De Verenigde Staten en Europa zijn vastbesloten een Derde Wereldoorlog uit te lokken

1

De VS en Europa – vooral de Britten – zijn totaal losgeslagen en negeren het internationale recht terwijl ze militaire aanvallen uitvoeren in Jemen, Syrië en Irak. Het Westen beweert dat het een daad van zelfverdediging is, maar in plaats van specifieke personen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen te doden of te arresteren, zijn zij bezig met collectieve bestraffing, schrijft Larry Johnson.

Ik denk dat we op een punt komen waarop de woede tegen het Westen zal overkoken en de VS en Europa een voorproefje van hun eigen medicijn zullen krijgen. Dit alles was te vermijden, maar de VS en Groot-Brittannië hebben hun burgers ervan overtuigd dat aanvallen op het buitenland zonder de steun van de VN volkomen gepast zijn. Dat is het niet. Deze acties vernietigen de internationale steun voor de door de VS uitgeroepen tot ‘op regels gebaseerde internationale orde’.

Het laatste incident dat tot verontwaardiging heeft geleid, is een  hellfire raketaanval in Bagdad.

Volgens CENTCOM was Abu al-Saadi het enige doelwit van de moord in Bagdad. Volgens hen was hij verantwoordelijk voor aanvallen op Amerikaanse bases.

Volgens een pro-verzetsbron dicht bij de PMU werd al-Saadi alleen in een auto vermoord, zonder dat andere metgezellen werden vermoord, in tegenstelling tot de eerste berichten van een tweede persoon.

[Overige] Rapporten stellen dat de gerichte moord de voertuigen van Kataib Hezbollah-commandanten trof, namelijk Abu Baqir al-Saadi en Hajj Arkan al-Alaywi.

De Verenigde Staten onderhouden ogenschijnlijk vriendschappelijke betrekkingen met de regering van Irak. De normale procedure onder de “op regels gebaseerde internationale orde” vereist dat de Verenigde Staten een aanklacht indienen tegen de vermeende daders van de bomaanslag op Tower 22 en die vervolgens voorleggen aan de regering van Irak en verzoeken om arrestatie en uitlevering. In plaats van een diplomatieke route te volgen, voerden de Verenigde Staten een oorlogsdaad uit op het soevereine grondgebied van Irak. Deze daad geeft Irak – opnieuw onder de ‘op regels gebaseerde internationale orde’ die door de Verenigde Staten als heilig is uitgeroepen – het recht om terug te slaan tegen Amerikaanse doelen.

In de onmiddellijke nasleep van de moord gingen Irakezen de straten van Bagdad op terwijl ze scandeerden: ‘God is groot, Amerika is de grote Satan’.

Video Link

Ik zou geen Amerikaanse diplomaat of CIA-officier in Bagdad willen zijn. Ze zullen het doelwit zijn en het zou mij niet verbazen als ze worden aangevallen. Dit soort actie doet niets aan het enthousiasme voor het aanvallen van Amerikaanse bases en personeel in Irak. Juist het tegenovergestelde.

BREAKING: Met Harakat Hezbollah al-Nujaba voorop in solidariteit met Kata’ib Hezbollah, heeft het Islamitische Verzet in Irak zojuist de illegale Amerikaanse ZOG-basis op het Al-Omar-olieveld in het Syrische Deir Ezzor getroffen! Zelfmoorddrones hebben ENORME explosies veroorzaakt!

Beschouw dit niet alleen als de aanval op de hadj Abou Baqir al-Saadi ( https://t.me/Cultures_of_Resistance/25916?single) (RA)! Nee, bezetters! Dit is nog maar het begin!

Ik denk dat er de komende dagen een aanzienlijke toename zal zijn van de aanvallen op Amerikaanse bases en personeel in de regio. Dit zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot verdere aanvallen door Amerikaanse troepen op doelen in Irak, wat het Iraakse volk alleen maar woedend zal maken en de regering van Irak zal dwingen te eisen dat de VS haar troepen terugtrekt. In het slechtste geval verbreekt Irak de betrekkingen met Washington.

