Britse economie groeit en haalt Duitsland in

(Vertaling: E.J. Bron)

ZDF meldt zogenaamde daling en problemen in Groot-Brittannië

Binnen de komende 15 jaar zal de Britse economie de sterkste economie in Europa zijn. Duitsland verliest aan dynamiek. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centre for Economics and Business Research (CEBR). Tegelijkertijd meldt het ZDF een zogenaamde daling van de Britse economie – echter zonder enig bewijs ter onderbouwing van de bewering.

In de komende 15 jaar zal de economie in Europa en in de wereld zich op overzichtelijke wijze ontwikkelen, de werkelijk grote veranderingen vinden echter plaats in de ranglijst van de grootste economieën. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centre for Economics and Business Research. Het Verenigd Koninkrijk zal in de komende 15 jaar Europa´s sterkste economie zijn, de afstand tot Duitsland verminderen en haar voorsprong op Frankrijk vergroten, aldus een nieuwe lange termijn prognose. De makers van het onderzoek gaan er van uit dat de groei van het bbp in het Verenigd Koninkrijk tot 2028 tussen 1,6% en 1,8% zal bedragen, wat het land zal helpen zijn positie als op vijf na grootste economie van de wereld te behouden.

De actuele lichte flauwte in de economie van Groot-Brittannië zal volgens de afgelopen dinsdag gepubliceerde prognoses weldra achter de rug zijn. Dan zal volgens de wereldeconomieranglijst van het CEBR het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk sneller groeien dan die van de vier grote economieën van de eurozone Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

“De fundamentele data van de Britse economie zijn nog steeds heel sterk. De status van Londen als centrum voor dienstverleningen betreffende financiën en advies blijft bestaan en zal samen met de algemene kracht van de dienstverlenende sector in het hele Verenigd Koninkrijk de Britse groei bevorderen”, zegt Pushpin Singh, vooraanstaand econoom bij CEBR. In de omgang met de economische effecten van een uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie werd en wordt “of overdreven”, want die effecten zijn “nog niet voldoende onderzocht”, zegt Singh.

Dat hindert de publiekrechtelijke omroep ZDF er echter geenszins aan om met alarmerende meldingen over de komende ineenstorting van de Britse economie om de bocht te komen. Waar mannetjes uit Mainz hun zogenaamde kennis vandaan halen, is niet bekend. Anders dan het op een stabiel fundament opgebouwde onderzoek bazelt men bij het ZDF weer eens zonder welk belastbaar bronnenbewijs dan ook.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Britse economie groeit en haalt Duitsland in

  1. Harry zegt:

    Het zou beslist nog veel beter met de economie van het VK kunnen gaan , als die verdomde EU douane onmiddellijk zou stoppen met de hen door de EU opgelegde TREITERCAMPAGNE !
    Berg formulieren , één stempeltje niet duidelijk , wordt de boel niet doorgelaten !
    Eén formuliertje ontbreekt , sturen ze de hele order terug naar de fabrikant !
    De klant krijgt dan de rekening !
    En álles duurt tegenwoordig wéken !

    GESTAPO TERINGSTREKEN !

    Zet maar zo’n douane ambtenaar in elke container met een Uzi of zo .
    Kunnen ze de lui die een welhaast ongestoorde handel , die in cocaïne , bedrijven ,het bestaan eens zuur maken ! Uithaler doet de deur open , Prrrrrrrrrt , wég probleem .
    Niet de fatsoenlijke ondernemer of burger zieken !

    Of gewoon Nexit !
    En met Engeland een vrijhandelszone scheppen !

    In mijn omgeving woonde een douaneambtenaar .
    Reed opeens in een hele dure Porsche .
    Iedereen vroeg zich af hoe dat kon .
    Maar dat duurde maar een paar weken , werd ie opgepakt omdat ie coke door liet !
    Tegen een royale vergoeding uiteraard .
    Dus : ze zijn heus niet allemaal zo braaf !
    En dan zeiken over een stempeltje ?

    Geliked door 2 people

    • BosscheBol zegt:

      Had een goeie leverancuier in Engeland. Goede waar en niet te duur. Maar het duurde na de Brexit 4 tot 6 weken vóór ik het had. De Engelsen kregen het na 2 dagen op Schiphol maar dan viel het in de klauwen van de Nederlandse douane (beter gezegd: Post.nl die deze terreur namens de douane uit mag oefenen). De laatste keer hadden ze het na 6 weken zonder enig commentaar teruggestuurd naar de fabrikant die het weer opnieuw opstuurde naar mij (op zijn kosten). Na alles bij elkaar 10 weken had ik het toen. Ik heb nu een leverancier in Oostenrijk. Ja, dat is de bedoeling: dat willen ze.

      Konden we toch maar door de maffia bestuurd worden in plaats van door deze verrotte, corrupte bende.

      Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      Probleem is dat de UK regering gewoon aan die EU pesterijen meewerkt, omdat ze ook in Londen de Brexit ongedaan willen maken.

      Like

    • 007lucia zegt:

      De Nederlandse douane is qua martelwerktuig gehalte, de ijzeren maagd voor de handel… en laat dat nou ook precies de bedoeling zijn

      Like

  2. Hovawart zegt:

    De bancaire macht is het enige dat de UK kan redden, de industrie is al reddeloos verloeren.

    Like

  3. 007lucia zegt:

    De Britten zijn de alibi en leugenmachine van Europa; Van bukraketten tot weapons of mass-destruction tot valse dodelijke covid-modellen en omicron constructen… de Brit alibieerd alles.
    Hoe kan het goed gaan met hun economie? Ze vallen daar bij de bosjes om dankzij hoog vaxgehalte(hoge oversterfte) en denk ook aan de economische nasleep van Brexit, bovendien verzuipen ze ook in vluchtelingen..ik ruik hier een giga leugen, denk dat heel Europa op zijn gat ligt dankzij de globalisten… maar omdat het niet teveel mag opvallen, is er zogenaamd.. en af en toe..voila uit de hoge hoed van de tovenaar …. een top presterend land.

    En waarom dan niet onze stiff upperlip Ruttiaans liegende en genocide-alibierende buren over het water, die uitverkoop gehalte faciliterend zijn… Oh Yes minister …..
    En voor mensen die van het britse gekonkel en gelieg en gedraai maar niet genoeg kunnen krijgen..met een fikse knipoog ;

    Like

Plaats een reactie