Links: Europees Commissaris voor Klimaat Wopke Hoekstra, rechts: Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Links: Europees Commissaris voor Klimaat Wopke Hoekstra, rechts: Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) © ANP / EPA / Photo News

Europese Commissie wil 90 procent minder CO2 tegen 2040, Demir kritisch: “Opbod moet stoppen!”

updateDe Europese Commissie wil de uitstoot van broeikasgassen in 2040 met 90 procent hebben verminderd. Maar daarover moeten politici, bedrijfsleven en boeren eerst in gesprek, onderstreept EU-klimaatcommissaris Wopke Hoekstra. In gelekte voorlopige versies van het plan zou de landbouw specifieke uitstootdoelen krijgen, maar die zijn gesneuveld na het boerenprotest in heel Europa.

40 reacties

  • Danny Govaerts

    3 maanden geleden
    Het lijkt wel als of ze op de Europese commissie op hol geslagen zijn. Wij hier in Europa moeten de pijp dicht draaien wat ons als burger veel geld gaat kosten. En in steden in de rest van de wereld waar ze met miljoenen op een hoop zitten en met hun neus in de smog leven daar moeten en zullen ze niets doen. Want er is voldoende gezonde lucht boven de bergen van die landen. Nee dit gaat fout omdat een groepje hier munt uit denk te slagen. De Eurocraten die nooit buiten hun ivoren toren komen.
  • Lucien Mertens

    3 maanden geleden
    Het grootste probleem is overbevolking, wordt vrijwel nooit vermeld en al helemaal niets aan gedaan. Veel mensen is veel auto's, is veel industrie,is veel eten, is véél problemen, en die worden bij dat overbevolken van onze aarde steeds maar groter. Maar zoals gezegd...niemand durft er aan. Liever ontiegelijk dure en vrij nutteloze e-auto's, en steeds onwerkelijker woon en leefmaatregelen voor de burger...daar verdient de tollenaar tenminste nog wat aan.
  • wim dooms

    3 maanden geleden
    Misschien eens denken aan geboorte beperking over de ganse wereld ?
  • Patrick Verwerft

    3 maanden geleden
    Waarom geen 99%? Als je dan toch aan sloganpolitiek wil doen...
  • Gust Vandamme

    3 maanden geleden
    Het wordt hoog tijd dat er een beleid komt dat wel inzit met de gezondheid van de mensen en de planeet in het algemeen.