President Volodymyr Zelensky bezocht Koepjansk eind vorig jaar nog.
Volledig scherm
President Volodymyr Zelensky bezocht Koepjansk eind vorig jaar nog. © Photo News

“Rusland heeft 40.000 soldaten en 500 tanks verzameld voor aanval op Oekraïense stad Koepjansk”

Rusland heeft maar liefst 40.000 soldaten, 500 tanks, 650 gevechtsvoertuigen en honderden artilleriesystemen verzameld voor een aanval op Koepjansk, een stad in het oosten van Oekraïne. Dat meldt het Amerikaanse zakentijdschrift ‘Forbes’ op basis van een analyse van de Oekraïense denktank ‘Centre for Defence Strategies’ (CDS).

31 reacties

  • Jan Van der Meulen

    3 maanden geleden
    Als je dit echt niet wilt laten gebeuren ga dan naar de onderhandelingstafel. Voorkomt vele doden en verdere vernietiging van Oekraïne.
  • marcel smets

    3 maanden geleden
    marc, wij kijken ernaar misschien hebben we nog wat gamellen... eigenlijk schandalig van Europa. wij helpen ukraine helemaal niet militair.
  • Hans Steenland

    3 maanden geleden
    Strenge sancties: alle paspoorten die door Russen de afgelopen 20 jaar zijn gekocht in Malta, Cyprus en andere EU landen intrekken. Daarnaast intrekken van visa van alle Russen in de EU (en andere landen die sancties instellen tegen Rusland). Alle Russen binnen bijv. 14 dagen de EU verlaten. Als de invasie/oorlog voorbij is kunnen ze een visum aanvragen. Zielig? Ja maar wat Putin in Oekraïne doet is onmenselijk. Een oorlogsmidaad. Kan helaas alleen stoppen van binnenuit.
  • Ludwig Vandecappelle

    3 maanden geleden
    De oorlogsindustrie in Europa moet dringend opgevoerd worden, teneinde de opmars van Poetin's troepen tegen te houden. De Russen moeten absoluut teruggedreven worden naar de grenzen van voor 22 feb 2022, met inbegrip van de Krim, waar de Russen ook geen aanspraak kunnen op maken. De Natogrenzen worden reeds versterkt met troepen en materieel, maar ook die grenzen zullen nog versterkt moeten worden. En ondertussen speelt Noord-Korea een heel dubieuze rol, want de bevolking wordt uitgehongerd.
  • Marc Baeyens

    3 maanden geleden
    En ondertussen blijft het westen eenvoudig toekijken hoe de Oekraïners zich opofferen om ons te verdedigen tegen het communistisch Poetin-gevaar ... Onze verantwoordelijken moesten zich schamen. Oekraïne wil bij Europa horen en niet bij Rusland. Daar kan Poetin niéts aan veranderen. Er wachten hem nog zware tijden als hij doorzet met zijn veroveringstocht.