RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Brits koningshuis: vorm van kanker vastgesteld bij koning Charles

Koning Charles Beeld © Getty Images

De Britse koning Charles heeft kanker, meldt het Britse koningshuis. Het is niet bekend om welke kankervorm het gaat, maar het werd volgens het koningshuis ontdekt toen de koning onderzoek onderging vanwege een vergrote prostaat.

De koning is begonnen aan de behandeling voor zijn ziekte. Gedurende de behandeling zal hij geen publieke taken meer uitvoeren. Hij blijft verder wel werkzaam, dus constitutioneel verandert er niets. Naar verwachting zal zijn oudste zoon, prins William, wat meer in het openbaar te zien zijn de komende tijd.

Blijft speculeren

"Er is in Groot-Brittannië natuurlijk geschokt gereageerd op het nieuws dat 'hun koning' kanker heeft", zegt correspondent Anne Saenen. "Kanker is een woord waarbij iedereen meteen het ergste vreest."

Het blijft verder speculeren om welke vorm van kanker het precies gaat en in welk stadium. "Het statement van Buckingham Palace is duidelijk met veel zorgvuldigheid opgesteld", zegt Saenen.

Koning
Lees ook:
Koning Charles 'kwiek' het ziekenhuis uit: 'Toch nog onverwacht snel'

Ook het feit dat de jongste zoon van Charles, prins Harry, 'halsoverkop' naar Groot-Brittannië komt om enkele dagen met zijn vader door te brengen, is volgens Saenen niet automatisch reden tot zorg. "Het is natuurlijk logisch dat als je vader ziek is, je dan terugkomt of op bezoek gaat."

Dankbaar

"De koning is dankbaar voor zijn medische team voor hun snelle handelen", vervolgt het koningshuis. "Hij is positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zijn publieke taak zo snel mogelijk weer op te pakken."

Lees het hele statement hier: