Translate

zondag 21 januari 2024

Puppy met 6 poten gedumpt: 2000 pond ingezameld om de 2 extra achterpoten te verwijderen gelukkig was de operatie een succes

 


Een hond met zes poten die achtergelaten werd aangetroffen op een parkeerplaats, heeft een operatie ondergaan om haar extra ledematen te verwijderen.

Ariel, een spaniëlpuppy, werd in september vorig jaar gevonden in Pembroke, Wales, en kon na een inzamelingsactie een operatie ondergaan.

De hond werd opgevangen door de liefdadigheidsinstelling Greenacres Rescue, in de buurt van Haverfordwest, en werd verzorgd door een pleeggezin.

Er is meer dan £ 2.000 ingezameld om haar twee extra achterpoten operatief te laten verwijderen, maar dierenartsen hebben gewaarschuwd dat ze daarbij ook een van haar resterende "normale" achterpoten zou kunnen verliezen.


Ariel, a spaniel puppy, lying on a tartan blanket

Ariel, named after the character from Disney’s The Little Mermaid, is due to return home to her foster family in west Wales. Photograph: Langford Vets small animal referral hospital/University of Bristol/PA

Ze is vernoemd naar het personage uit Disney's film The Little Mermaid omdat haar gedeeltelijk gefuseerde extra achterpoten op de staart van een zeemeermin zouden lijken.

Ariel, die werd geboren met meerdere geboorteafwijkingen, werd geopereerd in het Langford Vets verwijzingsziekenhuis voor kleine dieren in Somerset. Een woordvoerder van de liefdadigheidsinstelling zei: "Haar extra ledematen zijn verwijderd. Gelukkig betekende het hebben van de CT-beelden [computertomografie] dat ze niets onverwachts ontdekten, en hoewel het geen gewone amputatie was, was het 'rustig'.

"Toen we elkaar spraken, was ze aan het herstellen, had ze veel liefde en gedoe van het verpleegkundig team, maar wees gerustgesteld dat het goed met haar gaat. We hopen echt dat ze nu gemakkelijk en snel zal herstellen."

Mikey Lawlor, de oprichter en manager van Greenacres Rescue, vertelde de BBC: "Er waren twee procedures die ongeveer twee uur duurden, maar beide verliepen prima. De volgende dag was ze wakker, liep rond en at en dronk.

"Nu moeten we gewoon duimen dat ze geen infecties krijgt, maar ze is echt in de beste handen."

Het is te hopen dat Ariel dit weekend kan worden ontslagen om naar huis terug te keren naar haar pleeggezin in West-Wales.

"Dan, nadat ze enkele weken fysiotherapie en herstel heeft gehad, zullen we zien of we een voor altijd thuis voor haar kunnen vinden," zei Lawlor.la de vorige nieuwsbriefactie over

Hij vertelde de BBC dat de reactie op het verhaal van Ariel "ongelooflijk" was, met telefoontjes en e-mails van zo ver weg als Australië. "Ik kan gewoon niet genoeg bedanken voor iedereen die heeft bijgedragen om haar te helpen", zei hij.

Vicki Black, de directeur van het Langford Vets-ziekenhuis, zei: "Ariel was een gecompliceerde kleine hond wiens zorg nauwe samenwerking vereiste tussen een aantal van onze door specialisten geleide teams, waaronder orthopedie, weke delen chirurgie, anesthesie en radiologie.

"We zijn heel blij dat zo'n lieve hond goed hersteld is van haar operatie.
Als onderdeel van de Universiteit van Bristol zijn we een centrum dat zich inzet voor een lange loopbaan en zijn we er trots op te innoveren en huisdieren zoals Ariel te behandelen.

"Ariel heeft terecht veel toegewijde supporters. Het was een groot genoegen om haar te behandelen en samen te werken met Greenacres Rescue."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten