RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Editie NL

Meer mannen grijpen naar seksspeeltjes: 'Komen erachter dat prostaat G-spot is'

Foto ter illustratie Beeld © Getty Images

Het aantal mannen dat seksspeeltjes koopt, is sinds de coronapandemie toegenomen. Dat blijkt uit een belronde van Editie NL langs (online) sekswinkels. Van vibrators tot aan anale kralenkettingen: steeds meer mannen zoeken wat meer spanning in de slaapkamer.

Madeleine, manager bij de Amsterdamse sekswinkel Mail & Female, herkent de groeiende vraag naar speeltjes onder mannen. "Mannen zijn de laatste jaren wat vrijer geworden", zegt ze.

Bepaalde speeltjes, zoals de fleshlight – een nepvagina –, waren altijd al populair, maar sinds de pandemie is er een run op elektrische speeltjes voor mannen. Denk aan vibrators met luchtdruktechnologie en elektrische buttplugs.

"Velen hielden zich netjes aan de coronaregels en zochten daarom een alternatief voor seks", zegt Madeleine. "De verveling sloeg ook toe, waardoor er meer ruimte was om te experimenteren." 

Dochter
Lees ook
Dochter Heidi Klum vond haar moeders 'sekskast' vol met speeltjes

Noodzaak

Niet alle mannen grijpen naar seksspeeltjes voor de lol; voor sommigen is het simpelweg noodzaak. "Besneden mannen hebben namelijk meer moeite met masturberen", zegt seksuoloog Jelto Drenth. Een penis zonder voorhuid is moeilijker af te trekken, omdat de eikel dan droger is.

Madeleine ziet in haar winkel dat mannen, besneden of onbesneden, steeds vrijer worden. Ze merkt ook dat ze minder vragen stellen, omdat ze online al onderzoek hebben gedaan naar speeltjes. "In dat opzicht zit er geen verschil tussen een alledaags product zoals een airfryer of een fleshlight. Uiteindelijk willen ze het beste."

Daarnaast lijkt de associatie tussen homoseksualiteit en seksspeeltjes te verdwijnen. "Vroeger zeiden mannen vaak dat ze geen homo waren als ze iets kochten, maar dat hoor ik nu nauwelijks meer", zegt Madeleine. "Meer heteromannen komen er bijvoorbeeld achter dat hun prostaat een G-spot is", zegt Madeleine.

Toch is er nog een grote informatiekloof tussen mannen en vrouwen wat betreft seksueel genot, meent seksuoloog Drenth. “Veel mannen hebben de vibrator van hun vrouw of vriendin weleens uitgeprobeerd op zichzelf, maar zijn verder niet heel bekend met hun eigen G-spot”, zegt hij.

Genotsorgaan

Dat komt door het nog steeds bestaande taboe rondom de prostaat als genotsorgaan. Daarom zoeken mannen niet snel naar informatie over de G-spot, beweert Drenth. 

Volgens de seksuoloog leer je vooral welke speeltjes je fijn vindt door het uit te proberen. "Het is zonde om jezelf van genot te onthouden vanwege schaamte."