds gelezen heb.
Precies dit... ik heb 2e generatie Philips OLED POS9002, gekocht in 2017, het beeld is nog altijd uitstekend en ik ben een enorme fan van ambilight, maar de interface en Android is inmiddels tergend traag, het is niet meer bijgewerkt sinds 2021, alsmede de beveiliging, m.a.w. dit vormt een serieus beveiligingsprobleem binnen je thuisnetwerk (en vandaar dat ie in het gastnetwerk hangt om nog iets van scheiding te kunnen aanbrengen). Dat vind ik persoonlijk eerlijk gezegd niet meer van deze tijd, waarin je ihkv MVO toch zou mogen verwachten dat TV's minimaal 5 tot 10 jaar mee moeten kunnen gaan. De SOC is veel en veel beperkt en dat hadden ze makkelijk kunnen zien aankomen. En wanneer je deze philips afzet tegen een LG van de zelfde generatie dan rent die tv momenteel rondjes om de Philips. Amper of geen vertraging in de interface, snelle apps etc. gewoon zoals het hoort. Vandaar dat ik inmiddels naar G3 series aan het kijken ben, en dan maar een hue lichtstrip op de achterkan plakken ipv actieve ambilight...
Veel anderen ondersteunen het is aanzienlijk minder lang. LG droomt de OS support vrijwel direct, en brengt alleen nog belangrijke bugfixes en beveiligingsupdates uit.
Mayor is versies worden alleen uitgebracht op de volgende generatie en het jaar erop weer hetzelfde verhaal.
Mijn Sony midrange TV uit 2017 heeft in september 2023 nog een (androidtv) update gehad. Dus minimaal 6 jaar ondersteuning tot nu toe. En alle apps werken nog.

Niet dat de interface snel is O-)
Gaan TP visions zolang mee? Ik woon in China en ik ben nu aan mn tweede "Philips", ze zijn goedkoop maar mijn beperkte ervaring is dat ze 6 jaar meegaan en geen reparatie service hier kennen voor een paneel dat zo oud is. Helaas zijn deze tvs niet de Philips die wij gewend zijn die 20 meegaan.
Ik heb sowieso nooit een Philips tv, of ander Philips product mogen ervaren dat 20 jaar meegaat.
Kan aan mij liggen, kan aan Philips liggen, of het is gewoon pech.
Ik heb nog een Philips buizen radio uit 1952, mét modificatie om tot 76 Mhz te kunnen luisteren….geen idee waar dat nou voor nodig was O-)
Met Google TV ga ik daar wel van uit. Mijn Philips uit 2017 begon ooit op Android TV, heeft netjes de huidige versie van Google TV als update gekregen en alles doet het nog. Gezien het Android is, zal er ook geen reden zijn dat als ik geen updates meer krijg, de apps het nog heel lang zullen blijven doen.

Een ingebouwde miracast is dan nog de backup. Toegegeven de UI. Begint wat traag te worden, maar zeker niet onwerkbaar.
Ik heb een paar jaar geleden een Android tv gekocht van TP vision, al een jaar geen updates gezien van het OS. Ik hou mijn hart vast wanneer de eerste apps het niet meer doen, moet ik weer op zoek naar iets externs dat ook Dolby vision ondersteund …
Neem dan een receiver met bijbehorende speakerset.
Een receiver met HDMI 2.1 compatibiliteit zou het beste zijn. Dan is dat ding je centrale hub en gaat er slechts 1 kabel naar je TV voor eARC en het doorgeven van beeld van consoles en andere apparaten.
Gewoon een mooie receiver, kun je met 1 HDMI arc van/naar je TV alles doen wat je moet doen.
De rest van je spullen sluit je aan op je Receiver, heb je tenminste ook echt goed geluid. Ik gebruik nooit de TV speakers, wel de Apps omdat het handig is, maar moet zeggen dat ik er ook een Apple TV aan heb hangen. Dus slechte App op de TV, dan gaan we gewoon over op de ATV.

En omdat er maar 2 kabels van/naar de TV lopen ziet dat er ook veel netter uit. Ook omdat mijn TV plat tegen de muur hangt.
Misschien voelt het niet zo, maar ik ga er van uit dat jij al een 'power user' bent in vergelijking met wat de gebruiker gemiddeld met een televisie doet. Daar past een receiver eigenlijk heel mooi bij. Nadeel is dat je dan weer een extra apparaat hebt. Voordeel is dat je dan heel flexibel bent met kiezen van speakers of een tv met minder aansluitingen (maar wel mooi design/beeld/iets anders). Met oog op de toekomst wordt dit misschien nog wel relevanter, voorlopig lijkt het er op dat smart tv functies (of een chromecast) er zijn om te blijven, dus wie weet met hoe weinig inputs je het moet doen over 10 jaar.
Waarom sluit je je twee consoles direct aan op je TV? Dan ben ik benieuwd naar je "mediacenter", want als je een beetje AVR hebt, gebruik je toch maar 1 HDMI naar je tv?.Ik in elk geval wel.
Dan heb ik wel gruwelijke pech met mijn TV's. Omdat ik goede ervaringen had met de beeldbuizen TV's van Sony, was mijn eerste LCD TV een Sony Bravia (kostte toen ongeveer 1200 euro). Die heeft het een goede 5 jaar uitgehouden. Daarna opnieuw een Sony van de master serie. Aanbevolen verkoopprijs 3000 euro maar voor minder kunnen kopen. Die heeft het geen twee jaar uitgehouden. Gelukkig voor mij nog net binnen de garantieperiode. Onherstelbaar, dus een nieuwe gekregen. Die doet het ondertussen ook al een jaar of twee.
Ik kan niet zeggen dat ik echt onder de indruk ben van Sony TV's. Volgende wordt zeker een ander merk.
en jij gebruikt het geluid van de tv, geen receiver oid ?
Mooie review. Dank daarvoor.

