Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Minder mensen sterven, en corona is steeds minder vaak de oorzaak

Iets meer dan 169.000 mensen zijn vorig jaar overleden in Nederland. Dat is een fractie minder dan in de twee jaren ervoor. Toen stierven ruim 170.000 mensen.

  1. TERUGLEZEN: Gezellig drukke Koningsdag 2024 rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten
    LIVE met video

    TERUGLEZEN: Gezellig drukke Koningsdag 2024 rustig verlopen zonder noemens­waar­di­ge incidenten

    Nederland kleurde volop oranje vandaag. Koning Willem-Alexander vierde zijn verjaardag in Emmen. Daar sprak prinses Amalia openhartig over haar tijd in Spanje. Door het hele land was het gezellig druk, al werd in sommige grote steden wel gewaarschuwd om bepaalde plekken vanwege de drukte te mijden. Het Rode Kruis heeft geen grote incidenten meegemaakt op deze rustig verlopen Koningsdag 2024. Om 21.00 uur hebben we dit liveblog gesloten.
  2. Groot koningsdagfestival is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’
    loveland

    Groot koningsdag­fes­ti­val is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’

    Hutjemutje op elkaar dansen, duwen en trekken bij de kluisjes en onmogelijk lang wachten op een drankje of om überhaupt binnen te komen. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde afgelopen zaterdag volgens bezoekers in een ongeorganiseerde chaos. Loveland Events benadrukt dat het zich aan de vergunning heeft gehouden en dat er niet te veel kaarten zijn verkocht, maar dat het door 'een samenloop van omstandigheden’ kwam. De gemeente Amsterdam ontkent dat er sprake was van onaangekondigde beveiligingsmaatregelen.
    Amsterdam