Liveblog

112-nieuws: woningbrand in Eindhoven • fietser aangereden, auto rijdt door

11 februari om 19:33 • Aangepast 23 februari om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.51

Treinen Breda-Roosendaal rijden weer

Het treinverkeer tussen Breda en Roosendaal is weer hervat. Eerder deze avond lag dat stil, omdat er een aanrijding was geweest. De beperkingen nemen af.

22.00

Woningbrand, bewoners in veiligheid

De brandweer is rond kwart voor tien uitgerukt voor een woningbrand aan de Pasteurlaan in Eindhoven. Het vuur was snel onder controle. De bewoners hebben het pand tijdig kunnen verlaten en worden door ambulancemedewerkers onderzocht. Volgens de brandweer hebben ze mogelijk rook ingeademd. De meterkast heeft zoveel schade opgelopen dat netwerkbeheerder Enexis is gevraagd de stroom af te sluiten. Stichting Salvage zal de bewoners verder opvangen. De oorzaak van de brand is niet bekend

21.40

Onderzoek na vondst lichaam

De politie is een onderzoek begonnen na de vondst, begin deze avond van een lichaam in een ondiepe sloot naast de Ambrosiusweg in Hilvarenbeek. Over de doodsoorzaak en om wie het gaat, is nog niets bekend.

De politie op zoek naar sporen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De politie op zoek naar sporen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Agenten overleggen met elkaar (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Agenten overleggen met elkaar (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
21.30

Treinverkeer Breda-Roosendaal langer gestremd

Er rijden tot ongeveer elf uur vanavond geen treinen tussen Breda en Roosendaal. Dit is volgens de Nederlandse Spoorwegen het gevolg van een aanrijding. Reizigers wordt geadviseerd om te reizen via Lage Zwaluwe. Het ongeluk gebeurde rond half zeven op de overweg in de Lichttorenhoofd in Etten-Leur. Meer hierover is niet bekend. Eerder ging de NS ervanuit dat het treinverkeer om tien uur zou worden hervat.

21.23

Fietser aangereden, auto rijdt door

Op de hoek van de Willem Prinzenstraat en de Wolfstraat in Helmond is een man op zijn fiets aangereden. De auto is doorgereden, waardoor de fietser gewond achterbleef. De ambulance heeft de fietser verzorgd, waarna hij met een bekende mee naar huis kon. Zijn fiets is flink beschadigd.

De politie doet onderzoek om de betrokken auto op te snorren.

Foto: Harrie Grijseels.
Foto: Harrie Grijseels.
Foto: Harrie Grijseels.
Foto: Harrie Grijseels.
21.02

Geen treinen Den Bosch - Tilburg

Tussen Den Bosch en Tilburg reden er kort geen treinen vanwege een technisch onderzoek. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij en rijden de treinen weer als normaal.

20.15

Gemeente Oss getroffen door stroomstoring

Ruim 27.000 huishoudens in de gemeente Oss hebben vandaag ongeveer 2,5 uur zonder stroom gezeten. De oorzaak van de storing, die rond kwart voor zes werd gemeld, is onbekend. Voor zover bekend hebben zich geen problemen voorgedaan. Cafés, waar het vanwege carnaval druk was, hebben zich weten te redden met aggregaten.

Hier lees je alles over de stroomstoring:

Ondertussen werd de brandweer in Oss ingeschakeld voor een brandmelding in zorgcentrum De Ruwaard, aan het Ministershof. Het bleek loos alarm te zijn.

Ook een ambulance werd gealarmeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Ook een ambulance werd gealarmeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
18.30

Treinverkeer Breda-Roosendaal gestremd

Er rijden tot ongeveer tien uur vanavond geen treinen tussen Breda en Roosendaal. Dit is volgens de Nederlandse Spoorwegen het gevolg van een aanrijding. Reizigers wordt geadviseerd om te reizen via Lage Zwaluwe.

Het ongeluk gebeurde rond half zeven op de overweg in de Lichttorenhoofd in Etten-Leur. Meer hierover is niet bekend. De politie is bezig met een onderzoek.

17.31

Fietser gewond in Cuijk

In Cuijk is een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. De fietser, in carnavalskleding, reed op het fietspad en wilde de Gildekamp op fietsen. Toen ging het mis.

Ze is meegenomen door de ambulance. Hoe het verder met haar gaat, is niet bekend.

Foto: SK Media.
Foto: SK Media.
Foto: SK Media.
Foto: SK Media.
13.58

Fietsers aangereden in Oirschot

Een groepje fietsers is aangereden op het Pandgat in Oirschot. Volgens buurtbewoners ging het om vijf fietsers die werden aangereden. Eén fietser raakte gewond, maar dat zou volgens de getuigen niet al te ernstig zijn geweest. Wel is er een traumahelikopter in de buurt geland, om hulp te verlenen.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
13.38

Twee jongeren vernielen auto's en fietsen

De politie heeft vanmorgen twee jongeren aangehouden in Breda die auto's en fietsen zouden hebben vernield. Omstanders hadden de politie gewaarschuwd en een signalement doorgegeven. Agenten gingen naar het duo op zoek en vonden ze in de Olmstraat. Ze bleken 15 en 16 jaar oud.