En als antwoord op je vraag, 2 poorten is voor mij persoonlijk genoeg. PC gamen doen we in een andere ruimte en op een ander scherm.

[Reactie gewijzigd door Napalm op 11 februari 2024 17:11]

Over het algemeen gebruiken PC gamers veel minder een TV. Een beetje PC gamer wil een supersnelle monitor. Vooral console gamers gebruiken een TV. De vraag is, hoeveel mensen hebben er 2 consoles van de laatste generatie? Dat zullen er weinig zijn. Voor mensen die meerdere last gen consoles hebben zijn er andere TV's te koop. Wellicht kan het worden opgelost met een HDMI splitter o.i.d. als je perse de Philips TV wilt.
Een beetje PC Gamer (zoals jij ze noemt) geeft een vermogen uit aan een high-end GPU. Voor die prijs kun je beide consoles van de laatste generatie kopen, en dan hou je nog geld over.
Ik denk dat er genoeg mensen zijn die beide consoles hebben.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 12 februari 2024 11:52]

Een beetje PC Gamer (zoals jij ze noemt) geeft een vermogen uit aan een high-end GPU. Voor die prijs kun je beide consoles van de laatste generatie kopen, en dan hou je nog geld over.
Ik denk dat er genoeg mensen zijn die beide consoles hebben.
Ik ben zelf al vele decennia(!) een PC gamer. Het is zeker niet zo dat elke PC gamer een vermogen uitgeeft aan een high-end GPU. Dat laten de statistieken duidelijk zien. Het meest gebruikte GPU's zitten rond de midrange of daar zelfs iets onder.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

Even wat Amerikaanse statistieken over hoeveel mensen er twee consoles hebben:

https://www.gamedeveloper...2-3-own-multiple-consoles

Dat zal niet veel afwijken van de Europese cijfers. Laat het een paar % meer zijn. Wat jij denkt of aanneemt komt niet overeen met de realiteit. Ergo, voor ver weg de meeste mensen is dus 1 poort HDMI 2.1 poort voldoende. Afgezien van de consoles is er momenteel bijna niets op de markt wat USB 2.1 nodig heeft.

[Reactie gewijzigd door NotWise op 12 februari 2024 13:05]

Wat moet je dan met een supersnelle monitor, als je kaart mid-range is?
En ja, jij mag al vele decennia (!) een PC gamer zijn, ik gamede al ver voor de PC ook maar in staat was iets grafisch weer te geven qua spel (bijvoorbeeld op Atari 2600/ZX Spectrum/C64/MSX etc)
Goed, we gaan cherry picking doen omdat je niet op argumenten kan winnen. Als ik zeg vele decennia dan ga ik ook terug naar de 8-bit tijdperk. Maar dat terzijde.

Het gaat hier om de gebruikte HDMI 2.1 poorten van de TV.

[Reactie gewijzigd door NotWise op 12 februari 2024 15:38]

ehhh...wat moet ik winnen op argumenten? Ik stel een vraag... ook games gamen met hun PC op een TV. Is het altijd nodig dat een monitor "supersnel" is? Is een console speler meer casual dan een PC gamer?
Jij hebt het over "een beetje PC gamer", dat is toch al een waarde oordeel over hoe zijn PC is opgebouwd, lees: high end GPU, toch?

