De waarheid over UNRWA toont de leugens van Sigrid Kaag

Corrupte VN-organisatie verstrengeld met Hamas

Sigrid Kaag heeft haar droombaan in Gaza, maar die zou voor iedereen wel eens een nachtmerrie kunnen worden. Dinsdag 30 januari vindt een hoorzitting plaats van het Amerikaanse congres over de directe betrokkenheid van de VN-organisatie UNRWA bij de pogrom door Hamas op 7 oktober 2023. Hopelijk zullen de onthullingen en de herinnering aan eerdere leugens en mislukkingen van Kaag verhinderen dat zij al te veel kwaad kan doen. Het is tijd om te leren van de geschiedenis, schrijft Maaike van Charante.

Eindelijk lijkt het tot de rest van de wereld door te dringen: UNRWA, de VN-organisatie die speciaal verantwoordelijk is voor Palestijnse vluchtelingen, is totaal verdorven. Vorige week heeft UN-Watch, een ngo die de VN kritisch volgt, bewijzen naar buiten gebracht dat talloze UNRWA-docenten feest vierden over de pogrom van 7 oktober, en sindsdien volgden nog ernstiger beschuldigingen.

Komende dinsdag zal Hillel Neuer – de topman van UN-Watch – getuigen voor het Amerikaanse congres. De VN had tot nu toe geweigerd om de rapporten van UN-Watch serieus te nemen, maar nu het machtige Amerikaanse congres zich hierover gaat buigen, kan de VN geen doofheid meer voorwenden. Ineens is secretaris-generaal António Guterres diep geschokt, moet er snel een onderzoek komen en worden UNRWA-medewerkers ontslagen.

 

Sigrid Kaag naar Gaza

De ‘geschoktheid’ bij allerlei vooraanstaande figuren zou zelfs de grootste optimist nog cynisch maken. Het is al jaren bekend hoe verdorven UNRWA is, maar na elke nieuwe onthulling koos men weer voor wegkijken. En een voorbeeld van dit wegkijken was de aanstelling van oud-UNRWA-medewerker Sigrid Kaag als VN-coördinator humanitaire hulp en wederopbouw in Gaza.

In het NOS-bericht hierover kunnen we lezen hoe Unicef-vertegenwoordiger in Pakistan Abdullah Fadil net als vele anderen de loftrompet stak over de Nederlandse oud-minister. “Zij is bij uitstek gekwalificeerd, zowel vanuit een professioneel als moreel standpunt bekeken. Ze heeft laten zien dat ze onpartijdig kan zijn en dat ze geen kant kiest in lastige vraagstukken, behalve misschien als het om essentiële waarden gaat die we bij de VN kennen.”

Onpartijdig? Sigrid Kaag? In dit conflict?!

 

Buitenhof in 1996

Ik neem u even mee naar 6 oktober 1996. Op dat moment was Sigrid Kaag al getrouwd met Anis al-Qaq, destijds viceminister van Arafat, en zij was Senior Program Manager bij het kantoor externe betrekkingen van UNRWA. Zij sprak Arabisch en kende Arafat persoonlijk. Paul Witteman ontving haar bij Buitenhof samen met Wiesje de Lange, een joodse Israëlische van Nederlandse komaf. U kunt dat gesprek hier terugkijken.

Wie deze video bekijkt, ziet hoe Sigrid Kaag meteen al tweeëneenhalve minuut lang haar zegje mocht doen – inclusief beschuldigingen aan het adres van Israël – terwijl Wiesje de Lange ook daarna nauwelijks aan het woord kon komen. Paul Witteman was duidelijk gecharmeerd van Kaag en haar zaak, en bleek schaamteloos partijdig. Maar dat was niet het ergste van dit gesprek. Het ergste van dit gesprek was wat Sigrid Kaag deed.

 

Palestijnse leugens

Zodra Wiesje de Lange ging vertellen over misdaden van de Palestijnse autoriteit – terreur tegen de eigen bevolking – onderbrak Kaag haar. Toen De Lange vertelde dat Arafat zelf tegen Palestijnen zei dat de Oslo-akkoorden slechts een dekmantel waren om later beter toe te kunnen slaan, praatte Kaag er doorheen. Wiesje de Lange vertelde over een Palestijns manifest waarin de vernietiging van Israël als doel werd beschreven, en Sigrid Kaag stelde dat zo’n manifest niet bestond.

Al deze beweringen van De Lange zijn waar en uitvoerig bewezen, en Kaag wist dat. Zij was een insider. Zij wist heel goed wat Arafat in het Arabisch tegen zijn volgelingen zei, ze kende het handvest van Hamas, ze wist dat de Palestijnen met twee tongen spreken. Zij zette De Lange neer als leugenaar, en Paul Witteman steunde haar. Die zag Kaag waarschijnlijk als ‘die beschaafde vrouw’ en De Lange als ‘dat opgewonden Joodse vrouwtje’. Maar Sigrid Kaag loog.

En daar bleef het niet bij. Telkens als De Lange probeerde uit te leggen hoe diep de Joodse band met het land Israël is – ze sprak onder andere over opgravingen – praatte Kaag door haar heen. Twee keer probeerde Wiesje te vertellen over haar jeugd als onderduikkind, als enige overlevende van haar hele familie, en Kaag praatte er botweg doorheen.

Waarom wilde De Lange deze dingen vertellen? Omdat ze probeerde uit te leggen dat Joden in de hele wereld vervolgd zijn en nu besloten hebben zich niet meer te laten verdrijven of uitroeien. Maar dit geluid kon Sigrid Kaag niet tolereren. Blijkbaar moest voorkomen worden dat kijkers sympathie voor Israëlische Joden zouden kunnen krijgen.

 

Niets veranderd

Nu zult u zeggen: dit gesprek is bijna dertig jaar geleden, moeten we dat Sigrid Kaag nog nadragen? Dat moeten we zeker. En we mogen blij zijn dat we deze opname hebben, uit een tijd dat Kaag nog niet gewiekst genoeg was om handig te liegen. Of misschien kunnen we beter zeggen: uit een tijd dat lieden als zij nog ongestoord konden liegen, omdat de oude media nog niet echt te maken hadden met tegenspraak op internet.

 

Minister Kaag

Tegenwoordig zal Sigrid Kaag misschien niet meer zo openlijk liegen, maar haar overtuigingen zijn niet veranderd. In 2017 haalde D66 haar naar Nederland, en tot haar vreugde werd zij in oktober van dat jaar beëdigd als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte III. In die functie had zij zeggenschap over de geldstromen naar Palestijnse organisaties.

Al in januari 2018 kwam de lakmoestest. President Trump bevroor de Amerikaanse subsidie aan UNRWA, en Kaag schoot haar Palestijnse vrienden te hulp. Dit deed zij niet in overleg met de andere coalitiepartijen, integendeel. Ze wachtte met de bekendmaking tot na een besloten coalitieoverleg. Zo stelde zij hen voor een voldongen feit, en de coalitiepartners waren daar niet blij mee. Maar het was al gebeurd, en knarsetandend werd het geslikt.

 

Rina Shnerb

De tweede lakmoestest was dramatischer. Op 23 augustus 2019 kwam een Joods meisje, Rina Shnerb, om bij een aanslag. De Palestijnse daders bleken lid te zijn van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een organisatie die op de Europese lijst van terroristische organisaties stond. Omdat ze ook werkten voor de Palestijnse landbouworganisatie UAWC – gesubsidieerd door Nederland – werden ze gedeeltelijk door Nederland betaald.

De Nederlandse regering was al een paar keer gewaarschuwd vanwege de banden tussen medewerkers van de UAWC en de PFLP, maar pas in de zomer van 2020 kondigde Kaag een extern onderzoek aan en stopte de subsidie aan UAWC. Inmiddels was ook tot de Nederlandse media doorgedrongen dat Nederland zijdelings betrokken was bij de aanslag op Rina Shnerb, en Kaag kreeg vragen van journalisten.

 

Subsidies

Dat de minister hier ten onrechte beweerde dat de ambassadeur langs was geweest bij de rouwende familie, zei al iets over haar gebrek aan empathie met de Joodse slachtoffers. Dat zij begin 2021 de betalingen deels weer hervatte, is problematischer. Juist iemand als Kaag, die zo goed op de hoogte is van Palestijnse zaken, zou heel goed moeten weten waar al die subsidies heengaan.

EW Magazine berichtte in mei 2021 dat Nederlands hulpgeld via verschillende ngo’s werd doorgesluisd naar terroristische activiteiten van de PFLP. De informatie kwam van de Israëlische veiligheidsdienst, maar EW kon de betrouwbaarheid van het rapport verifiëren. Dit gedetailleerde verslag maakt duidelijk hoe diep deze corruptie zit, en hoe dubieus de keuzes van minister Kaag waren.

In het gesprek bij Buitenhof zagen we wie Sigrid Kaag is, en we hebben het sinds 2017 weer kunnen zien. Kaag subsidieerde Palestijnse organisaties, zelfs als banden met terrorisme al bewezen waren. Ze stond nog steeds pal voor UNRWA, ondanks het feit dat al jaren uitvoerig bewezen is dat kinderen op UNRWA-scholen en in UNRWA-zomerkampen worden klaargestoomd voor terrorisme. Haar ministerie van Buitenlandse Zaken bestond het om in maart 2020 een beruchte Palestijnse terrorist mee te nemen op handelsmissie naar Qatar.

 

Kaag als redder van Gaza

En nu is zij als vredesengel naar Gaza gestuurd om de bevolking van Gaza te helpen. Een bevolking waarvan bijna de helft uit minderjarigen bestaat die allemaal zijn opgegroeid met deze giftige indoctrinatie. De rot in Gaza zit diep. Al die corrupte ngo’s die daar werkzaam zijn, wisten van de tunnels en van de wapenopslagplaatsen in scholen, ziekenhuizen en moskeeën.

Moet Gaza na dit alles ‘gered’ worden door Sigrid Kaag?

Het gaat me nu even niet om haar incompetentie. Het gaat me niet om haar totale mislukking als partijleider en minister, of haar afgang als voorvechter van vrouwenrechten tijdens die rampzalige persconferentie over de affaire Van Drimmelen. Het gaat me om het kwaad dat zij in dit conflict al veroorzaakt heeft, en het kwaad dat zij nog aan kan richten.

 

Willens en wetens

Er zijn weinig mensen waarvan ik denk dat ze echt slecht zijn, maar elke keer als ik Sigrid Kaag zie, voel ik afschuw. Want Kaag is geen dom Palestinasjaaltje dat met haar vriendinnetjes meeloopt om from the river to the sea! te schreeuwen, zonder zelfs maar te weten om welke rivier en zee het gaat. Sigrid Kaag weet van de hoed en de rand, al decennia.

Zij weet wat de leugens toedekken, zij weet hoe het Palestijnse volk al decennia vergiftigd wordt met Jodenhaat, tot ver voorbij genezing. Zij weet hoeveel kwaad UNRWA heeft aangericht. Zij weet dat allemaal, en werkt mee om dit kwaad in stand te houden. En met een air van morele superioriteit eigent ze zich het recht toe om te liegen en eigenmachtig te handelen.

Er is niets wat wijst op enige verandering bij deze vrouw, en daarom had zij nooit deze functie mogen krijgen. Het is te hopen dat UN-Watch Sigrid Kaag net zo scherp in de gaten zal houden als UNRWA, en het is vooral te hopen dat de machtigen der aarde niet langer de leugens toe zullen dekken, al zal dat wel te veel zijn gevraagd.

Sigrid Kaag is een ramp voor Gaza.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
61 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat gesprek met Wiesje de Lange staat mij nog vrij helder bij. Toen al zakte Kaag voor mij volledig door het ijs, evenals Paul Witteman die ik tot moment nog vrij hoog had zitten.
Tot dat moment, want ik zag de kwade wil bij Witteman door Wiesje de Lange niet aan het woord te laten. De arrogantie van Kaag droop de beeldbuis uit.

Memorabel was ook het gesprek dat Witteman in Buitenhof had, rond die tijd, met een imam uit Eindhoven en zijn zoon die als vertaler optrad.
Witteman vroeg die imam nog hoe het zat in de islam met het slaan van vrouwen.

Dat was het moment dat het nooit meer goed zou komen met mijn vertrouwen in de publieke omroepen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het zijn ook de media die Kaag een platformgeven.

