Nieuws

Ondanks peperduur experimenteel medicijn: Daniëlle (21) uit Hengelo overleden

Lange tijd leek het stapje voor stapje beter te gaan met Daniëlle Stomps uit Hengelo. Door de behandeling met een peperduur experimenteel medicijn zag haar leven er vorig jaar eindelijk weer een stuk rooskleuriger uit. Helaas is zij 17 januari overleden. Vandaag is de crematieplechtigheid.
Daniëlle Stomps mocht niet ouder worden dan 21 jaar. Afgelopen jaar kwam zij in het nieuws door een behandeling met een experimenteel medicijn. Een medicijn dat voor het type kanker in haar hersenen niet was goedgekeurd, maar wel een significante verbetering teweeg bracht in haar gezondheid.
RTV Oost besteedde afgelopen zomer aandacht aan het verhaal van Daniëlle. Omdat haar ouders te horen hadden gekregen dat de dagelijkse kosten van het medicijn (ruim 700 euro) niet langer vergoed zouden worden door de zorgverzekering. Uiteindelijk besloot de farmaceut de kosten voor eigen rekening te nemen.

Beieren

Daarna ging het steeds beter met Daniëlle. Er was zelfs een nieuwe, aangepaste fiets voor haar besteld, zodat ze er alleen op uit kon trekken. Iets wat ze zo graag wilde. Haar moeder laat weten dat die wens is uitgekomen. "Ze heeft nog enorm veel plezier van de fiets gehad en we zijn ook nog fijn op vakantie geweest naar Beieren. Daar heeft ze gezwommen en gewandeld", aldus Miranda Stomps.
Helaas verslechterde de gezondheid van Daniëlle eind vorig jaar. "Eind december 2023 ging het lopen moeilijker en werd haar zicht weer minder." Een nieuwe scan liet zien dat de tumor weer groter was geworden en zich ook had verspreid. "Vanaf dat moment is het hard gegaan en kon ze steeds minder."

Roofvogels

Een paar dagen voor haar overlijden heeft Daniëlle nog genoten van een roofvogelshow. Zij was toen al ernstig ziek. Vorige week woensdag is zij overleden.
Bij het afscheid wordt ze met een koets vervoerd en zal er een erehaag zijn bij het crematorium in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.