'Huiberts heeft eigen straatje schoongeveegd met ontslag Jansen'

'Huiberts heeft eigen straatje schoongeveegd met ontslag Jansen'

10 februari - 22:14
108

Hugo Borst en Mario Been wijzen met de beschuldigende vinger naar technisch directeur Max Huiberts na de remise van AZ tegen Almere City FC. De Alkmaarders verkeren in een vormcrisis en wachten al sinds 9 december op een zege in de Eredivisie.

Borst stelt dat AZ weinig is opgeschoten met de trainerswissel. "Pascal Jansen zal zich lichtelijk verkneukelen, zo werkt dat. Hij is niet blij dat hij ontslagen is en hij zal bevestigd zien wat wij allemaal kunnen zien: hij is gewoon opgescheept met heel matige spelers. Max Huiberts is de grote schuldige, waar het gaat om wat we wekelijks van AZ zien. Het begon nog wel aardig, maar het is niet consistent gebleken", vertelt de schrijver en presentator bij De Eretribune.

"Na die enorme uitloop van spelers hadden gewoon goede spelers teruggehaald moeten worden", vervolgt Borst zijn relaas. "Er is of in de scouting niet goed doorgepakt of ze zijn te gierig. Ze kregen een godsvermogen binnen. Ze hebben een mooi banksaldo, haal dan wat fatsoenlijks terug. Dit is gewoon AZ onwaardig. Het ontslaan van de trainer is het schoonvegen van het eigen straatje door Max Huiberts."

Kees Luijckx is het slechts ten dele met Borst eens. "Het is slechter en slechter gegaan. Dat heeft ook wel te maken met een trainer. Daar hebben ze nu nog de naweeën van, zou je kunnen zeggen." De oud-speler van AZ verdedigt de keuze om Jansen weg te sturen. "Ik vond AZ zo apathisch spelen. Er zat geen reactie meer in de ploeg, zoals na die kansloze nederlaag tegen PSV."

Mario Been sluit zich desondanks bij Borst aan. "Ik denk dat het echt komt door wat Hugo zegt. Ze hebben niet adequaat gereageerd op de goede spelers die zijn vertrokken. Daarnaast hoopten ze dat die jongens die het vorig jaar geweldig hebben gedaan in de Youth League, verder waren geweest. Het is heel erg grillig met die jonge spelers."