Youtuber Matteo di Pietro
Volledig scherm
Youtuber Matteo di Pietro © RV

Youtuber racet met Lamborghini en rijdt Manuel (5) dood: “Hij wilde bezoekers lokken naar zijn kanaal”

Youtuber Matteo Di Pietro (20) huurde samen met zijn maten een Lamborghini en scheurde ermee door een zone 30 net buiten Rome. Met een snelheid van 120 km/u kwam de SUV in botsing met een Smart. De vijfjarige Manuel kwam om. Het incident veroorzaakte afgelopen zomer opschudding en verontwaardiging in Italië. De youtuber is nu veroordeeld, maar er is kritiek op de strafmaat.

10 reacties

  • Din Bogaer

    3 maanden geleden
    Ik vraag me ook steeds af wie nu geld spendeert om volgeling te worden. Blijkbaar kan de jeugd zelf niet meer uitmaken wat juist of fout is, maar staan ze gewoon in de eindeloze rij meelopers.
  • Eddy Van Nieuwenhuyzen

    3 maanden geleden
    Ongelofelijk, maak dat maar eens mee als ouders.
  • Bart Verwegen

    3 maanden geleden
    Al die aandacht zoeken met inhoudsloze (en gevaarlijke) acties is echt een brug te ver voor mij. Hou je liever eens bezig met zinnige en verantwoorde zaken.
  • Patrik De Weirdt

    3 maanden geleden
    Het enige wat veel van die Youtubers en influencers interesseert, is zo veel mogelijk volgers te krijgen (en dus ook meer inkomsten). Dat dit ten koste gaat van anderen speelt voor hen geen rol. Ook niet als er, zoals in dit geval, onschuldige levens verloren gaan. Dat die kerel quasi probleemloos vrij komt, is echter een misschien nog grotere schande.
  • Nancy Dierick

    3 maanden geleden
    Jongeren leven meer en meer inhun virtuele wereld en zijn vergeten wat echt belangrijk is. Lang leve de vooruitgang.