KNMI waarschuwt voor gladheid en naderende storm

© Jasper Witte / RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Het kan vanmorgen verradelijk glad worden door lichte winterse neerslag. Daarvoor waarschuwt het KNMI, dat voor een groot deel van land code geel heeft afgegeven. Bovendien moet heel het land vanaf vanavond laat tot halverwege morgenochtend rekening houden met zware windstoten.
Weeronline meldt dat er vanmorgen kans is op ijzel doordat het gaat dooien en er mogelijk lichte (mot)regen valt op een bevroren ondergrond. Hierdoor kan vooral op lokale wegen die niet gestrooid worden ijzel ontstaan. In de loop van de ochtend breidt de neerslag en daarmee de kans op gladheid zich vanuit het westen uit naar het binnenland en het noorden van het land. De gladheidswaarschuwing geldt voor bijna het hele land, met uitzondering van Brabant en Limburg.
In de loop van vandaag loopt de temperatuur op en ook de wind neemt dan toe doordat storm Isha richting Nederland trekt. Het hoogtepunt van de storm is morgen tijdens de ochtendspits, meldt Weeronline. "Er trekken dan ook regenzones over het land. Houd er dus rekening mee dat het erg druk in de spits kan worden."
De windstoten komen uit zuidwestelijke richting en kunnen aan de kust een snelheid van 100 tot 110 kilometer per uur bereiken. Landinwaarts waait het vrij krachtig, windkracht 5.
Mogelijk sneuvelt ook het warmterecord voor 22 januari, aldus de weerdienst. Dat record staat nu nog op 12,2 graden. Woensdag wordt het volgens Weeronline opnieuw stormachtig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.