13.15 Automobilist onder invloed rijdt fietser aan
Een man (38) uit Eindhoven is opgepakt nadat hij een fietser had aangereden op een kruispunt met de Lage Witsiebaan in Tilburg. De fietser (68) viel en raakte gewond. De automobilist was waarschijnlijk onder invloed van drugs, denkt de politie. Een bloedonderzoek moet daar uitsluitsel over geven.

12.51

Auto vat vlam tijdens het rijden

Een auto brandde vanochtend uit op de Udenseweg in Nistelrode. Dit zou volgens Dtv Nieuws gebeurd zijn tijdens het rijden. De bestuurder kon zijn auto op tijd veilig aan de kant zetten. Dit deed hij bij de kruising met de Zandsteeg. De enorme zwarte rook die bij de autobrand vrijkwam, trok over de snelweg A50. Rijkswaterstaat hield de snelweg tussen Nistelrode en Uden goed in de gaten om te bezien of die zou moeten worden afgezet. De auto is door de brandweer geblust en getakeld door een bergingsbedrijf.

12.13

Bekeuring vanwege slecht verzorgde hondenvacht

Het baasje van een hond in Oost-Brabant krijgt een proces-verbaal vanwege het zeer slecht verzorgen van de vacht van haar hond. Dat meldt de dierenpolitie. De vrouw had hier al eerder een waarschuwing voor gekregen. De vrouw krijgt mogelijk een strafblad als gevolg van het proces-verbaal, meldt de dierenpolitie. De hond gaat nu getrimd worden. Hercontroles volgen, laat de dierenpolitie weten. In welke gemeente de vrouw woont, is niet bekendgemaakt.

11.39

Acht aanhoudingen in Roosendaal

Een man is afgelopen nacht aangehouden in het centrum van Roosendaal. Hij gedroeg zich erg vervelend tegen andere bezoekers. Toen agenten hem aanspraken, bleek de man geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. De gegevens die hij opgaf, konden de agenten daar niet vaststellen. Daarop werd de man naar het politiebureau gebracht, om dit uit te zoeken. De man reageerde woest. Verschillende agenten waren nodig om de man te boeien. In het politiebureau vernielde de man de ruit van een cel. Daarop werd hij vastgezet. Hij wordt vandaag gehoord.

In totaal werden in het centrum van Roosendaal afgelopen nacht acht mensen aangehouden vanwege openbaar dronkenschap en vernielingen. Daarnaast werden diverse bekeuringen uitgedeeld vanwege wildplassen en drugsgebruik.

De man was zo boos dat agenten hem meenemen, dat hij de deur van een cel vernielde (foto: Instagram politie Roosendaal).
De man was zo boos dat agenten hem meenemen, dat hij de deur van een cel vernielde (foto: Instagram politie Roosendaal).
10.58

Auto in sloot in Lierop

Een automobilist is vanochtend met zijn auto van de weg geraakt in de Laan ten Boomen in Lierop. Hij raakte met de auto een lantaarnpaal naast de weg en belandde in een sloot. In de auto lagen blikken verf. Die klapten bij de crash open. De verf kleurde vervolgens de lantaarnpaal en de auto. Ook belandde wat verf in de sloot. De bestuurder is in een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Hij mocht wel met de politie mee naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Hoe het mis kon gaan in de Laan ten Boomen in Lierop wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Hoe het mis kon gaan in de Laan ten Boomen in Lierop wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De auto raakte van de weg, raakte een lantaarnpaal en kwam in een sloot tot stilstand (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De auto raakte van de weg, raakte een lantaarnpaal en kwam in een sloot tot stilstand (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.22

Vrouw trapt agent

Een 29-jarige vrouw is gisteravond aangehouden nadat ze een agent tegen het been trapte op de Reigerstraat in Breda. De vrouw uit Breda wilde rond negen uur 's avonds door een politieafzetting lopen. Toen ze werd tegengehouden, werd de vrouw boos. "We tolereren geen geweld tegen overheidspersoneel", benadrukt de politie.

10.05

Vrouw vernielt politieauto's

Een 19-jarige vrouw uit Breda is gisteravond aangehouden nadat ze op een parkeerterrein aan de Mijkenbroek in Breda politieauto's vernielde. Ze bekladde auto's en brak een ruitenwisser af. Toen agenten haar thuis wilden aangehouden werden ze bekogeld en klom de vrouw het dak van haar huis op.

Lees hier de details.

09.19

Auto crasht in Reusel

Een automobilist crashte afgelopen nacht met zijn auto in Reusel. Volgens een wijkagent had de bestuurder een engeltje op de schouder dat hij niet gewond raakte bij dit ongeluk. De man testte positief op drugsgebruik. Hij kreeg een bekeuring van 209 euro. Er was geen ander verkeer bij de crash betrokken.

Volgens een wijkagent had de bestuurder van de auto in Reusel een engeltje op de schouder (foto: Instagram wijkagenten Reusel).
Volgens een wijkagent had de bestuurder van de auto in Reusel een engeltje op de schouder (foto: Instagram wijkagenten Reusel).
06.58

Illegale taxichauffeurs beboet

In Den Bosch en Eindhoven zijn dit carnavalsweekend 13 illegale taxichauffeurs aangehouden tijdens een politiecontrole die gericht was op 'zwarte taxi's'. Ze vervoerden carnavalsvierders tegen betaling terwijl ze daar geen vergunning voor hebben. Verder werd een 'echte' taxichauffeur betrapt in een gewone personenauto. Zijn taxi was kapot, dus besloot hij maar te werken in een auto zonder blauwe kentekenplaten, taxikeuring en boordcomputer. Hij moest hiermee stoppen en is bekeurd.

Lees hier de details.

06.27

Agente op gezicht geslagen

Een agente die was afgekomen op een conflict in Volkel is afgelopen nacht op haar gezicht geslagen. De verdachte is aangehouden en naar het cellen complex in Den Bosch gebracht. Hij wordt vandaag verhoord door de recherche. De agente maakt het naar omstandigheden goed.

05.21

Spookrijder bij Hazeldonk

Wijkagenten stonden afgelopen nacht raar te kijken toen een automobilist hen vlakbij grensovergang Hazeldonk op hun rijbaan tegemoet kwam rijden. "Hij besloot even terug te keren naar het tankstation", laten de wijkagenten verbaasd weten op Instagram. De bestuurder kreeg een boete en wordt aangemeld bij het CBR voor een cursus op zijn kosten.

De spookrijder kreeg een bekeuring (foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur).
De spookrijder kreeg een bekeuring (foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur).
04.13

Maserati brandt uit in Boxtel

Op een carpoolplaats aan het Kampspoor in Boxtel ging afgelopen nacht een Maserati in vlammen op. Het vuur werd rond kwart over twee 's nachts ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al volledig in lichterlaaie. Die kon niet meer gered worden. De auto die naast de Maserati was geparkeerd liep brandschade op. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Van de Maserati aan het Kampspoor in Boxtel bleef weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de Maserati aan het Kampspoor in Boxtel bleef weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
03.59

Steekpartij bij studentenflat

Bij een studentenflat aan het Boksdoornerf in Tilburg is afgelopen nacht iemand gewond geraakt bij een steekpartij. De melding kwam rond drie uur binnen bij de hulpdiensten. Tien politie-eenheden en een ambulance waren snel aanwezig. Het slachtoffer werd in de ambulance behandeld aan de wonden. De politie ging in de omgeving op zoek naar een verdachte. Of die gevonden is, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

De politie doet onderzoek bij de flat aan het Boksdoornerf in Tilburg (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De politie doet onderzoek bij de flat aan het Boksdoornerf in Tilburg (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
02.33

Brand in huis Den Bosch

Een huis aan de Cederstraat in Den Bosch is afgelopen nacht door brand verwoest. Het vuur werd rond een uur 's nachts ontdekt. Vermoedelijk ontstond de brand door kortsluiting in de meterkast. Alle bewoners konden op tijd het huis verlaten. Een vrouw is nagekeken door ambulancemedewerkers. Door de brand raakte de gasleiding in het huis defect. Hierdoor ontstond een gasbrand. Het lukte de brandweer de gastoevoer te stoppen, waarna de gasbrand doofde.

Lees hier meer.

Een correspondent vermoedt dat het huis voorlopig onbewoonbaar zal zijn (foto: Bart Meesters).
Een correspondent vermoedt dat het huis voorlopig onbewoonbaar zal zijn (foto: Bart Meesters).
00.47

Autobrand in Eindhoven

Aan het Hefveld in Eindhoven is afgelopen nacht een auto uitgebrand. De auto was geparkeerd voor een huis. Mensen die de vlammen zagen, waarschuwden de brandweer. Maar het vuur greep zo snel om zich heen, dat de auto niet meer te redden was.. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Van de auto is weinig over.

Van de auto aan het Hefveld in Eindhoven bleef weinig over (foto: SQ Vision).
Van de auto aan het Hefveld in Eindhoven bleef weinig over (foto: SQ Vision).
22.51

Net automobilist, nu al rijbewijs kwijt

Een automobilist die pas twee weken zijn rijbewijs heeft, moest deze afgelopen nacht inleveren bij de politie Meierijstad. Agenten hielden de man tegen omdat ze vermoedden dat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. In het politiebureau weigerde de automobilist alle medewerking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!