'Hypocriete' Van Kooperen heeft spijt van tweet over koopclub Ajax

'Hypocriete' Van Kooperen heeft spijt van tweet over koopclub Ajax

11 februari - 12:22
60

Nathan van Kooperen heeft spijt van een tweet waarin hij Ajax een 'koopclub' noemde. De zaakwaarnemer reageerde afgelopen zomer op de komst van Sivert Mannsverk, waardoor zijn cliënt Silvano Vos er nóg een concurrent bij kreeg in Amsterdam.

"Ik was teleurgesteld", legt Van Kooperen zondag uit bij Goedemorgen Eredivisie. "Het was uit emotie. Achteraf is dat niet handig, maar wij hadden de afspraak met Sven Mislintat dat er geen middenvelder meer gehaald zou worden. Dat gebeurde toen wel, drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt. Daar kwam deze frustratie vandaan."

Ajax haalde eerder in de zomer onder meer al Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic, waardoor Vos mnder zicht had op speeltijd. Het achttienjarige talent, die de afgelopen periode kampte met een blessure, speelde dit seizoen negen duels in het eerste elftal, waarvan vier in de basis. Overigens sprak Marciano Vink met Vos over de boze tweet van Van Kooperen. "Hij was er niet blij mee. Hij vond het ook niet nodig", aldus de analist.

Opvallend genoeg was Van Kooperen deze winter betrokken bij de komst van Jordan Henderson naar Ajax. Met de 33-jarige Engelsman hielp hij de Amsterdammers aan nog een concurrent voor Vos, waarna hij op sociale media onder meer werd uitgemaakt voor 'hypocriet'. Ook Hans Kraay vindt het - gezien de eerdere kritiek van de zaakwaarnemer - opvallend dat hij een rol speelde in de komst van Henderson.

"Ik denk dat de situatie bij Ajax op dit moment heel anders is dan afgelopen zomer. Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien wat Ajax miste in de eerste seizoenshelft. Dan is het niet gek dat je vol voor Henderson gaat als je zo'n type speler kan halen", verweert Van Kooperen zich. "Ik wist wat Ajax zocht en wist dat hij ongelukkig was in Saudi-Arabië. Kelvin (de Lang, red.) heeft dit ook heel goed opgepakt. Die is dagelijks aan het pushen geweest richting ons."