John
John
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Same here. Ze gaf me toen al de kriebels en dat buikgevoel is ondertussen keer op keer bevestigd. Ze is de duivel.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wij worden al heel lang door de media belogen sinds de kijk en luistergeld werd als zodanig afgeschaft. Toen had links de omroep in handen. Dat doen bezetters altijd als eerste daad.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

goed gezien.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

ja, zeer kwalijk. Ik hoop dat haar rol volledig onderzocht wordt. Wie weet hoeveel belastinggeld van ons naar de Palestijnen ging voor wapens.

Annette
Annette
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik herinner me dat interview ook. Ik ergerde me aan Kaag en Witteman. Haar naam (Kaag) had ik niet onthouden, voor mij was ze nieuw toen ze minister werd.
Dus Kaag zat in dat UNRWA toen Hillel Neuer in het Canadese parlement verslag uitbracht over de activiteiten van die club. Hij vroeg het parlement de financiering aan UNRWA te staken. Dat is ook al jaren geleden. Ze moet op de hoogte zijn geweest. En die slang zat dus in onze regering. Bar en boos.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Annette

Daar hebben Witteman en anderen tot vandaag toe hun bloedgeld verdient. Linkse propaganda en hersenspoeling door ook de oppositie te boycotten.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen die in Gaza werkt, subsidie ontvangt, subsidie uitdeelt, ‘hulp’ verleent, onderwijs geeft, humanitaire hulp aanbied enz is Pro Hamas.
Als je ervan verdacht word neutraal te zijn kan je maar beter vertrekken, anders haal je je eigen verjaardagsfeestje niet.
De VN neemt al jaren allerlei sancties aan tegen Israël (lees;Joden) en knijpt een oogje dicht bij de Arabieren (lees;Islam), de UNRWA heeft haar hand overspeelt, en Kaag, ja dat wisten we al.
Er zijn echter ook uitzonderingen op die regels; Queers!

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Jos
John
John
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

De VN is een gevaarlijke organisatie. Niet onpartijdig en zeer zeker niet kundig. Overal waar zij opduiken en zich ermee bemoeien vallen er onschuldige doden. Maar macht corrumpeert, elke oude organisatie met macht maakt er uiteindelijk een zootje van.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

ja, ik vind die Guiteres echt een raar mannetje. De VN heeft ooit wel statuur gehad, denk ik maar nu beslist een enge club. Ook dat gezanik over ‘zwarte Piet’ van zo’n raar mens dat daar werkte en Nederland wilde kapittelen.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

LIVE | ’Organisator anti-Hamas protest in Gaza opgepakt en vermoord’

Heijtink
Heijtink
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Kun je iets concreter zijn?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink

Ik heb al een linkje geplakt, maar die staat nog in moderatie.
Dit was de tekst:
Twitterkanaal Gaza Report meldt dat een van de leiders van een recent anti-Hamas-protest in de straten van Gaza uit de weg geruimd is door de Palestijnse islamitische politieke organisatie die sinds 2007 de Gazastrook bestuurt.

Volgens lokale berichten uit Gaza is Mohamed Abdel Sala Abu Tabaneh in Rafah gearresteerd, en vervolgens doodgemarteld.

“De Ahrar Gaza-groep – die recente protesten in de straten van Gaza heeft georganiseerd, waarbij Hamas wordt opgeroepen om te stoppen met vechten – meldt dat een van hun belangrijkste leiders, Mohamed Abdel Salam Abu Tabaneh, in Rafah is gearresteerd door Hamas. Vervolgens is hij gemarteld in gevangenschap, en aan zijn verwondingen overleden”, schrijft Gaza Report op X.

Ik heb op internationale sites nog geen bevestiging gezien.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink

In het nieuws vandaag..
Citaat;

“Volgens lokale berichten uit Gaza is een van de leiders van het recente anti-Hamasprotest opgepakt en vermoord door Hamas.

Mohamed Abdel Sala Abu Tabaneh zou in Rafah zijn gearresteerd, en vervolgens tot de dood zijn gemarteld.”
Einde Citaat.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Jos
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Google levert niets op, op deze naam, behalve op kleine Nederlandse sites.
Maar totaal niets op grote internationale sites.
Dat is vreemd want dit zou toch snel opgepakt worden zou je denken.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kaag zou in haar functie in Gaza mogelijk nog schadelijker kunnen zijn dan in Nederland. Zeker met een regering als de huidige zou ze als vooruitpost fungeren voor de Palesteinse strijd. Misschien beseffen wij het niet voldoende maar de islam is echt al een poosje in oorlog met het Westen. Een hulpje in hun gelederen is dan zeer onwenselijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat denk ik ook.
De situatie gaat steeds meer uit de hand lopen, zeker met mensen als Kaag.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Straks zit Mark Rutte “het is onze oorlog” bij de NATO, terwijl de spanningen wereldwijd aan het stijgen zijn.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Rutte is te gevaarlijk voor die functie o. a. door zijn rukkeloze gedrag om de veren te verdienen.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Nou, dat dacht ik eigenlijk ook meteen toen ik hoorde dat dat mens deze functie kreeg.
Ik vind haar intens eng en gevaarlijk.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Zij is meer Palestijns dan Nederlands. De kinderen schijnen nauwelijks Nederlands te spreken als ik de verhalen mag geloven.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, de oorlog vindt plaats middels paarden van Troje. Linkse mensen zien het niet OF vinden het wel prima (om mijn onbegrijpelijke reden)

Isaiah2022
Isaiah2022
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit alles verbaast me niets; een ieder die bereid is over lijken te gaan (zelfs of bij voorkeur die van de eigen bevolking) is zeer welkom in een Nederlands kabinet. De afgelopen 4 jaar hebben dat wel aangetoond lijkt. Het terroriseren van landgenoten is wat een moderne Westerse politicus moeten kunnen.

Reinier van Hofslot
Reinier van Hofslot
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prima stuk. De rot zit diep bij de UN en aanverwante organisaties.

Simon
Simon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Reinier van Hofslot

En wat dacht je van ‘ons’ kartel?…..

Jane Zonneveld
Jane Zonneveld
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Moet deze mens Kaag niet voor het gerecht i.p.v. Israël?

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is de hoogste tijd dat de gecorrumpeerde VN minstens gereorganiseerd wordt maar liever nog door een nieuwe organisatie vervangen wordt. De VN is juist verantwoordelijk voor de onrust in de wereld i. p. v. dat ze conflicten voorkomt.

audio1958
audio1958
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Is er eigenlijk nog wel iets te redden daar? Vele jaren en vele miljarden (geld) later is er nog niets veranderd. Er werken 13.000 mensen bij de UNRWA. Wat doen zij? Waar is al dat geld gebleven? Je kunt een antwoord bedenken maar dat is speculeren(?).

RykSR
RykSR
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Die vele miljoenen door Kaag naar Gaza gesluisd zijn gebruikt voor de aankoop van Iraanse raketten en de verdere uitbouw van het gigantische Gazaanse tunnelstelsel dat nog groter is dan de ondergrondse metro van Londen.
De Palestijnse burgers hebben er niet van geprofiteerd, maar de terroristen hebben van Kaag’s miljoenen (ons belastinggeld) naar hartelust gemoord, geplunderd en verkracht.

RFM de Haan
RFM de Haan
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

‘Want Kaag is geen dom Palestinasjaaltje dat met haar vriendinnetjes meeloopt om from the river to the sea! te schreeuwen, zonder zelfs maar te weten om welke rivier en zee het gaat. Sigrid Kaag weet van de hoed en de rand, al decennia.”

Ik mag toch aannemen dat de Staat Israël die terecht controleert wie er in Gaza binnen of buiten gaat deze weerzinwekkende Kaag de toegang gaat ontzeggen, zij is medeverantwoordelijk voor de moord op dat 17 jarig meisje Rhina Shnerb en gaat ook nog eens werken voor UNWHR, een instituut zo fout als het maar zijn kan!

Annette
Annette
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk, Maaike, zo komen een aantal zaken bij elkaar.

Thomas
Thomas
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is nog erger dan ik dacht – vernietigend voor Kaag. Maar welke Nederlandse krant of omroep stelt het publiek op de hoogte van deze feiten?
Ik hoop dat de ‘nieuwe veiligheidssituatie’ in Gaza waar Israel naar streeft niet onder toezicht zal komen te staan van de VN. Maar ik vrees het ergste.

IvdWerf
IvdWerf
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Ik vermoed, dat Israël daar nooit en te nimmer in zal meebewegen, omdat zij wél in de gaten hebben hoezeer de VN met een dubbele tong spreekt.

Jan Malenstein
Jan Malenstein
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Organen als VN, UNWRA, WHO, IPCC enz zijn in hoge mate gecorrumpeerd en geperverteerd door het linkse fascisme. Een houten gebouw wat totaal vermolmd is door linkse termieten. Totaal gespeend van realiteitszin en het vermogen van zelfkritiek en zelfreiniging. Het is een organisatie geworden die naar wereldheerschappij streeft. Hoogste tijd om deze achterhaalde en verziekte NGO op te doeken.

IvdWerf
IvdWerf
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Malenstein

Hoe? Wie?

H.J.
H.J.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

1996 ca 28 jaar geleden en toen was Kaag al niet zuiver op de graat.
De aanslag in München 1972 Palestijnse Terroristen doden in koelen bloeden 11 leden van de Israëlische Olympische delegatie.
De moordenaars waren leden van Zwarte September, de gewapende arm van Fatah.
Arafat was Fatah en Anis al Qaq (Kaag) was minister bij Fatah.
Arafat was een huisvriend van de Familie Al Qaq / Kaag.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja er zijn HEEL duidelijke lijnen te ontdekken naar mogelijke verbanden. Dit moet eigenlijk door de coordinator terrorismebestrijding tot op de boden worden uitgezocht.

Hans
Hans
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Top bijdrage weer van je Maaike, dank je!

Pappakilo
Pappakilo
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Opnieuw een uitstekend artikel van Maaike van Charante! Dank hiervoor. Maar het doet opnieuw veel verdriet om weer te moeten constateren dat er zo verschrikkelijk veel verzwegen, verzonnen en verdraaid wordt, met name sinds 7 oktober. Al vele tientallen jaren kan het bekend zijn dat de UNWRA, (net als vele, zo niet alle andere UN-organisaties) corrupt is en slechts de z.g. vluchtelingensituatie handhaaft en uitbreidt. En ook de misselijkmakende rol van Kaag zou iedereen moeten (en kunnen) weten. UNWRA verzorgt o.a. de opleidingen en studiematerialen. Hierin wordt het bestaan van Israël op z’n minst ontweken maar vaker gedemoniseerd. En dat vooral met ons belastinggeld. Al meer dan 30 jaar volg ik nauwgezet alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten via allerlei bronnen. Daarin blijkt steeds weer hoe vals de berichtgeving daarover is in media “van naam” zoals New York Times, Washington Post, CNN, BBC, AP, NPO/NOS en onze “Christelijke” krant Trouw. Er zijn organisaties (ik geef graag hier van de links door) die het vrijwel dagelijks voor elkaar krijgen om correcties te laten plaatsen in de genoemde Engelstalige media, maar het kwaad is dan meestal al geschied. Zeker als we uitgaan van de vele lezers die alleen “koppensnellen”. En wie corrigeert NOS, Trouw?
Elke dag nieuwe plaatjes en uitgebreide artikelen van en over de zielige Palestijnen (zijn Arabieren) en vele correspondenten die plotseling alles schijnen te weten over het conflict, de geschiedenis en de oplossingen. Walgelijk. Ook UNWRA zorgt ervoor dat kinderen opgeleid kunnen worden tot terrorist/martelaar en dat zo’n kind op trots op 7 oktober naar huis kan bellen over hoeveel Israëlieten hij al vermoord heeft. Hoeveel van die zogenaamd door Israël gedode “kinderen” (= alles onder 19 jaar!) waren terrorist?

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Vreselijk is dit allemaal. Maar wel blij dat het nu eens duidelijk naar boven komt wat voor valse slang Sigrid Kaag is. De hele kartel kliek moet zich doodschamen dat ze Kaag op een voetstuk zetten en Wilders liefst kopje kleiner zouden willen maken in elk geval in overdrachtelijke zin.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

1) De koran bevat het voorschrift te strijden tegen de ongelovigen. Wie daarbij sterft, gaat regelrecht naar de hemel en wordt verenigd met allah, dat is het hoogste doel in het leven van een moslim. De ongelovigen zijn joden, christenen en polytheïsten zoals hindoes. Dus dat moslims de aanslagen van 7 oktober en andere aanslagen in Europa goedkeuren, is alleen maar logisch.
2) Sigrid Kaag is een zeer elitair persoon, die gestudeerd heeft op elitaire universiteiten (Caïro en Oxford) en neerkijkt op alles wat Nederlands is. Zij behoort tot de internationale elite die het globalisme als ideologie heeft en voor wie de islam een geschikt instrument is om de natie-staat in Europa nog meer schade toe te brengen. Witteman komt trouwens uit een gelijksoortig milieu.
3) Dat zij een ‘ramp is voor Gaza’, betwijfel ik. Ze heeft precies dezelfde mentaliteit als het merendeel van de bevolking daar die Hamas steunt. Ze zal alles in het werk stellen om weer gelddonors zo gek te krijgen om miljoenen richting Hamas te doen stromen. Wat is er leuker om die linkse Europeanen te laten betalen voor de vernietiging van Israël en op termijn van Europa?

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dit zou tot op de bodem moeten worden uitgezocht. Dit is een HEEL enge vrouw. Zij en haar ex partijgenoten demoniseren Geert Wilders en de PVV. Geert Wilders moest voor de rechter en de enge Kaag kon gewoon hier haar smerige spel spelen. Omgekeerde wereld. Wilders zou geen vlieg kwaad doen, maar Kaag vertrouw ik ECHT niet. Dat arrogante, hautaine laat zien dat deze vrouw een narcist is van de hoogste graad. En Mark Rutte kon het geen bal schelen.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop echt dat Kaag met pek en veren bij de VN wordt weggejaagd. ‘Diplomate’……. nou, ik heb haar NOOIT vertrouwd. Het is een heel akelige, zeer gevaarlijke vrouw m.i. Opportunistisch. Het woord ‘verraad’ van ons land en onze cultuur borrelt bij mij op, maar haar devotie aan Arafat HAD al een waarschuwing moeten zijn. Dat vond ik altijd al dubieus en ook dat haar man een functie bekleedde onder Arafat. Deze vrouw had NOOIT minister mogen worden in dit land. En dan ook de gemene framing en demonisering die Rob Jetten toepast op Geert Wilders en de PVV maakt hem NET zo vals. Je ziet het ook aan zijn gezicht als hij ergens bevraagd wordt of tegenspraak krijgt. Ik vind Henk Kamp ook niet geweldig, maar hoe neerbuigend arrogant Jetten in WNL op zondag sprak en de VVD er Malik Azmani wil beletten voorzitter van de Europese fractie te worden waarin minipartijtje D66 de baas wil spelen, vond ik ronduit stuitend en toen zag je ook weer de valsheid in zijn gezicht. D66 doet m.i aan land en cultuurverraad. Ik hoop dat ze nog flink door de mand gaan vallen.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag is echt een slecht mens.

John
John
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag is gevlucht toen het pluche onder haar kont ineens echt te warm werd. De meeste Nederlanders bleken toch niet zo dom en meegaand te zijn als dat haar was beloofd. Ik denk dat met name Geert Wilders al haar misstanden aardig nauwkeurig heeft bijgehouden, hij had immers al lange tijd en volkomen terecht target lock op terreurkamp Kaag. Dus de kans was groot dat zij straks onder Wilders I alsnog verantwoording had moeten afleggen voor allerlei gedane zaken. Daarom schaart ze zich nu achter Hamas, en is daarmee tijdelijk, ze hoopt lang genoeg om alles over te laten waaien, onaantastbaar. Maar…, hoop doet leven. In Nederland kreeg ze een idioot met een fakkel, in Gaza krijgt ze een autobom van de Mossad.

Joost Visser
Joost Visser
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom zit zij nog niet achter slot en grendel? Als ik doe wat zij deed ben ik voor de rest van mijn leven aan een loden kogel gekluisterd.

Joke
Joke
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Maaike, voor dit artikel! Net als al je andere artikelen zeer verhelderend. In een tijd waarin je niet meer weet hoe het allemaal zit, zet jij alles op een rij. Heel blij mee!

Josef
Josef
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kan een palestijnse heks vrede stichten in Gaza?
Dit kreng zaait alleen maar meer haat met haar donaties aan het UNRWA dat gebruikt wordt om kinderen te indoctrineren met haat/moord op hun medemensen!

H.Nijhuis
H.Nijhuis
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Josef

Ook dit is een semantische vraag. Het midden-oosten vind dat er wereldvrede is als iedereen moslim is (of dood).

Josef
Josef
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

U heeft het al beantwoord. Dood of islam.
Niet het midden oosten maakt het uit nee het zijn de criminelen in het westen die zichzelf democratische elite of volksvertegenwoordigers durven noemen.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Josef
Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor iemand die als eeuwig vluchteling aangemerkt wordt is er geen toekomst. Daardoor blijft UNWRA voor altijd een lucratieve inkomstenbron.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor deze info. We kunnen altijd nog beter geinformeerd worden, ook al denk je te weten hoe slecht Lady Gaza is. Het is ook onbestaanbaar dat haar baas die haar benoemde als minister, Mark Rutte, daar niet op is aangesproken. Bewindslieden zijn wel voor minder na een week weggestuurd. Dit kun je niet weglachen. Intriest.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien een opsteker voor Maaike.
De NOS bericht van Vandaag, 20:33:
Collegereeks Hogeschool Utrecht over Holocaust gaat na week vertraging door.

Het bericht is interessant om te lezen, vooral omdat de NOS hierover bericht.
Ik doe het even zo omdat berichten met links standaard gemodereerd worden.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Werken bij UNWRA is een lucrative inkomsten bron. Daar de Palestijn als eeuwige vluchteling aangemerkt is kies je voor een baan voor het leven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De NPO heeft veel problemen.

Drie op de vier (oud-)medewerkers van de NPO ervoeren wangedrag tijdens hun werk voor de omroep in het afgelopen jaar. Dat concludeert de commissie Van Rijn, die de misstanden binnen de NPO heeft onderzocht.

Peter
Peter
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is al decennia mis met de Nederlandse media:

Toelichting op deze documentaire uit 2000 door IDFA:

“Film en televisie pretenderen beeld en geluid in al hun volledigheid weer te geven, waardoor het lijkt alsof ze objectieve waarheid overbrengen. Dat dit niet per se het geval hoeft te zijn, wordt duidelijk door een kijkje achter de schermen van het NOS Journaal. Verslaggever Gerri Eickhof wordt dagelijks met dit dilemma geconfronteerd. De film volgt hem naar Srebrenica, waar hij een aantal items moet maken. We zien hoe de research gedaan wordt, de interviews opgezet worden en de montage plaatsvindt. We zien ook hoe de eindredactie van het NOS Journaal Eickhofs verslag redigeert en hoe de kijker het tenslotte in de uitzending onder ogen krijgt. Dan blijkt dat ons beeld over Srebrenica en de rol van de daders en de slachtoffers grotendeels door de media wordt bepaald.”

https://www.idfa.nl/film/46867aa0-4afc-4903-8de2-2456782fe51f/de-onzichtbare-werkelijkheid/

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoi Opiniez, Maaike,

Deze link mbt een hoorzitting inzak UNWRA misstanden in het Senaat US:

Henk de Verschrikkeliijke
Henk de Verschrikkeliijke
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Maaike,

Voor wat betreft de onovertroffen levensloop van La Kaag houd ik het bij een welgemeend nicht ärgern nur staunen. Zij is nu geheel teruggekeerd naar haar wensomgeving, waar ze zich al vele jaren een vis in het water voelt. Dus de zegen van Bartje en good riddance.

Alleen even over de steun en toeverlaat van Gazaanse minderbedeelden, de heer Aboe Rashed.

Voor zover mij bekend is fondsenwerven – al dan niet met meer dan aannemelijke aanname dat een behoorlijk tribuut afgestaan moet worden aan de niet zo zielige Hamas-heirscharen – nog geen ’terrorisme’ of maakt je dat tot ’terrorist’.

Deze belangeloze humanist zit overigens al van ver voor de pogrom van zeven oktober te penaren in de petoet. Of de door hem doorgesluisde centjes ergens zijn omgezet in fijne betonnage prefab elementen, ventilatoren, andere op zijn minst dual-use spullen of handel in Syrisch marcheerpoeder Captagon, geen idee.

De hele Gaza-constellatie heeft natuurlijk zwaar de schijn tegen, maar ten overstaan van de Nederlandse strafrechter zal toch de onschuld presumptie werken totdat het tegendeel wettig en overtuigend bewezen is.

Gaarne aanpassen kortom.

madvlo
madvlo
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.”

61
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x