BNNVARA-top krijgt geheim bezoek: ‘Pas op voor Khalid Kasem!’

Een mysterieuze kenner van het misdaadmilieu heeft in 2020 een afspraak gehad met de top van BNNVARA om hen te waarschuwen voor Khalid Kasem. “Weten jullie zeker dat je hem wil?”

Khalid Kasem © NPO

Khalid Kasem is keihard door de mand gevallen: hij blijkt in zijn tijd als advocaat behoorlijk louche te hebben geopereerd en daardoor heeft hij nu zijn baan als tv-presentator verloren. Maar er komt nóg meer aan: het AD werkt aan een tweede artikel en daarin zou ook de naam van topcrimineel Ridouan Taghi vallen. De beerput gaat dus veel verder open…

Khalide & Ridouan

Het is volgens communicatie-expert Lars Duursma een publiek geheim wat er in dat tweede artikel staat. Hij hint erop dat het gaat over de relatie tussen Khalid en Ridouan, die als kind met elkaar in de klas hebben gezeten. Eén ding is zeker: de inhoud is kennelijk zó explosief dat Khalids ex-collega Royce de Vries de publicatie probeert tegen te houden.

Lars, die bovenop deze zaak zit, vertelt in de podcast De Communicado’s dat BNNVARA alláng wist dat er stront aan de knikker was. Zelfs nog voordat Khalid begon als presentator van Khalid & Sophie. “Ik denk toch dat ze zich bij BNNVARA wel even achter de oren zullen krabben.”

Mysterieus persoon

Waarom dan? Lars: “Kijk, ze kunnen nu zeker publiekelijk doen alsof ze volledig verrast zijn door de ontwikkelingen, maar van iemand die dichtbij het vuur zit, begrijp ik dat BNNVARA in 2020 – en dat is dus los van alle mediapublicaties destijds in De Telegraaf en het AD – indringend is gewaarschuwd door een kenner van het misdaadmilieu.”

De BNNVARA-top heeft een afspraak gehad met deze bron, weet Lars. “Die heeft toen een afspraak gehad met de top van de omroep en de strekking was toch wel: dit is wat we allemaal weten, weet je zeker dat je hem wil als presentator? Maar ja, BNNVARA wilde hem.”

Kennelijk rinkelen de alarmbellen bij BNNVARA alleen voor de lunchpauze.

‘Ik schrik ervan’

Co-host Victor Vlam vindt het heel erg opvallend. “Dat vind ik wel opmerkelijk. Ik schrik daar eigenlijk wel van, dus iemand die veel weet van misdaad in Nederland heeft een gesprek aangevraagd met de top en die zei van: ‘Dit weet ik allemaal over Khalid, weet waar je aan begint.'”

Lars: “Ja. Ik snap ook wel dat je als omroep zwaarwegende redenen wil hebben om iemand niet een kans te geven als je echt in hem gelooft, dus ik snap ook wel dat het een lastig dilemma is. Maar een van de weinige partijen die nog geen onderzoek is gestart, dat is BNNVARA zelf. Als ze dat doen, dan zou ik dit gesprek zeker meenemen in dat onderzoek.”

Drie Musketiers

Het werpt de vraag op of deze mysterieuze persoon ook achter de schuilnaam De Drie Musketiers zit. Deze persoon of personen hebben de geluidsopnames gelekt waarop de Khalid Kasem-onthullingen van het AD zijn gebaseerd. Het is nog altijd een grote vraag wie er precies belang bij heeft om Khalid in de wielen te rijden.

Eén ding lijkt inmiddels zo goed als zeker: Khalids carrière als tv-presentator is voorbij. Van prime time naar crime time…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat BNNVARA gewoon doorging met Khalid Kasem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen