Nieuws

Zwollenaar verdacht van ontvoering om 400 kilo gestolen coke

Ripdeal mogelijke aanleiding voor ontvoering (foto ter illustratie)
Ripdeal mogelijke aanleiding voor ontvoering (foto ter illustratie) © GettyImages
De 71-jarige Rotterdammer die eind vorige week is ontvoerd, is de loco-imam van de An-Nasr moskee in die plaats. De man werd door criminelen in een busje getrokken omdat een van zijn zonen verantwoordelijk zou zijn voor een zeer grote ripdeal, meldt De Telegraaf. Een 45-jarige man uit Zwolle is deze week opgepakt omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering van de loco-imam. De man is nog altijd spoorloos.
Een zoon van de loco-imam zou een partij van 400 kilo cocaïne achterover hebben gedrukt, melden bronnen aan De Telegraaf. De politie wil dat scenario niet bevestigen. "Wij houden rekening met meerdere scenario's", zei een Rotterdamse politiewoordvoerder tegen het dagblad.
Mohamed, het 71-jarige slachtoffer, liep een week geleden van de moskee in zijn woonplaats naar huis, een wandeling van een paar honderd meter, toen hij werd ontvoerd. Getuigen zagen hoe drie mannen hem in een busje trokken. Bronnen in het criminele circuit hebben De Telegraaf gemeld dat een groep Servische en Albanese drugscriminelen mogelijk verantwoordelijk is voor de ontvoering.

Zwollenaar achter tralies

Inmiddels heeft de politie een 45-jarige man uit Zwolle opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. Een onderzoeksrechter heeft bepaald dat de man de komende weken in de cel blijft om vragen van de recherche te beantwoorden. Wat zijn rol zou zijn geweest, is nog onduidelijk. De Zwollenaar zit in zogeheten beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Ondertussen is de loco-imam nog altijd spoorloos en maakt men zich in de moskee grote zorgen om de 71-jarige. Volgens De Telegraaf wordt voor zijn lot gevreesd. Volgens het dagblad is een andere zoon van de man vorig jaar ontvoerd, ook dat zou gaan om diezelfde ripdeal. Deze zoon is door vier man ruim tien uur vastgehouden, waarna ze hem lieten gaan.

Zwart busje

Loco-imam Mohamed is inmiddels een week spoorloos. Er is een groot rechercheteam op de zaak gezet dat inmiddels weet dat het slachtoffer in een zwarte Ford Transit Custom 3 (bouwjaar 2019) met dunne oranje strepen, zilverkleurige spiegels en sidebars is getrokken. Het busje reed op dat moment met vervalste kentekenplaten.
Het busje ging er direct na de ontvoering op hoge snelheid vandoor richting de Haringvlietbrug. De politie houdt er rekening mee dat de Ford Transit Custom inmiddels is voorzien van alweer andere kentekenplaten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.