Drie gewonden bij aanval met mes in Gare de Lyon in Parijs

Nieuws
Een man heeft op het Parijse station Gare de Lyon op mensen ingestoken met een mes. Daarbij zijn een zwaargewonde en twee lichtgewonden gevallen. De politie heeft de dader gearresteerd. Over zijn motieven is nog niets bekend.
anp
zaterdag 3 februari 2024 om 09:28 aangepast 10:10
Afbeelding
beeld anp

Hij schreeuwde volgens de politie niet bij zijn aanval. Hij was in het bezit van een Italiaans rijbewijs, maar verder is nog weinig bekend over hem. Volgens Franse media heeft hij geen woord gezegd na zijn aanhouding. Het zou mogelijk gaan om een man uit Mali die in Italië een verblijfsstatus heeft.

Het Gare de Lyon is een belangrijk station dat naar schatting circa 150 miljoen reizigers per jaar verwerkt. Het is het noordelijkste punt van de voornaamste treinverbindingen van Parijs met het zuiden richting Lyon en Marseille en naar Zwitserland en Italië.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tientallen doden na damdoorbraak in Kenia

Zeker 42 mensen zijn omgekomen na een damdoorbraak in Kenia, dat kampt met hevige regenval en overstromingen. Het dodental loopt mogelijk nog op.

Afbeelding

Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten.

Afbeelding

DNA uit zaak-Dutroux bij NFI voor vergelijking sporen Tanja Groen

Nog onbekende DNA-sporen uit de zaak-Dutroux liggen bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor een vergelijking met de zaak van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen. Het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigde berichtgeving hierover in De Limburger.

Afbeelding

Energiebedrijf HEM stopt met telefonische klantenwerving

Energieleverancier Hollandse Energie Maatschappij (HEM) gaat stoppen met het telefonisch werven van klanten, na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een toezegging van minstens drie jaar.

Afbeelding

Elon Musk doorbreekt barrières voor zelfrijdende Tesla's in China

Een verrassingsbezoek van Tesla-topman Elon Musk aan China heeft enkele cruciale obstakels uit de weg geruimd voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto's in het land.

Afbeelding

Philips stijgt 33 procent op beurs na schikking slaapapneu-affaire

Philips werd maandag flink meer waard op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden positief op de schikking van omgerekend zo'n 1 miljard euro die het zorgtechnologieconcern heeft getroffen in verband met de slaapapneu-affaire.