Windenergie een totale financiële flop: “Winstgevendheid onbestaande”

3

Toen het Zweedse windpark Markbygden werd ingehuldigd, werd over de zogenaamde groene transitie gesproken als een revolutie en proostte de toenmalige minister van Economische Zaken, Maud Olofsson, met champagne. Tegenwoordig is de situatie anders en is de economie ingestort, meldt Samnytt.

In 2022 leed de industrie een verlies van 4,3 miljard SEK, en de problemen zijn het grootst in het noorden van het land, waar de uitbreiding van windturbines ook de rendierindustrie bedreigt. Eén van de redenen is dat er te weinig wind stond. Sinds 2017 bedragen de gezamenlijke verliezen van de windenergiebedrijven 13,4 miljard SEK.

Markbygden Ett is het grootste bedrijf in het park met tot nu toe 179 van de ongeveer 500 voltooide windturbines. Het bedrijf heeft miljardenschulden en is geherstructureerd. Tegelijkertijd waarschuwen experts voor meer winstgevendheidsproblemen in de sector.

Een van de problemen voor Markbygden Ett was dat het bedrijf er niet in slaagde de beloofde hoeveelheid elektriciteit te leveren, onder meer als gevolg van technische problemen, die het moest oplossen door elektriciteit op de markt te kopen tegen een aanzienlijk hogere prijs dan ervoor werd betaald.

Crisis-industrie

Christian Sandström, assistent-professor aan de International Business School in Jönköping, heeft een database gemaakt met de financiën van windenergiebedrijven.

– Winstgevendheid is in principe onbestaande. De kwestie is actueel gemaakt door de situatie in Markbygden, maar het gaat om grote verliezen, zelfs als je naar de sector als geheel kijkt, vertelt hij aan DN

Advertisement
.

Lees meer
Het grootste windpark van Europa dreigt failliet te gaan - Niet genoeg wind

Beweringen als dat windparken in de bouwfase hogere kosten maken en dat de winstgevendheid pas later komt, wijst hij van de hand.

Een andere speler die het slecht doet is het Deense Ørsted, een van de grootste exploitanten van windenergie ter wereld, dat heeft besloten een uitgebreid besparingspakket door te voeren.

Het verlies voor 2023 bedraagt ​​ruim 20 miljard Deense kronen en het doel is om de kosten in 2026 met 35 miljard te verlagen. Er zijn 800 banen verdwenen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Siemens vraagt miljarden Duitse staatssteun – Bijna failliet door onrendabele windmolenprojecten

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop D
Joop D
2 maanden geleden

waar zijn de bewijzen ?

Qvic
Qvic
2 maanden geleden

Een molen kost 3 miljoen euro per stuk en 30 miljoen per molen op zee. Met een rendement van 5 tot 15% per gemiddeld jaar, als de molen solo staat. Met meerdere die minimaal 100meter van elkaar staan zal het rendement aanzienlijk dalen. De molens ontnemen elkaar van de wind. Achter en naast de molens ontstaat turbulentie en dit ontneemt de lineaire windkracht voor de molens er achter of er naast.

Alle 3-wieks molens draaien optimaal bij windkracht 7, daar zijn alle berekeningen op gebaseerd wat ze publiekelijk presenteren. Van dat de molens theoretisch de capaciteit hebben als het windkracht 7 waait en dat 24/7. Hoe groter de oppervlakte van de cirkel die de wieken bestrijken, hoe meer vermogen uit de wind gehaald kan worden. Het max.vermogen is 59%. Nooit 100% want anders zou achter de windmolen windstil zijn.

Op zee en aan de kust komt die windkracht 7 ongeveer 4 weken per jaar voor en in het binnenland eigenlijk nooit. Daar de 3-wieks pas bij windkracht 4,5 pas gaan leveren aan het net, bij windkracht 3,5 tot 4 draait het zelfstandig, maar levert nog geen vermogen aan het net. Alle windkracht onder de 3,5 dan neemt het zelfs stroom op van het net. Bij windkracht boven 8, moet de wieken in vaan stand gezet worden. Anders draaien de wieken kapot.

Daar de wieken om de 2 à 3 vervangen dienen te worden en de oude wieken in stukken gezaagd worden en onder de grond begraven worden, omdat ze niet recyclebaar zijn.Tevens moet de molen met dik vet gesmeerd worden, wat honderden liters per jaar per molen vraagt. De wieken zeer minuscule glasvezels fragmenten rondslingeren wat slijtage is, wat zo in ons voedsel komt en wat we inademen. De masten continu chroom 6 dampen verspreiden, door de corrosie bestendige verf.

Om maar te zwijgen over alle vogels en insecten uit de lucht worden malen, maar ook al het ondergrondse leven weg jagen door de trillingen in de bodem. Door deze grondtrillingen verdicht het de grond en zo ontstaat verdroging van het land, want het regenwater kan niet meer in de bodem dringen. Daarmee veroorzaken molens erosie van het land.

De windmolens zijn dan eigenlijk ook geen alternatieve energie vorm, maar een bewuste vernietiger van de flora en fauna op de wereld. Tevens zorgt het ook dat de afkoeling van het land door wind tegen wordt gegaan. Om zo het land op te kunnen verwarmen. De windmolens in Urk hebben er al voor gezorgd dat de temperatuur daar al 1 graad Celsius hoger ligt. Terwijl de klimaat doelen was om 1,5 graden de temperatuur te laten dalen. Remedie van de regeringen is, nog meer windmolens plaatsen. Alles precies andersom. De Groenen zijn in werkelijkheid de Rode, de sociaal Democraten zijn in werkelijkheid de Neofascisten.

Qvic
Qvic
2 maanden geleden
Antwoord aan  Qvic

Kijk deze link van een foto van een versleten wiek. https://t.me/ericzegthet/29717