schermafbeelding 2024 02 10 om 120552

Anouk neemt uitspraak over transvrouwen niet terug, Tim Hofman en Davina Michelle reageren fel (FOTO)

Entertainmentfeb 09 , 13:37
Anouk heeft vrijdagochtend veel kritiek gekregen op haar bericht over transvrouwen. De zangeres schreef op Threads dat mensen zonder mannelijk geslachtsdeel niet automatisch een vrouw zijn. Ook verscheidene bekende Nederlanders reageren ontzet op Anouk, die deelde dat "je pipi eraf hakken" je geen vrouw maakt, "maar dit wel", met daarbij een foto van bebloed wc-papier.

Claudia de Breij

"Word ik nu gecanceld?", vroeg Anouk haar volgers. "Anouk, maak je geen zorgen hoor. Jij gaat om je post niet gecanceld worden, daarvoor ben je veel te geliefd", reageert cabaretier Claudia de Breij. "Een stuk geliefder dan transvrouwen. Zij kunnen nauwelijks gecanceld worden, want om gecanceld te worden moet je eerst omarmd zijn geweest en dat krijgen zij een stuk minder dan jij en ik. Daarom kun je ze ook gewoon supporten, of met rust laten."

Tim Hofman

Ook presentator Tim Hofman reageert op het bericht van de zangeres. "Dat je dan op de wc een beetje zit te mijmeren, achterom kijkt, 'eigenlijk wel goed moment om transvrouwen te beschimpen' denkt, toch even een foto maakt, die dan helemaal post, om vervolgens tevreden gaan zitten wachten tot Boulevard en Shownieuws bellen."

Davina Michelle

"Het maakt je biologisch misschien geen vrouw, maar het kan iemand wel het lichaam geven waar zij comfortabel en gelukkig in is", schrijft zangeres Davina Michelle. Acteur Jan Kooijman wil graag meer uitleg over het bericht, maar krijgt die niet. "Anouk, wat bedoel je precies?", reageert hij.
Influencer Lotte van Eijk noemt het bericht "zo teleurstellend". "Hoezo kiezen voor haat als liefde ook een optie is? Zo jammer. Ik had zoveel meer van haar verwacht, ik dacht oprecht dat ze een ally was."

Geen spijt

Anouk lijkt geen spijt te hebben van haar uitspraak, ze deelde gisteren een Thread met de tekst 'Iedereen die je verliest door feiten te spreken, is geen verlies. Het is een uitlijning. Vandaag gaan we verder.’