Eigenaren van elektrische auto’s trekken de stekker uit hun groene machines; “We hebben geen keuze, we zijn opgelicht”

10

Eigenaren van elektrische auto’s hebben aan MailOnline onthuld dat ze de stekker uit hun groene machines trekken omdat de incentives zijn geschrapt, de verzekeringen stijgen en de oplaadkosten enorm zijn gestegen. 

Chauffeurs zeggen dat hen ‘een droom is verkocht’ en dat ze geen andere keuze hebben dan terug te keren naar conventionele voertuigen, ondanks het feit dat premier Rishi Sunak ernaar streeft om benzine-, diesel- en hybride auto’s tegen 2035 uit te faseren.

Nadat een rapport van het House of Lords dinsdag onthulde dat de verkoop van EV’s onder particuliere automobilisten ‘stokt’, hebben bestuurders ook geklaagd over hoe hun elektrische voertuigen in waarde zijn gedaald.

Paul Lane, die zijn elektrische Volkswagen ID.3 in november 2021 kocht op basis van een Personal Contract Purchase (PCP), zag de waarde van zijn auto dalen van 37.762 pond naar 18.888 pond na 14.000 mijl in twee jaar, volgens online tracker Motorway.

Het 80-jarige raadslid vertelde MailOnline ook hoe zijn verzekering steeg van £450 naar £750 per jaar, dat hij alle vier de banden na 21.000 kilometer moest vervangen en dat hij ook £260 moest uitgeven aan een bouwvergunning voor de installatie van een oplaadpunt bij zijn huis.

De heer Lane, die ook IAM-waarnemer is, zei dat het een ‘schande’ was dat de regering stimuleringsmaatregelen zoals vrijstelling van wegenbelasting, subsidies en subsidies voor thuisheffingen stopzet.

Kanselier Jeremy Hunt kondigde in november aan dat eigenaren van elektrische auto’s vanaf 2025 wegenbelasting zouden moeten betalen. Ondertussen gaf een ‘plug-in-subsidie’ voor EV-rijders automobilisten voorheen recht op een korting van £ 2.500, maar deze werd in juni 2022 afgeschaft.

Advertisement

De heer Lane vertelde MailOnline: ‘Er is geen enkele stimulans van de overheid om mensen ertoe aan te zetten elektrische auto’s te kopen. Er is gewoon geen prikkel.’

Toen hem werd gevraagd of hij verrast was door de stagnatie van de verkoop van elektrische voertuigen, voegde hij eraan toe: ‘Niet gezien het totale gebrek aan prikkels van de overheid om ze te kopen.

‘Ik vind de wegenbelasting een schande, al die toeters en bellen van een paar jaar geleden. “Ja kom op, koop elektrische voertuigen – geen wegenbelasting, subsidies voor thuisladen, subsidies voor nieuwe auto’s”. Het is allemaal weg, we zijn opgelicht.’


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Niemand wil nog elektrische auto’s – Verkoop stort in, fabrikanten stoppen ermee of leggen het loodje

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
Piet
2 maanden geleden

Het einde is nabij

J.Uden
J.Uden
2 maanden geleden

Wat een domme kutboemer haha

HonkHonk
HonkHonk
2 maanden geleden
Antwoord aan  J.Uden

Lekker he? Muhhh, subsidie. Lol

Frans H
Frans H
2 maanden geleden

Hahahaha, sukkel.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Hij klaagt dus dat hij minder anderman’s belastinggeld via de overheid kan binnenrijven, en dat hij zijn stomme batterijenauto zelf moet bekostigen.

loekie
loekie
2 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

precies en die droplul is gvd te stom om het te begrijpen en moreel te superieur om het eventueel toe te geven. en zo kut met peren is raadslid.

zoiets is alleen nog maar kapot te schoppen, wat een kutvolk

Christian
Christian
2 maanden geleden

Ik heb hier wel een mening over. Subsidie is stelen van de grote massa. Dus subsidie op elektrische voertuigen en belastingvoordelen moeten per direct gestopt worden. Dan pas kan de vrije markt zijn werk doen aangaande mobiliteit. En als de tijd rijp is schakelen mensen zelf wel over op vervoer met alternatieve bronnen.

Jetze
Jetze
2 maanden geleden

Er wordt gezegd dat het een schande is dat het wegvallen van subsidies en het straks moeten betalen van wegenbelasting een schande is.

Maar is dat ook werkelijk zo?

Al die subsidies, voordeeltjes en gratis gebruikmaken van de weg wordt betaald door iedere burger middels belastingen ( lees, diefstal door de overheid ).

In mijn ogen is het een grove schande dat de belastingbetaler wordt opgelicht door de overheid om die zogenaamde duurzame rommel in stand te houden.

Duurzaam is iets wat vele jaren meegaat.
Duurzaam volgens de klimaatrakkers gaat
maximaal 10 jaar mee. Maar dan moet men een boel geluk hebben.

Max Q
Max Q
2 maanden geleden

Ik rij ook elektriek maar heb geen last nog van de roverheid in dezes. Kunt u ook alleen de snelheid is er dan wel een beetje uit helaas. Een scootmobiel 😉

John
John
2 maanden geleden

Je hebt geen incentives van de overheid nodig als die dingen zo goed zijn.