RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Wordt het lenteweer? 'Er komen zachte dagen aan, met meer zon'

Archieffoto Beeld © ANP

'Lente' is een te groot woord, zegt Magdel Erasmus, meteoroloog bij Buienradar, maar: "Het wordt wel zonniger, de komende dagen."

Was het vorige week nog krabben geblazen en dikke winterjassen aan, deze week is het weer een stuk zachter, zelfs warmer dan gemiddeld rond deze tijd. Erasmus zegt dat er in de kustregio's nog wel een sterke wind staat, maar dat er zeker ook zonnige momenten zijn. 

De windstoten die er zullen komen, zijn vergelijkbaar met die van afgelopen nacht in het noordwesten, zegt de meteoroloog. "Best pittig." Ook kan daar regen bij vallen. "Maar tussendoor zullen er veel droge momenten zijn, met zon."

Rijkswaterstaat
Lees ook:
Rijkswaterstaat waarschuwt: 'Gevaarlijke rijomstandigheden door storm Isha'

Morgen bijvoorbeeld blijft het op de meeste plaatsen droog, en is er pas aan het eind van de dag regen. Woensdagnacht en -ochtend trekken er enkele buiten over, maar ook die trekken snel weer weg. "Soms zijn er wolkenvelden, maar er is zeker ook zon", zegt Erasmus. 

Vrij zonnig

Morgen schijnt in het hele land in de ochtend de zon. Ook woensdag is de zon regelmatig te zien. Donderdag is er even wat meer bewolking, en valt er vooral in de middag wat regen. En verder is het vooral zacht. "Normaal zijn de temperaturen rond deze tijd een beetje rond de 5 graden, vandaag is dat het dubbele, woensdag wordt het ongeveer 12 graden, donderdag 10, vrijdag 11."

Dat wil niet zeggen dat het echt lente wordt, aldus de meteoroloog, maar: "Het kan wel lenteachtig aanvoelen."