Realistische Tsjechen: “Vluchtelingen” zijn een grotere bedreiging dan Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds ongeveer precies een jaar heeft de Tsjechische Republiek met de ex-generaal Peter Pavel een aantoonbare NAVO-stadhouder als president. Pavel stelt ook alles in het werk om het land op NAVO-koers te brengen en de spanningen met Rusland te bespoedigen. Maar zijn rekening gaat maar gedeeltelijk op. Meer dan de Russen baren de meeste Tsjechen buitenlanders in hun eigen land zorgen.

Dat blijkt uit een peiling, die het Centrum voor openbaar opinieonderzoek – de Tsjechische afkorting luidt STEM – tussen september en december 2023 heeft uitgevoerd. Nu werden daarvan de resultaten gepubliceerd.

Derhalve maken de meeste Tsjechen – bijna 70% – zich nauwelijks zorgen over hun persoonlijke toekomst. Maar bijna 57% van de geënquêteerden voelden zich bedreigd door buitenlandse “vluchtelingen”. Geen enkel ander punt werd vaker genoemd. Vooral de acceptatie van immigranten uit Arabische landen zoals Syrië en Afghanistan is volgens STEM al langere tijd gering.

Daartegenover noemen 55% Rusland als reden voor een mogelijke bedreiging. Bijna net zoveel Tsjechen geven aan dat ze bang zijn voor een oorlog. Zij zien ook een gevaar in buitenlandse geheime diensten, radicale religieuze groeperingen en de internationale georganiseerde misdaad.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Realistische Tsjechen: “Vluchtelingen” zijn een grotere bedreiging dan Rusland

  1. siemx zegt:

    Ik ben veel banger voor ( de invloed van) moslims dan voor Russen! Laat de Russen de beol maar overnemen, die laten zich niet zo gemakkelijk islamisereen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie