De Amerikaanse president Joe Biden (81).
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden (81). © AP

Biden blundert nog maar eens en verwart deze keer Helmut Kohl met Angela Merkel

De Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft opnieuw Europese leiders door elkaar gehaald. Hij noemde op een fondsenwervingsactie in New York herhaaldelijk de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl, terwijl hij kennelijk Angela Merkel bedoelde. Iets vergelijkbaars gebeurde afgelopen weekend toen hij de Franse president Emmanuel Macron verwarde met François Mitterrand. En ook op woensdag was er een gênant moment.

8 reacties

  • Geert Verschelde

    3 maanden geleden
    Hij leidt aan "uitgesteld geheugen". Hij weet het maar het duurt een tijdje voor hij erop kan komen. Maar die tijd wordt hem niet gegund, dus floept hij er maar iets uit. Sommigen hebben er meer last van dan anderen. Maar ik vraag mij af hoe hij het erop persoonlijk Presidentiële gesprekken vanaf brengt ?
  • Pieter martens

    3 maanden geleden
    Er is tijd van komen en een tijd van gaan wat bij hem zeker het laatste het geval is. Maar veel Amerikanen zien dat niet of willen het niet zien.
  • Daniel Van Buggenhout

    3 maanden geleden
    Tis nen brave ietwat rare meneer , maar het is wel duidelijk dat zijn houdbaarheids datum allang overschreden is voor die job .
  • werner vanhoutte

    3 maanden geleden
    Laten we hopen dat hij nooit op de verkeerde knop drukt.
  • Bart Verwegen

    3 maanden geleden
    Hij gaat echt achteruit, nog eens 4 jaar zo'n topjob uitoefenen zou wel eens teveel kunnen zijn. Maar liever dat dan Trump.