Reclame voor vliegreizen is in sommige gemeenten niet meer toegestaan op bushokjes
Volledig scherm
PREMIUM
Reclame voor vliegreizen is in sommige gemeenten niet meer toegestaan op bushokjes © Ronald Hissink

Geen schuimend biertje of blije mensen in de zon meer in bushokjes? ‘Gemeente heeft hier niets over te zeggen’

met pollReclame die niet goed is voor burgers uit het straatbeeld weren? Deventer wil van de alcohol af, Zwolle van het gokken, Nunspeet trok van leer tegen vreemdgaan. In het westen van het land ging al een streep door reclame voor vlees, fastfood en vliegvakanties. Waar bemoeien gemeentes zich eigenlijk mee? ,,Dit is een glijdende schaal.”

30 reacties

  • Ada Schouten

    3 maanden geleden
    Laten ze eerst de grote lichtreclames langs de snelwegen afschaffen! Die vind ik, zeker in het donker, ontzettend afleidend. Abri-reclames zijn dat in mindere mate. Als ik surf op het net, kan ik zelf kiezen voor wel of geen reclame. YouTube biedt zoiets ook al betaald aan. Een weldaad! Waarom zouden gemeentes dan niet mogen kiezen voor wel of geen reclame, of bepaalde reclame weren? Dat heeft niets met betutteling te maken, maar met vrije keuze!
  • Alex Muetstege

    3 maanden geleden
    Wat Pim zegt, daar ben ik het mee eens. Ik ben op zich inhoudelijk niet tegen een specifieke reclame. Maar het constante oproepen en verleiden tot NOG MEER consumeren vind ik het probleem. Bedrijfswinsten rijzen de pan uit maar het is nooit genoeg. In dat licht vind ik dat er veel minder reclame uitingen mogen zijn. Maar goed, wij krijgen lichtreclame aan de A1.
  • Robbert Scholten

    3 maanden geleden
    Ik. Vind dat de politiek zich zo weinig mogelijk met de gemeente en provincie moet bezighouden,daar zijn in de gemeente wethouders en burgemeester voor en in de provincie provinciale Staten
  • Evert Geerdes

    3 maanden geleden
    Economie groeit jaarlijks, gevolg overbevolking, milieu- klimaat- en gezondheidschade. Reclames roepen kopen en consumeren, gevolg productie en vervuiling, de slang die in zijn eigen staart bijt.
  • Pim Willemsen

    3 maanden geleden
    Eind jaren 80 kwam ik in een reclame vrij Praag, toen nog het 'Oostblok'. Een weldaad voor het oog. Toen realiseerde ik mij dat deze visuele rust in NL ook zou moeten: geen schreeuwende bushokjes met panty-reclame, cigaretten - of shag reclame. Knipperende borden die door hun verlichting aandacht vragen. Hoeveel zouden inwoners van een gemeente extra moeten betalen voor een reclame-vrije gemeente?