Bijna 5.000 Britten vroren vorig jaar dood als gevolg van de opwarming van de Aarde

1

Om de klimaatopwarming te bestrijden heeft de Britse regering goedkope energievormen in de ban gedaan en nu kunnen de mensen hun energierekening niet meer betalen en sterven.

RT:

Bijna 5.000 mensen stierven afgelopen winter in Groot-Brittanniƫ als gevolg van het leven in koude en vochtige huizen, omdat ze de stijgende energiekosten niet konden betalen, zo beweert het laatste rapport van de End Fuel Poverty Coalition.

De stijging van het aantal sterfgevallen onderstreept de noodzaak om de Britse woningvoorraad op te waarderen en maatregelen te nemen om de energierekening omlaag te brengen, waarschuwt de coalitie.

De End Fuel Poverty Coalition omvat onder meer Greenpeace, WWF, Green Alliance, Save the Children en Age UK.

Ondertussen blijkt uit een onderzoek van de Warm This Winter-campagne dat de overtollige sterfgevallen in de winter toenemen als de temperatuur in Groot-Brittanniƫ onder de vier graden Celsius daalt.

Volgens Simon Francis, coƶrdinator van de End Fuel Poverty Coalition, leven maar liefst 8,3 miljoen volwassenen in Groot-BrittanniĆ« in slecht geĆÆsoleerde, koude, vochtige huizen en naarmate de temperatuur daalt, veranderen de omstandigheden van oncomfortabel in ā€˜Ā ronduit gevaarlijkā€™.

ā€œTerwijl huishoudens worstelen, zitten de ministers op hun handen en laten ze zaken van leven en dood aan het toeval over.Ā In plaats van actie te ondernemen op het gebied van de energierekeningen, hebben ze energiebedrijven toegestaan ā€‹ā€‹om opnieuw op te starten door de rechtbanken te gebruiken om huishoudens te dwingen vooruitbetalingsmeters te gebruiken, en hebben ze nu een hervorming van de energietarieven uitgesloten om degenen die het meest in nood verkeren te helpenā€, vertelde hij vrijdag aan Euronews.

Advertisement
Lees meer
Engeland keurt het gebruik van ā€œredelijk geweldā€ goed om slimme meters te installeren waarmee autoriteiten de energie van klanten aan en uit kunnen zetten

Intussen zullen de energierekeningen dit jaar en daarna naar verwachting ver boven het niveau van vĆ³Ć³r de pandemie blijven. Dergelijke gevaren voor de gezondheid zullen naar verwachting deze winter blijven voortduren na een reeks koudegolf, waarschuwen experts.

De coalitie bekritiseerde de Britse regering vanwege het gebrek aanĀ ā€˜zinvolleā€™Ā actie om huishoudens te helpen die worstelen met hogere energietarieven.Ā Deskundigen merkten op dat ambtenarenĀ ā€œliever politiek zouden spelen met een belachelijke olie- en gasvergunningswet die niets zal doen om de energiezekerheid te verbeteren of de rekeningen te verlagen.ā€Ā  Ā 

ā€œWe zijn zeer bezorgd over de mate van desinteresse die de overheid toont in het welzijn van ouderen in een tijd waarin de temperatuur ver onder het vriespunt zaktā€, zegt Jan Shortt, secretaris-generaal van de National Pensionersā€™ Convention, die deel uitmaakt van de Warm This Winter-campagne.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Genegeerd door COP28 Doodscult: groot onderzoek vindt elk jaar negen keer meer sterfgevallen als gevolg van vrieskou dan als gevolg van hitte

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ā¬‡ļø om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

De mensen vriezen nog liever dood, dan dat ze toegeven dat global warming een hoax is.

Als je zo iemand, die steenhard bevroren in zijn huisje zit, zou vragen hoe het komt dat hij bevroren is, zal hij zeggen: “Dat komt door de klimaatverandering!”