De Belastingdienst nodigt elk jaar meer mensen uit om aangifte te doen. Wie om wat voor reden dan ook niet reageert, wordt soms onnodig hard aangepakt.
Volledig scherm
De Belastingdienst nodigt elk jaar meer mensen uit om aangifte te doen. Wie om wat voor reden dan ook niet reageert, wordt soms onnodig hard aangepakt. © ANP

Belastingdienst te gretig met aanslagen, waarschuwt inspecteur

rapportWie geen belastingaangifte doet, kan zomaar een heffing van duizenden euro’s op de mat krijgen. Zo raken goedwillende mensen onnodig in de problemen, stelt de Inspectie belastingen, toeslagen en douane. ,,Als er iets te halen valt is de overheid een stuk sneller dan wanneer die iets moet geven.’’

42 reacties

  • Peter Meijs

    3 maanden geleden
    Kom werken bij de Stasi, leuker kunnen we het niet maken.
  • A Datsma

    3 maanden geleden
    alles wat de belastingdienst in het voordeel van de belastingbetaler moet veranderen is zo zo moeilijk.Maar om meer belasting te vragen zijn de lijnen super kort.Terug aan bd betalen moet ook snel,maar andersom is een jaar wachten.Belastingdienst schuift zich altijd achter "ingewikkeld". Hoeveel jaren nog moeten we dat slikken en onterecht betalen?
  • Julia van Damme

    3 maanden geleden
    Nou @Thomas van Zuylen, u betaalt niet alles hoor, ik doe namelijk ook mee hahaha. Gelukkig ben ik kampioen bezuinigen, dus ik houd wel iedere maand iets over. Kan ik lekker sparen.
  • Thomas van Zuylen

    3 maanden geleden
    Ze moeten gewoon een ieder boven de 18 500€ per maand geven weg met de toeslagen en alle onzin. Heb je dan geen geld voor de vakantie dan geen vakantie, geen geld voor kinderen dan neem je geen kinderen heel simpel. Wat er nu gebeurd is dat ik alles betaal in het land en nergens iets aan over hou.
  • Jan Berend ten Voorde

    3 maanden geleden
    Ik vind het belachelik, dat je in 2024, niet kan bellen og mailen, maar alleen kan Schrijver via de post. Als je in het buitenland woont en er is een problem man een doodsval in de familie, is er maar 1 telefonnummer en daar zijn zoveel wachtende voor een, dat ik na 5 keer heb ik het opgegeven iemant aan de mijn te krijgen. De brief die de belastning schrijft voor het terugbetalen van 155 euro van een overleden person, Waar de belastning schrijft “als u miet betalt, hebben andre metodes“
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?