Irak is niet de enige die kwaad is over de capriolen van Washington. Bidens woordvoerder van de Nationale Veiligheid, John Kirby, heeft de afgelopen vierentwintig uur ernstige schade aangericht met deze stomme opmerking:

Persconferentie door NSC-coördinator voor strategische communicatie John KirbyWitte Huis , 6 februari 2024

Vraag aan Kirby: Heel erg bedankt dat je dit doet. Als Amerika het heeft over een gijzelaarsovereenkomst, maakt dat dan deel uit van een groter normaliseringsakkoord met Saoedi-Arabië, of hebben we het hier over twee verschillende wegen?

Antwoord Kirby: Nee, dit zijn twee verschillende dingen. […]

Tegelijkertijd voerden we vóór 7 oktober, en zijn we nu nog steeds, gesprekken met onze tegenhangers in de regio, Israël en Saoedi-Arabië – uiteraard de twee belangrijkste – over pogingen om vooruitgang te boeken met een normalisatieovereenkomst tussen Israël en Saoedi-Arabië.

Advertisement

Die discussies zijn dus ook aan de gang. We hebben zeker van beide kanten positieve feedback gekregen dat ze bereid zijn deze discussies voort te zetten. Maar dat is een apart spoor en heeft niet specifiek betrekking op het proberen om deze verlengde humanitaire pauze tot stand te brengen. Beide zijn echter erg belangrijk.

De Saoedi’s verspilden geen tijd met het uiten van een woedende aanklacht:

Saoedische reactie
Saoedische reactie

Deze brief is diplomatieke taal om de Verenigde Staten een botte leugenaar te noemen. Het Biden-team heeft niet geleerd dat je van koeienmest geen smakelijke chocolademousse kunt maken.

De woede tegen het Westen beperkt zich niet tot het Midden-Oosten. Er werd vanavond een video gepost waarin een paar Russische heren de confrontatie aangaan met Britse diplomaten in een restaurant in Moskou. De woede is reëel en groeit.

Als de situatie andersom was en een buitenlandse regering een aanval zou uitvoeren in Washington of Londen, zouden de VS of de Britten dan achterover leunen en niets doen? Natuurlijk niet. De Verenigde Staten zijn eraan gewend geraakt om moedwillig militair geweld te gebruiken zonder een duidelijk strategisch doel. Dit is niet iets unieks voor Biden. Obama deed het, George W. Bush deed het en Bill Clinton deed het. De Verenigde Staten zijn er in het verleden mee weggekomen zonder enige noemenswaardige terugslag te ondergaan die de effectiviteit en competentie van hun militaire macht in twijfel trok.

Wij zijn nu getuige van een keerpunt. Het Amerikaanse gebruik van militaire proxy’s in Oekraïne en Syrië ontploft letterlijk in het gezicht. Idem in Jemen. De VS zullen doorgaan met bombarderen en de Houthi’s zullen doorgaan met het lanceren van anti-scheepsraketten en drones. Dit is op weg naar een escalatie die de VS zich niet kunnen veroorloven om te bestrijden, vooral niet in een verkiezingsjaar. Amerikanen zijn psychologisch niet bereid om te verliezen. Dat was de boodschap van George Patton.

Maar als de Verenigde Staten doorgaan op de huidige weg van bombarderen om vrede te bereiken, zullen ze falen, en wel op spectaculaire wijze. Zowel in Oekraïne als in het Midden-Oosten. Als dat gebeurt, zal Amerika op zijn kop staan. Ik zeg niet dat de Verenigde Staten in theorie niet in staat zijn een militaire overwinning te behalen, maar het nastreven van die handelwijze zou vereisen dat de Verenigde Staten een enorme mobilisatie en een herstructurering van de economie ondergaan om opnieuw een competente industriële basis te creëren die een dergelijke inspanning zou kunnen ondersteunen en volhouden. Dat gaat niet gebeuren. Het is waarschijnlijker dat de huidige Amerikaanse militaire campagnes de Amerikaanse invloed in het buitenland zullen vernietigen en binnenlandse onrust zullen veroorzaken die over de hele breedte van Amerika chaos zal veroorzaken. Het volk van de Verenigde Staten gaat een harde les leren: er zijn grenzen aan wat met conventionele militaire macht kan worden bereikt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De internationale samenzwering van duivelaanbidders, die alle westerse regeringen, de westerse media, de moderne culturele sector, en de financiële instellingen hebben geinfiltreerd en onder controle hebben, willen absoluut oorlog, dood en vernieling.

Het maakt hen niet uit wie er wint.

Zolang wij elkaar maar afslachten, zijn zij gelukkig.