Er zitten zoveel steilligheden en aannames in je post, die probeerde ik gewoon ter discussie te stellen. Natuurlijk mag je je eigen mening hebben, maar geef dat dan ook als eigen mening en niet als waarheid.
Ook leuk om te vermelden over de afstandsbediening is dat deze met een USB-C poort opgeladen kan worden! Ik weet niet hoe de accu van de afstandsbediening er over 5 jaar uit ziet, maar het is wel een interessante ontwikkeling.
Samsung doet dit al een tijd, de afstandsbediening van mijn Freestyle 2nd gen heeft USB C en zelfs een zonnecel. Ik vind het top dat andere dit ook overnemen. Eindelijk gedaan met dat gepruts met AAA batterijtjes anno 2024.
Noem mij ouderwets maar ik vind gepruts met een totaal versleten accu die je niet zelf kan vervangen meer gedoe dan 1 of 2x per jaar een AAA'tje verwisselen.
mwah, een telefoon doet het zeker 5 jaar en verbruikt lang niet zoveel als een afstands bediening lijkt me. ik denk dat je die accu langer kan laten megaan dan de TV zelf
Een telefoon heeft een 5000mah batterij terwijl je blij moet zijn met 300 in een afstandsbediening. Ik denk dat het zal tegenvallen.
Mijn NVIDIA shield afstandsbediening van de eerste generatie moest vrij vaak opgeladen worden. Na 2 jaar was hij stuk... Vervangend exemplaar ook nu 2 jaar dood. Ik heb nu al jaren de 2019 versie met AAAtjes. Wat een verademing zeg.
Een afstandsbediening verbruikt heel weinig energie. Hoevaak vervang je een batterij? Bij ons een keer per jaar hooguit. Idem voor de apple tv, die laad ik misschien 1 a 2 keer per jaar op.
1x per jaar de batterijen vervangen is tegenwoordig al lastig |:(

Nee, ik ben juist blij met AA(A) batterijen in afstandbedieningen. Dan weet ik zeker dat ik ze eenvoudig kan vervangen zodra ze de geest geven. En het is toch geen apparaat wat regelmatig moet worden opgeladen.
Oplaadbaare AAA baterijen bestaan al jaren…
Hangt af hoe vaak je moet het doen, ook. Bij Roku remote moet elke maand een nieuwe set baterijen.
Uiteraard gebruik ik oplaadbare batterijen ;)
Er waren al universele afstandsbedieningen die dit al hadden hoor, Logitech Harmony bijvoorbeeld. Al leverbaar met een accu sinds 2005.

Paar weken terug de accu van mijn Harmony Ultimate eens vervangen. Die gaf na een 3 kwart dag echt de brui er aan na trouwe dienst.

En ja klopt geen USB C, maar good old fashing Micro USB :P in het charge station
Dit inderdaad, heb hem sinds 2013 en nu 1x een nieuwe accu erin gedaan. Prima, 10 jaar met 2 accu's.
Ik heb dat ook bij een Samsung Tv die ik vorig jaar kocht. Op de achterkant hebben ze zelfs een kleine zonnecel toegevoegd zodat het kan laden. Geen idee hoe lang de accu me zal gaan, we gaan het zien.
Helaas niet verkrijgbaar in kleinere formaten, ander had hij hier ook gehangen ipv de 808. Ik blijf het jammer vinden dat er vanuit gegaan wordt dan goede tv's ook meteen wandvullend moeten zijn.
Eens, vanwege de goede ingebouwde speaker zou ik deze TV overwegen als 2e TV op een plek in huis waar geen 55" past
Heerlijke TV waar ik al een poosje van geniet.
Het enige waar ik soms last van heb is een soort flikkering in de Ambilight. Het valt niet heel erg op, maar omdat ik al zowat 20 jaar ambilight TV’s heb gehad zie ik het wel.
Ik had gehoopt dat het opgelost zou zijn met de recente software update, maar daar lijkt het niet op.
Herkent iemand dit?
Heel fijn dat deze een wat mooiere beeldkwaliteit heeft dan de goedkopere broertjes, de 708 en 808.

Waar ik een beetje mee zit is dat er geen modelletje is met het scherm van de 908, maar zonder de dure geïntegreerde soundbar. Ik heb namelijk al een fijne en ook dure geluidsinstallatie. Het geluid van de TV zelf zal ik dus nooit gebruiken.

Ik vraag me af hoeveel goedkoper de 908 zou kunnen zijn als het Bower & Wilkins systeem er niet op zou zitten.

Er zijn vast nog meer Tweakers in de markt voor zo'n soort TV. Heb je al een mooie Dolby Atmos set thuis staan, dan is de keuze tussen de 708 en 808 een no-brainer. Waarom 250 euro extra betalen voor de 808 als het oled paneel en chip van de 708 hetzelfde is :-).

Het verschil van 650 euro tussen 708 en 908 vind ik vrij fors als het betere geluid je niet interesseert.


En omdat het gevraagd is in de video... JA. Ik mis een 3e HDMI 2.1 poort:

eARC voor mijn geluidsinstallatie
Xbox Series X
PlayStation 5

Tijdens een vorig nieuwsbericht werd mij verteld dat deze limitatie door de Pentonic 1000 MediaTek chip komt. Hun 8k chip heeft wel ondersteuning voor 4 HDMI 2.1 poorten. Dus wie weet gaan we in de modellen van volgend jaar meer poorten op de 4K TVs zien?

Deze Pentonic 1000 is overigens een vereiste vanuit Google. Die eist dit als minimale chip. Zie ik als een positief iets, want anders krijgen we geheid goedkopere chips in de TVs en draait het allemaal weer veels te traag.
Het product dat over het artikel gelink wordt heet "OLED908" is dat dezelfde als de "OLED+908"? Of is het verkeerde product gekoppeld?
Scherp gespot! Maar het is inderdaad hetzelfde product.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee