Jari Vlak ontbreekt op training, toch onderweg naar ADO Den Haag?

Jari Vlak na zijn winnende treffer in 2022 in het laatste duel van FC Emmen tegen Telstar
Jari Vlak ontbreekt vanochtend op de training bij FC Emmen © Lute Kiers
VOETBAL - Raakt FC Emmen aanvoerder Jari Vlak dan toch nog kwijt aan ADO Den Haag? Het heeft er alle schijn van, want de 25-jarige Volendammer ontbreekt vanochtend op de training van de Drentse club in voorbereiding op het duel van morgen tegen FC Eindhoven.
Volgens meerdere bronnen hangt een deal met ADO Den Haag in de lucht, al zwijgen de betrokken partijen nog in alle toonaarden.
Vlak is bij FC Emmen niet alleen aanvoerder, maar ook topschutter. In 22 duels scoorde hij zeven keer. In totaal speelde Vlak 119 wedstrijden in het rood en wit.

Boegbeeld

Gisteren liet Fred Grim, trainer en technisch manager van FC Emmen, nog weten dat geïnteresseerde clubs een 'nee' hadden gekregen. "Voor Jari is er gewoon belangstelling, daar draai ik niet omheen. Maar wij zijn niet van plan om onze aanvoerder, boegbeeld en topschutter te laten gaan."
"Of wij voor een bepaalde som toch zwichten? Dat is speculeren en daar doen wij liever niet aan mee. Wij hebben aan de belangstellende clubs gecommuniceerd dat we Jari niet zullen laten gaan en dus blijft hij op dit moment gewoon bij ons."

Twee degradaties en een promotie

Jari Vlak stond drie jaar onder contract bij FC Emmen. In zijn eerste jaar (hij kwam halverwege het seizoen over van FC Volendam) degradeerde hij, het seizoen erop volgde promotie en het afgelopen jaar keerde hij met de Drentse club weer terug naar de Keuken Kampioen Divisie.
ADO Den Haag zal een afkoopsom moeten betalen voor de middenvelder, aangezien Vlak nog een contract heeft tot de zomer van 2025.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.