Ingezonden brief: Gemeente Hellendoorn geeft 3 plekken aan voor AZC, schoolkinderen moeten stemmen

Datum: 25-01-2024

UPDATE: reactie Gemeente Hellendoorn 9.43 uur - Toen dagblad Tubantia door de Gemeente Hellendoorn als sensatiezoeker werd afgeschilderd nadat Jeroen de Kleine een artikel plaatste dat er op het aangekochte weiland aan de rijssensestraat een AZC zou komen (https://www.tubantia.nl/hellendoorn/waarom-de-gemeente-hellendoorn-een-idyllisch-boerderijtje-in-nijverdal-koopt~a2d54c54/) was er de nodige commotie. 

Wij als directe omwonenden werden gesust met een ingelaste vergadering in de Raadszaal van de Gemeente Hellendoorn dat er toch echt woningbouw zou komen er werden ons al artist impressions getoond hoe het er ongeveer uit zou komen te zien. Kortom; de krant had aan ernstige stemmingmakerij gedaan, de gemeente zou dit nooit doen en hiermee leek de kous af.
 
Wat schetst mijn totale verbazing toen mijn dochter, die op Regesteyn zit, vandaag thuis kwam met een formulier dat zij als scholieren hun stem mogen laten horen waar straks de opvang van 200 asielzoekers in onze gemeente moet komen. 
Ze konden kiezen uit 3 opties: 1. de locatie Politiebureau (dit is verkocht er komen appartementen, deze locatie valt dus eigenlijk al af zoals staat beschreven want kan maar kort worden gebruikt) 2. Verspreid over vakantieparken in de gemeente maar dat is wel lastig en moeilijk voor deze vluchtelingen-kinderen want ze zijn ver van de dorpskern af, kunnen moeilijk integreren en dan moeten ze met bussen naar school en dat kost ook veel geld aldus de brief, of optie 3: Het weiland aan de Rijssensestraat!!
 
Zoals u kunt lezen wordt deze locatie voor de schoolkinderen de hemel ingeprezen want dichtbij de bevolking, meer integratie, er komen 10 voltijdbanen hierdoor en kan de bouw worden geregeld door aannemers en bedrijven uit onze gemeente dus iedereen blij! Echter de inwoners zien op tegen deze grote groep en zijn bang voor hun veiligheid.
 
De kinderen mogen hun keuze 1/2 of 3 dus in de Raadszaal tegen 2 wethouders kenbaar maken en onderbouwen.... daar zakt je de broek toch van af, dit is toch bizar!!! Het vertrouwen in de Gemeente Hellendoorn is wat ons betreft tot ver onder het dieptepunt gezakt. 
 
Wij als directe bewoners kunnen niet snappen waarom de Gemeente Hellendoorn dit naar schoolkinderen stuurt, omdat zoals gezegd, ons is bezworen dat dit nooit zou gebeuren!
 
Met vriendelijke groet,
Ewald
 
Reactie Gemeente Hellendoorn:
Leerlingen van CSG Reggesteyn mogen binnenkort ervaren hoe een democratie functioneert tijdens de zogenoemde democratiedagen. Onderdeel daarvan is een debat voeren in de gemeenteraad.
Voor dit debat is door CSG Reggesteyn vluchtelingenopvang als een van de onderwerpen gekozen. De leerlingen die het debat mogen voeren, hebben op papier een door docenten beschreven casusbeschrijving gekregen over een asielzoekerscentrum (azc). Daarbij mogen de leerlingen kiezen uit drie locaties voor opvang van vluchtelingen.
Wij merken dat de fictieve informatie op dit papier voor onrust zorgt en willen andermaal benadrukken dat deze informatie niet strookt met de zoektocht die wij als gemeente uitvoeren naar een geschikte locatie voor een azc. Als gemeente willen wij benadrukken dat de genoemde locaties géén onderdeel zijn van de daadwerkelijke verkenning.
 
 
 
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Frans schreef op 25-01-2024

Ewald moet niet zo zeuren. Wees blij dat kinderen hier over na mogen denken en vervolgens een stem uitbrengen. Dat is al vele malen beter dan de inwoners die mogen stemmen en hierover nooit nadenken.

Mitis schreef op 25-01-2024

Inderdaad, soms moet je naar je kinderen luisteren anders verandert er nooit iets.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-01-2024

Is het geen vergissing? Gemeente Wierden wil op Rijssenseweg chalets voor asielzoekers bouwen...

Lokaal Hart schreef op 26-01-2024

Dit is volgens mij weer typisch een geval van hoe er tegenwoordig meteen wordt gereageerd, in plaats van nagedacht. Het is toch logisch dat als leerlingen van Reggesteyn hier mee bezig gaan en er zijn door de gemeente nog geen mogelijke locaties aangewezen, dat men altijd uit zal gaan van fictieve locaties. Dus de locaties die juist niet in beeld zijn bij de gemeente. In het vervolg even tot 100 tellen en nadenken voordat je in de pen klimt.

Uw reactie

Naam:
Bericht: