Entertainment

Douwe Bob: ‘Ik word gewoon kaal, man!’

Douwe Bob

Douwe Bob wordt gewoon kaal. Dat laat het matige zangertje weten tijdens een uitgebreid gesprek met De Telegraaf. Meneer geeft verder aan dat zijn muziek in de loop der jaren is veranderd.

Douwe Bob: ‘Ik word gewoon kaal, man!’

“Elke fase heeft weer andere muziek. In muziek van artiesten van begin 20 zit een ander soort vrijheid, jonge mensen willen toch iets meer shockeren. Daarna komen meer bezinning en rust. Dat merk ik nu ook”, aldus Douwe Bob, die het ouder worden een ‘dingetje’ noemt. “Ik word gewoon kaal, man! De kunst van oud worden is niet verbitterd raken. Het mooiste aan oude mensen vind ik als ze geen boosheid hebben. Dat kan alleen maar door te dealen met de punches die je krijgt. Soms zou ik nog wel dat gastje van 18 in Amsterdam willen zijn. Gitaar op m’n rug en in elke open bar spelen voor mijn eten.”

Zijn nummer ‘Where did all the cool kids go?’ gaat volgens Douwe Bob over ‘die kleine Douwe’ die op zijn fiets de stad door ging en kattenkwaad uithaalde met de ‘boys’. “Ik was niet eens een cool kid: ik had een brilletje en stotterde. Maar ik voelde me cool, zo met m’n vriendjes. Toen ik mijn gitaar oppakte en liet zien dat ik wat kon, voelde ik me echt de bom. Dat is ook wel nodig, denk ik, een beetje bravoure, als je wilt doorbreken.”

Douwe Bob: ‘Voor mij 0.0: eigenlijk gewoon appelsap’

Hoe ziet Douwe Bob zichzelf eigenlijk over tien jaar? “Nog een aantal mooie albums, een mooi eigen festival ergens, nog wat horeca zodat ik een imperiumpje heb. Alle drie mijn prachtige kinderen zoveel mogelijk in mijn leven. En dan met z’n allen paardrijden ergens in de bergen van Spanje, op weg naar dat eigen festival. Met cider, gemaakt van onze eigen appels daar. Voor mij 0.0: eigenlijk gewoon appelsap.” Koekoek.

5 reacties

Klaas

Tjah door al dat gesnuif kun je inderdaad eerder/sneller kaal worden. Iets met eigen schuld dikke bult.

Scooby Doo

Zit Snuf de Snuiver niet op dat onbewoonde eiland zodat wij van dit soort gasten niets meer hoeven te horen?

Gerard Joling

Ow meid ik al toen ik 23 was,heb nu aarshaar op mijn hoofd laten implanteren,in het begin stonk het een beetje,maar dat trekt wel weg .

X Gerard

D. Col T.

Die Douwe is en blijft een kale neet in alle opzichten.

Natnek

Van AIDS word je kaal. Vraag maar aan Dennyboy.