Noodopvang voor asielzoekers zoals hier in Stadskanaal, om de druk op Ter Apel te verlichten, zou met de nieuwe wet niet meer nodig hoeven zijn.
Volledig scherm
Noodopvang voor asielzoekers zoals hier in Stadskanaal, om de druk op Ter Apel te verlichten, zou met de nieuwe wet niet meer nodig hoeven zijn. © ANP

Spreidingswet of niet: honderden gemeentes hebben te weinig plek voor tienduizenden asielzoekers

SpreidingswetBijna driehonderd gemeenten hebben, onder de spreidingswet die op 1 februari moet ingaan, in principe te weinig opvangplekken voor asielzoekers. Slechts 57 halen de drempel wél, blijkt uit berekeningen van deze site op basis van cijfers van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  1. Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar
    PREMIUM

    Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar

    ASML levert geld, banen en cruciale technologie op. Dat de Nederlandse overheid zo haar best doet het bedrijf hier te houden is dus niet gek. Maar ook de gewone Nederlander is in zijn dagelijks leven sterk afhankelijk van de chipmachinemaker. Een doordeweeks avondje thuis staat - zonder dat we er bij stil staan - bol van apparaten met chips. En als je ze eenmaal hebt, dan kan je niet meer zonder, zegt chipexpert Tomas Hochstenbach.