Direct naar artikelinhoud
Lezersbrieven

'De PvdA financiert het paard van Troje'

Parroollezers reageren op de onthulling dat de Nederlandse regering 'gevaarlijke' Turkse organisatie financieel steunt. 'Nederland staat weer te kijk als de gekke Henkie van Europa.'

'De PvdA financiert het paard van Troje'
Beeld anp

Ronduit schokkend is de onthulling in Het Parool van vrijdag over de Nederlandse subsidie ten gunste van Turks-Nederlandse media die de AK-partij van Recep Tayyip Erdogan financieel steunen.

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek blijkt tonnen te hebben gegeven aan een regeringsgezinde Turkse stichting. Dat geld is als subsidie verstrekt door het ministerie van OCW. De Nederlandse belastingbetaler financiert dus de Evet-campagne die Erdogan na 16 april onbeperkte macht moet verschaffen.

Nederland staat weer te kijk als de gekke Henkie van Europa.

Gosling Wiersma, Amsterdam

Het (door de PvdA aangestuurde) ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft jarenlang vele tonnen gemeenschapsgeld ­geschonken aan Turks-Nederlandse media die pro-Erdogan waren,­ ­werden gerund door vooraanstaande leden van de Nederlandse tak van Erdogans AK-partij en opriepen tot protest tegen Nederland.

Ondanks deze kapitaalinjecties bleven deze media niet overeind. Financieel mismanagement is de officiële reden, maar we weten allemaal dat dit een nette benaming voor fraude is.

Net als Erdogan bleken deze media erg goed te zijn in het laten verdampen van overheidsgeld, want door de faillissementen kon het geld niet ­teruggevorderd worden en is onduidelijk waar (lees: in wiens zakken) het is beland.

Blijkbaar is er de afgelopen decennia niets veranderd bij de PvdA. Zelfs na de ophef over de twee miljoen euro die voormalig burgemeester Cohen destijds schonk aan het aan Erdogan gelieerde Milli Görüs voor de realisatie van de Westermoskee (hoezo scheiding van kerk en staat?), is de partij niet voorzichtiger geworden.

Ze geeft, tegen het advies van de AIVD in, nog steeds blinde subsidies aan extremistische, staatsgevaarlijke organisaties. Ze financieren dus het paard van Troje.

Daarom was ik euforisch blij met de historische verkiezingsnederlaag van de partij.

Burcin Cakir, Amsterdam

Ze geeft, tegen het advies van de AIVD in, nog steeds blinde subsidies aan extremistische, staatsgevaarlijke organisaties