Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Seksuele voorlichting aan jongeren moet veel beter'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Seksuele voorlichting aan jongeren moet veel beter'

Het aantal jongeren dat de anticonceptiepil of een condoom gebruikt neemt af. Dit blijkt uit het onderzoek 'Seks onder je 25e' van Rutgers en Soa Aids Nederland, onder ruim 10.000 jongeren.

Een op de vijf vrouwen onder de 25 die ooit seks hadden, beschermt zichzelf niet. Dat gold twaalf jaar geleden nog voor een op de elf. Ook het condoomgebruik onder jongeren neemt verder af. De leeftijd waarop jongeren in Nederland voor het eerst seks hebben blijft stijgen. Rutgers denkt dat jongeren met seks wachten uit angst om iets verkeerd te doen.

Vandaag is onze stelling: 'De seksuele voorlichting aan jongeren moet veel beter'

Zou bijvoorbeeld de vrij veilig campagne die we tot 2011 hadden weer terug moeten komen? We weten dat jongeren hun informatie over seks vooral via internet vinden, maak je je daar zorgen over? En hoe zou die voorlichting eruit moeten zien? Moeten jongeren niet veel meer leren dat seks niet perfect is of hoeft te zijn, maar dat ze zich wél moeten beschermen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie