Drukte in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in Rotterdam. © ANP / Berlinda van Dam

Strijd om de stoep: ‘Waarom kopen wij negen jurken en sturen we er acht terug?’

Er woedt in Nederland een strijd om de stoep. Voetgangers, pakket- en maaltijdbezorgers, deelscooters, bevoorraders van winkels en wandelaars ‘vechten’ om de ruimte. ,,We moeten echt keuzes maken.’’

2 reacties

  • Mar Willems

    3 maanden geleden
    Omdat je in de stad in de winkels er ook 9 aan trekt en past. naakt lopen wordt ook niet getolereerd want dan krijg je andere problemen. Online winkelen werd eerst alleen maar gepromoot en aangeraden nu zitten de gemeente met de legen panden te kijken en wat is er nog te vinden in de stad! Dan bedoel ik niet alleen kleren. Alles moet tegenwoordig online. Geen voorraad in de winkel niet meer kijken hoe het het voelt en eruit ziet. Geen gezellig kopje koffie drinken in de stad.
  • Dethmer Drenth

    3 maanden geleden
    Als je in een dorp woont zijn er 3 mogelijkheden. 1. Je gaat/moet naar de stad om het artikel te krijgen. 2. In het dorp zijn er leveranciers die het artikel voor je bestellen. 3. Het artikel bestel je online. ad1. Je stort je in de ellende van de stad, duur parkeren, kont aan kont door de stad. ad2. Er moeten wel leveranciers te vinden zijn die daar aan meewerken. Ik heb ze niet getroffen. ad3. Geen gedoe. Het ongemak is voor een ander. Of iemand verzint een betere oplossing.
  1. Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’
    PREMIUM
    met video

    Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’

    Snel handelen van buurman Bart Kooijman heeft ervoor gezorgd dat donderdagnacht ‘alleen maar’ een schuur volledig is uitgebrand. Vijf paarden zaten gevangen in de brandende schuur aan het Westeinde in Hazerswoude-Dorp. Vanwege de extreme hitte konden de dieren aanvankelijk niet meer bereikt worden. Met zijn shovel heeft Bart de dieren net op tijd kunnen bevrijden.
    Hazerswoude-Dorp